Bulaşık makinası sadece bulaşıklar için değildir. Bu cümle size şaşırtıcı gelebilir ama gerçek. Bulaşık makinası bir çok eşyanızın temizlenmesinde size büyük kolaylık sağlar. Belki bazılarını yapıyor bazılarını ise hiç bilmiyor olabilirsiniz. Siz de deneyin eşyalarınız tertemiz ve dezenfekte edilmiş olarak makinadan çıkacaktır.
İşte bulaşık makinasında yıkayabileceğiniz eşyalar:
Aspiratör Fanları: Mutfağınızda bulunan havalandırma fanları yağlar sebebiyle çok kirlenir. Bu fanları çıkardıktan sonra elinizle yıkamak yerine bulaşık makinası koyabilirsiniz.
Ocağınızın Tuşları: Ocakların tuşları da çok kullanılır ve çok kirlenir. Bu tuşları da güvenle bulayşık makinasının içinde yıkayabilirsiniz.
Yüzey fırçası: Yüzeyleri temizlemek için kullandığınız fırçaları (çıkabilir başlıklı ise) bulaşık makinesinde aylık temizleyebilirsiniz.
Makyaj fırçaları: Kapsamlı bir temizlik için ayda bir kez makinanın kaşıklık bölümüne makyaj fırçalarını yerleştirin. Kullanmadan önce tamamen kurumasını bekleyin.
Saç fırçaları ve taraklar: Saç fırçasındaki saçları tamamen temizleyin. Fırçanın içindeki kalıntıları ve bekterileri bulaşık makinası yok edecektir.
Kaş fırçası: Kaşlarını taramak için kullandığınız fırçayı da bulaşık makinasının kaşıklık bölümüne koyabilirsiniz.
Tırnak makası: Bulaşık makinası makasları dezenfekte eder. Makasını kaşıklık bölümüne koyun. Yıkandıktan sonra paslanmaması için iyice kurutun.
Cımbız: Cımbız da bulaşık makinesinde güvenle temizlenebilir.
Plastik çocuk oyuncakları: Plastik oyuncaklar bulaşık makinenisinin üst rafında yıkanması daha füvenli olacaktır. Oyuncak üzerindeki kir ve mikroplar yok olacaktır.
Toz bezi: Toz bezleri genellikle çamaşır makinası içinde kaybolur. Bulaşık makinasında güvenle yıkayabilirsiniz
Dolap kolları: Çoğu seramik ve metal dolap kollarını bulaşık makinesinde yıkamak güvenlidir.
Köpek oyuncaklar: Köpeğinizin salyasıyla kirlenen oyuncaklarını bulaşık makinasının üst rafına koyarak yıkayebilirsiniz.
Ustura: Usturanın derin temizliğini sağlamak için kaşıklık bölümüne koyabilirsiniz.
Saç bağları: Saçınızın bağlarını temizlemek için yine bulaşık makinasını kullanabilirsiniz.
Çıkarılabilir bardak tutucular: Arabanızda bulunan bardak tutucuları da çıkarıp bulaşık makinasının içine koyabilirsiniz.
Sünger: Süngeri uzun ömürlü ve steril olmasını istiyorsanız bulaşık makinası en doğru yöntemdir.
Buzdolabı raflar: Buzdolabınızın rafları da bulaşık makinesinde yıkanabilir. tabi boyutları uygun olursa
Sabunluklar: banyo veya mutfakta bulunan sabunlukları da bulaşik makinasında yıkayın. Plastik ise üst rafa koyun.
Diş fırçalıkları: Seramik veya plastik diş fırçalıkları üst rafta yıkanabilir.
Beyzbol şapkaları: Temiz beyzbol şapkalarını bulaşık makinenizin üst rafına koyun. Böylece çamaşır makinesindeki gibi bükülmüş olmaz. Asın ve kurutun.
Ağız muhafazaları: Diş ve ağızlık muhafazaları bakteri üremesine müsait yerlerdir. Bunun için mutlaka bulaşık makinasında yıkayın.