Ağrı çeşitlerine baktığımızda kronik ve akut olmak üzere iki modelle karşılaşırız.
Kronik ağrı modeli, belirli bir rahatsızlığın sonucu olarak ortaya çıkarken kalıcı ağrılardır.
Diğer bir model olan akut ağrılar ise bedenin maruz kaldığı enfeksiyonlarda, savunma amaçlı mekanizma oluşturulan ve natural tepkiler neticesinde meydana gelen ve genellikle geçici ağrılardır.
Şimdi bu yazımızda ikinci model olan akut ağrıları kesmeye fayda edecek bazı gıdalardan bahsedeceğiz.

Bunlardan ilki varisten dolayı oluşan ağrıları azaltacak olan ve dolaşım sistemini olumlu olarak etkileyen üzümtüketiminin arttırılmasıdır.
Diğer bir ağrı kesici gıda ise, pestil haline getirildikten sonra zeytinyağında kızartılıp suyu süzülen ve kulağa damlatıldığında ağrı kesici özelliği olan sarımsak ise hemen her evde bulunan bir gıdadır.
Suyunu süzdüğünüz sarımsağın, geriye kalan lapası ise ağrılı bölgelere kompresör yapılabilir.

Ağır işlerde çalışanların etkilendiği eklem ağrıları veya iltihaplı romatizma ağrısına iyi gelen gıda ise içeriğinde antisiyonun maddesinin bulunması nedeniyle kirazdır.
Kiraz, aynı zamanda migren ağrılarına karşı da ilaçtan daha fazla etki edecek ağrı kesici olma özelliğine sahiptir.

Sindirim sistemi, regl dönemi ve bağırsak hastalıklarından kaynaklı ağrıların giderilmesi için tüketilmesi gereken gıdanın yoğurt olduğunu söyleyebiliriz.
Kas ağrıları, kramp veya kasılma durumlarında yulaf lapasını kompresör yaparak ağrılara iyi gelecek olan bir gıdayı daha keşfedebilirsiniz.
Ağrıları hangi gıdalar keser? sorusuna yanıt verdiğimiz yazımıza, ağız bölgesindeki yaraları iyileştiren ve ağrılarını alan gıdanın bal olduğunu belirterek son veriyoruz.