İtalyan mutfağın en iyi tariflerinden biri sarımsaklı ekmektir. Damaklarda eşşiz bir lezzet bırakan sarımsaklı ekmeği evinizde de kolay bir şekilde hazırlayabilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte size basit bir tarif:
İlk olarak, sarımsakları çok ince bir şekilde kıyarak işe başlayın. Ne kadar sarımsak koyacağınıza biz karar verin. Çünkü istediğiniz kadar sarımsak koyabilirsiniz! Kıyılmış sarımsakların üzerine maydonoz doğrayın. Maydonoz da sarımsak gibi çok ince kıyılmış olması gerekiyor. İsterseniz içine limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz. Limon da çok hoş bir lezzet veriyor. Ardından karışımın içine tuzu ekleyin.
Fırından satın aldığınız baget ekmeği çapraz dilimler halinde kesin. Ancak ekmek dilimleri alt taraftan ekmeğin bütününe bağlı olarak kalsın. Yani dilimleri ekmeğin üzerinde kesin, ekmeğin altını kesmeyin. Her dilimin arasında bir tatlı kaşığı hazırlanan sarımsak karışımını sürün.
Son olarak, her dilime bir tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyin. Eğer tereyağ kullanmak istemezseniz o zaman ekmeğin üzerine alternatif olarak zeytinyağı da dökebilirsiniz. Fırın tepsisinin üzerine folyo serin ve ekmeği üzerine yerleştirin ve ekmeği folyoya sarın. 275 derece ısınan fırında 10 dakika boyunca ekmeği pişirin. Tereyağın erimesi gerekir. Sonra tepsiyi fırından çıkarın ekmeğin üzerindeki folyoyu açın ve tekrar fırına koyun. Böylece ekmeğiniz çıtır çıtır olacaktır.
Sarımsaklı ekmeğinizi afiyetle yiyebilirsiniz.