Başta 13 Kasım'daki Paris katliamı olmak üzere Batı'daki kentlerde meydana gelen saldırıların ardından bu tarz rahatsız edici fotoğrafları yayımlamamayı tercih eden uluslararası ajansların aynı hassasiyeti Sultanahmet'te göstermemesi dikkat çekti.


Söz konusu ajanslar, Türkiye'deki patlama sonrası takındığı tavrın benzerini, Irak ve Suriye gibi Ortadoğu ülkelerinde de sergiliyor.


CNN International'ın patlamanın meydana geldiği yerin "İstanbul'daki turistik bir bölge" olduğuna vurgu yapması ise sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Birçok kullanıcı, böyle bir vurgunun Türk turizmini kötü etkileyeceğine değindi.


BÖYLE GÖRDÜLER


İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen bombalı saldırı dünya basınında geniş olarak yer aldı.


İngiliz yayın kuruluşu BBC son dakika gelişmesi olarak aktardığı haberde, turistik yerlerden biri olan Sultanahmet Meydanı'nda hayatını kaybedenler arasında birçok yabancı uyruklu vatandaşın olduğu belirtildi. Söz konusu turistlerden çoğunun Alman vatandaşı olabileceği ancak resmi yetkililerden henüz bir açıklama gelmediği ifade edildi. Ayrıca haberde, meydana gelen saldırının bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilmiş olma olasılığının yüksek olduğu aktarıldı.


TELEGRAPH: İSTANBUL'DA PATLAMA, 10 ÖLÜ 15 YARALI


İngiliz Daily Telegraph gazetesi de son dakika gelişmesi olarak yansıttığı haberde, tarihi Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırının ismi açıklanmayan kadın bir intihar bombacısının düzenlediğini aktardı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun turist olduğuna dikkat çekilen haberde, turistlerin Almanya, Norveç ve Fransa vatandaşı olduğu bildirildi. Yaralılar arasında ise Alman vatandaşların yanısıra, Perulu ve Güney Koreliler olduğu ifade edildi.


GUARDIAN: İSTANBUL'UN MERKEZİNDE PATLAMA, 10 ÖLÜ


İngiliz Guardian gazetesi de "İstanbul'un merkezinde patlama 10 kişinin canını aldı" başlığıyla haberi aktardı. Gazete, hükümetten gelen açıklamaya göre patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca haberde, her bombalı saldırının ardından gelen yayın yasağının artık ciddiye alınmadığına da dikkat çekildi.


INDEPENDENT: SULTANAHMET'TEKİ PATLAMADA EN AZ 10 KİŞİ ÖLDÜ


Independent gazetesi, patlamaya sonucu en az 10 kişinin öldüğünü aktardı. Görgü tanıklarının ifadelerine yer verilen haberde, polis memurlarının ikinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi. Haberde, "Yetkililer patlama nedenini araştırıyor ancak devlet televizyonu TRT'nin aktardığına göre patlamayı büyük ihtimalle bir intihar bombacısının düzenlediği söyleniyor." denildi.


FT: İSTANBUL'UN TURİSTİK SEMTİNDE PATLAMA, 10 ÖLÜ


İngiltere'nin önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times ise haberi "İstanbul'un turistik semtinde meydana gelen patlamada en az 10 ölü var." ifadeleriyle aktardı. Patlama yerinden gelen ilk bilgilere göre patlamanın bir intihar saldırısı olduğu belirtilen haberde, savcılığın henüz resmi bir açıklama yapmadığı kaydedildi.


CNN: İSTANBUL'UN MERKEZİNDE PATLAMA, 10 ÖLÜ


CNN International da son dakika gelişmesi olarak aktardığı haberde patlamanın İstanbul'un merkezinde meydana geldiğine dikkat çekti. Haberde turistik mekânlar arasında bulunan Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen patlamada birçok turistin hayatını kaybettiği belirtildi.


WSJ: SULTANAHMET MEYDANI'NDAKİ PATLAMADA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Wall Street Journal'ın yansıttığı haberde de 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın, intihar saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi. Polisin Sultanahmet Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldığına dikkat çeken gazete, "Türk hükümeti ise olay yerinde kanıtların toplanması amacıyla hızla yayın yasağı getirdi." ifadelerine yer verdi.