kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Ardahan Mutfağı

    ARDAHAN’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (ARDAHAN’IN ÖZELLİKLERİ, ARDAHAN İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır. Elma dolması, evelik aşı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek aşı ve helvası en ünlü yemek türleridir.
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

















    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ardahan Yöresel Yemekleri

    En Bilindikleri

    • Un çorbası
    • Kesma Aşı
    • Höre Aşı
    • Keleçoş
    • Cinar çorbası
    • Kelemkeşir çorbası
    • Puşruk Aşı
    • Ayran Çorbası
    • Süt Çorbası
    • Evelik Çorbası
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ardahan Yöresel Yemekler

    • Kaygana
    • Peynir Eritme
    • Mısır Papası
    • Haşil
    • Gaşo
    • Könbe
    • Sinor
    • Bozbaş
    • Lalanga
    • Evelik Sarması
    • Buglama
    • Kelle paça
    • Kuymak
    • Hasuda
    • Kurut

    Ardahan Yöresel Tatlılar

    • Lokma
    • Un helvası
    • Sütlaç
    • Şekerleme

    Ardahan Yöresel Hamur İşi

    • Etli Hengel
    • Kayıtma
    • Gevrek
    • Lokum
    • Bişi
    • Feselli
    • Kete
    • Mafiş
    • Kül pağaça
    • Karnı çırık
    • Pileki ekmek
    • Gaçabur
    • Erişte
    • Kesme makarna
    • Gagala
    • Gözlük
    • Katmer

    Ardahan Yöresel Kebaplar

    • Tandır kebap
    • Kaçguç
    • Sac altı kebap
    • Tandırda Kaz
    • Köz kebap
    • Sac kebap
    • Dolma kebap
    • Dal kebap
    • Dil kebap
    • Mumbar kebap
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ayran Aşı: Özellikle yılın soğuk günlerinde tüketilen Ayran Aşının yapılışı şu şekildedir:1 su bardağı buğday(yarma), 1 su bardağı nohut, 4 su bardağı süzme yoğurt, Tuz, Su, Nane yaprakları.Çorba için gerekli olan Buğday ve nohudu ayrı ayrı bir gün önceden ıslatıyoruz. Yapacağınız günün akşamından yapabilirsiniz bu işlemi. Sularını süzerek, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayalım. Haşlanmış bakliyatları tencereye alarak, üzerlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.
    Kaynamaya işlemi başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Arzu ederseniz Nane yapraklarını kullanarak süslemede yapabilirsiniz.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Helle Aşı: Helle Aşı yapımında gerekli olan malzemeler şu şekildedir: 1 çorba kaşığı margarin, 1 çay bardağı un, 4 – 5 su bardağı un, kırmızıbiber, nane ve tuz.Yapımı ise; Tencereye margarini alıp eritin. Bir çay bardağı unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş döküp unu tahta bir kaşıkla iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kaselerine alıp üzerine kırmızıbiber ve nane serpilerek yapılır.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bişi:Bişi yaparken kullanılacak malzemeler arasında: 1 yumurta, 1 kaşık sıvı yağ ( Yapışmaması İçin ), 2 büyük kaşık yoğurt, 1 küçük çay kaşığı karbonat, 1 küçük çay kaşığı tuz, Yeteri miktarda un, Ayçiçek Yağı ( Kızartmak İçin ) Yapılışı ise: Sıvı ve kuru malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip hamurumuzu oluşturuyoruz. Hamuru yoğurduğumuz alanı yapışmaması için unlayıp hamuru yaklaşık 3 mm kadar inceltelim. Daha sonra hamurumuzu kare, dikdörtgen şekilde parçalara ayırıp kızartılmış yağda her iki tarafı da eşit pişecek şekilde kızartalım.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mafiş Tatlısı: Mafiş Tatlısının yapımında kullanılan malzemeler: 1 kase yoğurt,1 adet yumurta,1 paket kabartma tozu, Un, Tuz şeklinde olup hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırarak ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız. Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol, kızgın yağda kızartın. Çok hafif, ekonomik, çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif. Kahvaltıda da servis yapabilir.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hıngel: Hıngel yapımında gerekli olan malzemeler arasında yer alan malzemeler arasında: 5 adet patates, 2 adet yumurta, 2 bardak su, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam kırmızı toz biber,1 tutam karabiber, Aldığı kadar un ihtiyaç duyulan malzemelerdir. Yapılışı ise,Hamuru için yoğurma kabına 2 bardak su dökülür. Suyun üzerine 2 adet yumurta kırılır ve aldığı kadar un eklenerek mantı hamuru yoğrulur. Patatesler haşlanır ve ezilir. Ezilen patatesler yarım çay bardağı sıvı yağda sotelenir. Sotelenen patateslere arzuya göre tuz, 1’er tutam toz kırmızıbiber ve karabiber serpilip ocaktan alınır. Hamur bezelere ayrılır, açılıp bardakla yuvarlak kesilir. Yuvarlak hamurların ortasına patatesli iç yerleştirilir. Hamurların kenarları içe doğru büzülerek kapatılır. Mantılar tuz ve sıvı yağ katılan kaynar suda haşlanır. Pişen yemek süzülür ve sunum tabağına alınır. Sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır. Kızgın tereyağı mantıların üzerine dökülür.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hasuta: Hasuta yapımında gerekli olan malzemeler:iki su bardağı şeker, 125 gr tereyağı, üç yemek kaşığı sıvıyağ, bir tutam tuz, 1 çay bardağı un, bir buçuk su bardağı su. Hasuta yapılışı ise; Tereyağını ve sıvıyağı tavamızda eritelim ve içine şekeri katıp karamelize olana kadar kavuralım. Ayrı bir kapta su, tuz ve unu katıp iyice çırpalım. Bu karışımı karamelize olmuş şekerin içine katıp tahta kaşık veya çırpma teli ile iyice topaklanmaması için karıştıralım. Hasutayı bu şekilde on – on beş dakika ocağın üzerinde orta ateşte kavurmaya devam edelim. Pişen Hasutayı servis tabağımıza alıp sıcak olacak şekilde servis yapalım.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Ardahan Yöresel Sözcükler.
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Türkçe Sözlük
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 27.Kasım.2017, 17:15
  2. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort