Hemen hemen her evde artık bulaşıklar makinada yıkanıyor. Ancak bulaşıkları yıkarken dikkat edilmesi bazı kurallar ya bilinmiyor ya da dikkat edilmiyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan rehberi sizler için derledik. Bulaşık makinasında yıkama yapılırken ne yapılmalı, neler yapılmamalıdır.

  • Bulaşık makinası sadece önerildiği kadar deterjan koyun. Çok koyarsanız, bulaşıkların üzerinde deterjan kalıntıları kalabilir, az koyarsanız, bulaşıklarınız kirli kalabilir.


  • Bulaşık makinası çok fazla doldurmayın. Kısmen dolu olmalıdır. Makinaya koyacağınız bulaşıklar kokuya neden olacak özellikte ise mutlaka çalkalayarak koyun.


  • Bulaşık makinasında parlatıcı kullanın. Bulaşıkların üzerindeki damlacılkların yüzeylerde kalmasını önleyecektir.


  • Kurutma işlemini mümkün olduğu kadar düşük ısıda yaptırın. Yüksek ısı camların üzerinde iz bırakabilir.

Bulaşık makinası aşağıdakiler konulmamalıdır:
Akrilik, yapışkan ile yapıştırılmış parçalar, alüminyum, antikalar, üfleme cam, bronz, dökme demir, metalik dekorasyon eşyaları, çin porseleni, kristal, tek kullanımlık plastik eşyalar. kemik, plastik veya tahta kakmalar ya da kolları ve çatal bıçak takımı, altın kaplama çatal bıçak takımı, demir bıçakları; yapışmaz tencere tava, kalaylı eşyalar ve tahta kaşıklar.

  • Sofra takımlarını yıkarken, kuru bulaşık deterjanı kullanmayın. Porselenler üzerinde küçük hasarlara neden olabilir.


  • Çatal bıçak ve kaşık konulan sepetin aynı bölümüne çok fazla eşya koymayın. Yıkanma sırasında çiziklere neden olabilir.