Windows 7 bilgisayarda SD kart, USB Bellek gibi taşınabilir aygıtları formatlamak istediğimde Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum. Bilgisayarım bölümünden SD kartı veya USB belleği sağ tuşla tıklıyorum. Biçimlendir'i seçiyorum. Dosya sistemi Fat32 veya NTFS, ayırma birim Boyutu 4096, Hızlı biçimlendir seçili ( seçimsiz halini de denedim) seçenekleri seçiliyken, Başlat'ı tıkladığımda Biçimlendir Çıkarılabilir Disk D: Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum.
Aynı şekilde Windows 8, Windows 8.1 yüklü bilgisayarlarda da benzer hatayı alıyorum. Taşınabilir bellekleri, USB bellek, SD kart gibi medyaları formatlayamıyorum.
Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasının çözümü nedir?
Bu çözüm Windows Xp, Windows Vista,Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 işletim sistemlerinde hardisk, usb bellek, sd kart gibi medyaları formatlarken(biçimlendirme) alınan Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasının çözümü için yapılması gerekenleri anlatmaktadır. aşağıda bir kaç tane çözüm yöntemi sunulmuştur
Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasının çözümü
Herhangi bir taşınabilir veya sabitdisk için Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorsanız bunun anlamı USB bellek, SD kart veya sabitdiskin bölüm bilgisi zarar görmüş demektir. Bölümü yeniden oluşturmak sorunu çözecektir.
ÇÖZÜM 1:
Windows 7 Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasının çözümü için şu adımları izleyin.
- Masaüstündeki Bilgisayarım simgesini sağ tuşla tıklayın.
- Yönet'i seçin.
- Açılan pencereden Disk yönetimini seçin.
- Bilgisayar yönetiminden USB, SD kart veya hatayı aldığınız sabitdiski seçin.
- Sorun yaşanan (Ayrılmamış yazan) MMC, USB, SD kart veya sabitdiski sağ tuşla tıklayın.
- Yeni Basit Birim'i seçin.
- Daha sonra ileri, diyerek biçimlendirme işlemini tamamlayın.
Burada dikkat etmeniz gereken, son aşamada dosya sistemin 2GB üzeri bellek kullanıyorsanız Fat32 seçmelisiniz. Bunun dışında bir değişiklik yapmanız gerekmiyor.
Windows 8 Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasının çözümü için şu adımları izleyin.
- Başlangıç ekranında Denetim Masası yazın.
- Windows 8 arama çaşılacak ve size sağ bölümde denetim masasını bulacaktır.
- Denetim Masasından Yönetimsel araçları seçin.
- Bilgisayar Yönetimini seçin.
- Açılan pencereden Depolama altındaki Disk yönetimini seçin.
- Bilgisayar yönetiminden USB, SD kart veya hatayı aldığınız sabitdiski seçin.
- Daha sonra sorun yaşanan (Ayrılmamış yazan) MMC, USB, SD kart veya sabitdiski sağ tuşla tıklayın.
- Yeni Basit Birim'i seçin.
- Daha sonra ileri, diyerek biçimlendirme işlemini tamamlayın.
- Windows 7 aşamasında anlatılan detaylar Windows 8'de de geçerlidir.
ÇÖZÜM 2:
Yukarıdaki işlem Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasını çözmediyse komut satırı üzerinden bölüm bilgisini kaldırmak ve yeniden açmak çözüm sağlayabilir.