Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS 2016 başvuruları 6 Ocak 2016 Çarşamba günü itibariyle başladı. YGS 2016 başvuruları nasıl yapılır? YGS başvuru formu nereden alınır? YGS başvuruları ne zaman sona erecek? Başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar:
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2016) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS 2016) başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. 2016-ÖSYS başvuruları, aday bilgilerinin sisteme girilmesi ve başvuru ücretinin ödenmesi şeklinde 2 aşamada gerçekleşecek. Ücret ödeme için son tarih 21 Ocak 2016.
Üniversiteye girişte ilk basamak YGS başvuruları, 6 Ocak - 20 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. 13 Mart’ta düzenlenecek olan YGS sonuçları 25 Mart’ta belli olacak.
YGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
2016 YGS’ye yurt içinden ve KKTC’den başvuran adaylar; 55,00 TL YGS Sınav Ücreti, sadece sınavsız geçişe başvurmak isteyenler ise; 15,00 TL Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti ödeyecek.
Üniversiteye girişte ikinci basamak LYS 2016 başvuruları da 1 Nisan - 14 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. 18 Haziran – 26 Haziran ayında düzenlenecek sınavların sonuçları ise 18 Temmuz’da açıklanacak.
SINAV TARİHLERİ
YGS: 13 Mart 2016
LYS - 4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran 2016
LYS - 1 Matematik: 19 Haziran 2016
LYS - 5 Yabancı Dil: 25 Haziran 2016
LYS - 2 Fen Bilimleri: 25 Haziran 2016
LYS - 3 Edebiyat-Coğrafya: 26 Haziran 2016
YGS 2016 BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? YGS BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINIR?
Halen öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri YGS başvurularını, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alacakları YGS başvuru formunu doldurarak gerçekleştirecek. Diğer adaylar ise başvuru merkezleri ya da sınav koordinatörlüğüne giderek, kişisel bilgileri ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmek suretiyle YGS başvurusu yapabilecek. YGS başvurusunu internet üzerinden yapacak olan adaylar ise bireysel başvurularını 20 Ocak 2016 saat 23:59'a kadar gerçekleştirebilecek. Tüm işlemleri tamamlayan adaylar son olarak sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlamış olacak.
YGS sınav ücretleri, YGS sınav kılavuzunun son sayfasında bulunan bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı aracılığıyla ödenebilecek.
ÖSYM 2016 ÖSYS BAŞVURULARI TARİHLERİNİ AÇIKLADI
2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruların 6-20 Ocak tarihleri arasında yapılacağını duyuran ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, ücret ödeme için son tarihin 21 Ocak 2016 olduğu kaydedildi. 2016-ÖSYS başvurularının 2 aşamadan oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi (başvuru işlemi), Sınav/sınavsız geçiş ücretinin yatırılması (başvurunun tamamlanması).
2016-ÖSYS başvuru işlemlerinde: Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücreti yatırılacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinden veya ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak yapan adaylar, daha sonra kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda başvuru süresi içinde sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanların/olacakların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacak, adaylar bu bilgilerini başvuru ekranında görebileceklerdir.
MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verilerine uyumlu olması amacıyla ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenmiştir.”