kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Amasya Mutfağı

    AMASYA’NIN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL TARİFLERİ (AMASYA’NIN ÖZELLİKLERİ, AMASYA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Mumbar - İşkembe

    Malzemeler:

    2 su bardağı bulgur
    1 demet maydanoz
    1 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte)
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı: İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir. İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan harç mumbarın içine doldurulur, bakır kazanda işkembe ile birlikte 2 saat kadar pişirilir.
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hasuda (tatlı)

    Malzemeler:

    1 Bardak nişasta
    5 Bardak su
    1 Bardak toz şeker
    3 Kaşık tereyağı
    1/2 Bardak ceviz içi

    Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak olarak yenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kalbura Bastı

    Malzemeler:

    1 Paket margarin

    Şerbet için:
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    1.5 kg. toz şeker
    1 tutam tuz
    1 litre su
    2 kaşık yoğurt
    1/2 limon suyu
    1 su bardağı ceviz
    1 paket kabartma tozu
    Malzemelere yetecek kadar un

    Hazırlanışı: Unun ortası havuz yapılır. Margarin, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilerek yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir, hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, her parçanın içerisine ceviz konularak kalbur üzerinde şekli verilir. Bir tepsiye dizilerek orta ısıda fırında 30-35 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)











    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    YÖRESEL YEMEKLER
    Amasya, tarihsel yaşamı nedeniyle köklü bir kültür birikimine, ekolojik yapısı itibari ile zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu zenginlikler mutfak kültürüne de yansımıştır.
    Her yörenin kendine özgü yemekleri vardır. Bazı yemekler ise diğer yörelerde de bilinmesine rağmen yöremizde değişiklik arz eder. İlimiz yöresel yemeklerinin başlıcaları:
    Çorbalar
    Çatal Çorba, Sakala Çarpan, Toyga Çorbası, Cilbir, Helle Çorbası, Kesme İbik Çorbası, Yarma Çorbası.
    Etli Yemekler
    Bakla Dolması, Etli Bamya, Keşkek, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Madımak, Mıhlama, Mumbar-İşkembe, Pastırmalı Pancar, Patlıcan Pehli, Pastırma Gağallemesi, Pirpirim, Sirkeli Ciğer ve Sulu Köfte.
    Tatlılar
    Dene Hasudası, Kuymak, Yuka tatlısı, Ayva Gallesi, Elma Tatlısı, Fırın Sütlüç, Gelin Parmağı, Gömlek Kadayıfı, Kalbur Tatlısı, Höşmerim, Peluza (Hasuda), Şeker Böreği, Unutma Beni, Vişneli Ekmek ve Zerdali Gallasi.
    Hamur İşleri
    Amasya Çöreği, Yağlı-Katmer, Kabak Kabuklu Pilav, Bişi, Cırıkta-Cızlak_Akıtma, Döndürme, Ekmek Aşı (Papara), Eli Böğründe, Haşaşlı Çörek, Haşaşlı-Cevizli Puaça, Hengel (Kıymasız Mantı, Kaypak, Mayalı, Patlıcanlı Pilav, Sini Su Böreği, Tepsi Böreği, Yakasal Böreği ve Yanuç.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFLER
    ÇATAL ÇORBA:
    Malzemeler

    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 1/3 su bardağı arpa şehriye (kesme makarna da olabilir, hatta daha yerinde ve güzel olur)
    • 4 - 5 yemek kaşığı yoğurt
    • Tereyağı
    • Nane
    • Tuz

    Yapılışı

    1. Öncelikle mercimekleri ayıklayıp güzelce yıkayın. Üzerine mercimekleri 3 - 4 parmak kadar geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
    2. Mercimeklerin pişmesine yakın arpa şehriyeyi ya da makarnayı ekleyin. İkisi de güzelce pişince bir kapta yoğurdu sulandırın. (Yoğurdu tenceredeki çorbanın koyuluğuna göre ayarlayın.)
    3. Sulandırdığınız yoğurda 1 kepçe çorbanın suyundan ilave edin. Bir yandan da her ihtimale karşı karıştırırsanız yoğurdun kesilmemesini garantilemiş olursunuz. Yoğurdu biraz ılıştırdıktan sonra çorbaya, bir yandan karıştırarak ilave edin.
    4. En son tuzunu ekleyin. Bu sayede yoğurt kesilmez. Yoğurttan önce tuzu ekleyerek acı bir deneyim yaşamıştım vakt-i zamânında:) Çorbayı yoğurt ısınana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
    5. Üzerine naneli tereyağı gezdirerek servis yapın

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mumbar - İşkembe

    Malzemeler:
    2 su bardağı bulgur
    1 demet maydanoz
    1 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte)
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı: İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir. İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan harç mumbarın içine doldurulur, bakır kazanda işkembe ile birlikte 2 saat kadar pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BAT (Günlein Vazgeçilmezi :)
    MALZEMELER

    • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 2 kaşık salça
    • 2 domates
    • 2 kuru soğan
    • 3 -5 dal yeşil soğan
    • 200 gr üzüm yaprağı
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 çorba kaşığı taze reyhan (yoksa kuru reyhan)
    • 1 demet dere otu
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • Yeteri kadar tuz

    YAPILIŞI
    Mercimek haşlanıp soğutulur. Salça, ceviz domates, dereotu, reyhan, soğan doğranıpkarıştırılır. Üzüm yaprağı ve köy ekmeği ile servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hasuda (Tatlı)

    Malzemeler:

    1 Bardak nişasta
    5 Bardak su
    1 Bardak toz şeker
    3 Kaşık tereyağı
    1/2 Bardak ceviz içi

    Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak olarak yenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Amasya İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri
    Konu Sahibi KaMoreNa Forum Karadeniz Bölgesi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Ekim.2017, 11:23
  2. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Gaziantep Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:26
  5. Eskişehir Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:02

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort