kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Antalya Mutfağı

    ANTALYA'NIN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (ANTALYA’NIN ÖZELLİKLERİ, ANTALYA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Kulaklı Çorba

    Malzemeler:
    1 su bardağı nohut
    6 su bardağı su
    250 gr. kuşbaşı et
    2 yemek kaşığı margarin
    tuz, karabiber
    Terbiyesi için:
    2 adet yumurta
    2 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı un
    1 adet limonun suyu
    2 yemek kaşığı yoğurt
    Hamuru için:
    1 adet yumurta
    2 su bardağı un
    1 çay bardağı su
    Tuz

    Hazırlanışı:
    hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra erişteden biraz büyük boyutta şeritler kesilir ve bir tepsiye konup nemini atması sağlanır. Geceden ıslatılan nohut ile kuşbaşı et birlikte haşlanır. Yeterince piştikten sonra kestiğiniz hamurlar, tuz ve karabiber ilave edilir. Diğer tarafta un kavrulur. Sarımsak eklenir. Ayrı bir kapta yumurta, limon suyu, yoğurt çırpılır. Bu karışıma unlu karışım da ilave edilir ve haşladığınız etli nohutların üzerine yavaş yavaş dökülür, iyice karıştırılır. Tavada çok az bir yağda nane kızdırılıp çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Antalya Piyazı

    Malzemeler:
    2 su bardağı kuru fasulye
    1 su bardağı tahin
    3-4 yemek kaşığı sirke
    2 adet soğan
    2 adet yeşilbiber
    1 adet limonun suyu
    Tuz, pul biber

    Hazırlanışı:
    Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Soğan, yeşilbiber ince ince kıyılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çökelekli Biber Dolması

    Malzemeler:
    10 adet dolmalık biber
    15 yemek kaşığı tepeleme çökelek
    1/2 demet maydanoz
    4 adet domates
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı:
    soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pembeleşene kadar kavrulur. Domatesler küçük küçük doğranır ve soğana katılır. Domatesler pişene dek kavurma işlemine devam edilir. Domatesler pişince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Bu karışıma kıyılmış maydanoz, çökelek, kimyon, tuz ve karabiber ilave edilir. Dolmalık biberlerin içleri temizlenir ve hazırlanan karışım ile doldurulur. Bir fırın tepsisine dizilir çok az su ilave edilerek fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hibeş

    Malzemeler:
    1 su bardağı tahin
    1 su bardağı su
    1 adet limonun suyu
    Kimyon, kırmızıbiber

    Hazırlanışı:
    Bir kapta tahin ile limon suyu karıştırılır. Su ilave edilerek iyice karıştırmaya devam edilir. Kimyon ve kırmızı toz biber eklenir, servis tabağına alınır. Üzeri kimyon ve kırmızı toz biber ile süslenerek servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)














    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)












    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Koca tarhana, Manavgat yöresinde hala yapılan geleneksel bir lezzet. Az malzemeli basit ama lezzetli.


    Malzemeler;


    1000 gram Buğday yarması

    2 litre ayran (10 su bardağı)

    Yeteri miktarda tuz

    Hazırlanışı;


    Uygun bir tencereye ayranı dökün. İçerisine Buğday yarmasını ilave edip tahta bir kaşık ile devamlı karıştırarak (tahta kaşığa yapışmayacak kıvama kadar) pişirin. Tuzunu ilave ettikten sonra ocaktan alın.


    Soğuyunca parça parça bölüp temiz bir örtünün üzerine serin.

    Kuruyunca bez bir torbaya koyarak saklayın.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Isparta Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 7
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:39
  4. Hatay Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:26
  5. Diyarbakır Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 18:58

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort