Giresunspor maçında 2 gol kaydeden Hollandalı yıldız oyuncumuz Robin van Persie, "Adım adım yükseliyoruz. Çok zorlu bir ikinci devre olacak. Çok maçımız var. Çok fazla diğer takımları düşünmeden maçlara ayrı ayrı kuvvetli şekilde hazırlanmamız gerekiyor" dedi.
Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Robin van Persie, öncelikle Giresunspor maçını değerlendirdi. “Güzel maç oldu” diyen Hollandalı yıldız “Aranın ardından birkaç gün önce Giresunspor karşısında bazı arkadaşlar, bugün de bizler oynadık. Takımın fit olması için bunlar önemli maçlar. Adım adım yükseliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hafta içinde takımdan ayrı çalışan Robin van Persie, bu konuyla ilgili ise, “Bireysel olarak birkaç gün içeride çalıştım" dedi. Kupa maçlarının önemine dikkat çeken Hollandalı oyuncu, "Süre almak, maçlarda oynamak çok önemli. Bu anlamda kupa maçları bize yardımcı oluyor ve eksiğimizi kapatıyoruz” diye konuştu.
Maçlarda daha fazla süre almak ve yükselerek ilerlemek istediğini ifade eden van Persie, takımın diğer forveti Jose Fernandao'yla aynı anda sahada olduklarında etkili olduklarını belirterek, "Fernandao'yla birlikte etkili oynuyoruz. Rakibe göre değişiyor. Rakibin durumu ona müsaade ediyorsa o gün, beraber de oynayabiliriz. Bunu daha da artırabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Takımla uyumunun gün geçtikçe daha fazla arttığını anlatan van Persie, "Bu bir süreç. Bazı yerler de 1 ay bazı yerler de1 yıl olur. Şu an uyumumuz çok fazla arttı. Saha içinde yaptığım koşular, görülmesi zor koşulardır. Bu koşular görülmeye başladıkça sahada keyif alıyorum. Daha fazla gol pozisyonuna giriyorum. Daha çok gol atma şansım oluyor. Uyumumuz arttıkça bundan hepimiz karlı çıkacağız" ifadelerini kullandı.
Şampiyonluk yarışı ile ilgili de van Persie, "Çok zorlu bir ikinci devre olacak. Çok maçımız var. Şu an ligde Beşiktaş'la biz zirvedeyiz. Şanslar yüzde 50-50 gibi dursa da Galatasaray tekrar yarışta iddialı konuma gelebilir. Bunların hepsi tahmin. Çok fazla diğer takımları düşünmeden maçlara ayrı ayrı kuvvetli şekilde hazırlanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Duygularını saklayan bir insan olmadığını, mutlu ve mutsuz olduğu zaman bunun yüzüne yansıdığını aktaran van Persie, “Kişiliğim bu. Ben duygularımı gizleyemem. Neysem, oyum. Mutsuzluğu açıklamak gerekir, yanlış anlaşılmasın. Çoğunlukla kendimle ilgili mutsuz oluyorum. Kendimden beklentilerim çok yüksek. Çok daha fazla şey vermem gerektiğini biliyorum. Bunları yapamayınca mutsuz oluyorum” dedi.
Sakatlık durumu içinse iyi olduğuna vurgu yapan Hollandalı oyuncu, Fenerbahçe taraftarına ayrı bir parantez açtı. Robin van Persie, “Fenerbahçe taraftarına özel yer açmak istiyorum. Gördüğüm en muhteşem taraftar. Burada oynamaktan ciddi keyif alıyorum. Taraftarlara vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.