kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    gıcır :

    GICIR
    Malzemeler
    7 bağ gıcır
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    3 soğan
    1 baş sarımsak
    1 yumurta
    5-6 adet yeşil biber
    Tuz
    Pul biber

    Yapılışı

    Yıkanan gıcırlar doğranır ve haşlanır. Sıvıyağda soğan, biber, sarımsak kavrulur. Haşlanan gıcırlar soğanlı karışıma ilave edilir. Karışım biraz daha kavrulduktan sonra tuzu ile pul biberi de ilave ettikten sonra ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar dökülür. Yemek piştikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    halışka:


    Bartın mutfağında, ailenin ekonomik anlamda aile bütçesinin kısıtlı olduğu dönemlerde yapılıp, tüketilen bir tatlıdır. Halışka tatlısı iki farklı şekilde yapılmaktadır. Abdipaşa ilçesinde sütlü yenilirken Ulus ilçesinde pekmez ve tereyağı dökülerek yenmektedir. Bu iki farklı yapım Bartın halkı tarafından yaygın olarak bilinmektedir. Bartın ilinin Ulus ilçesinde halışkaya malak çorbası da denildiği tespit edilmiştir.

    MALZEMELER VE YAPILIŞI (ABDİPAŞA USULÜ)

    3 -4 su bardağı un
    1 kg su
    250 gr tereyağı
    1 lt süt

    Un, su ile karıştırılır. Karışım lapa kıvamını aldıktan sonra kaşık kaşık tepsiye alınır. Soğuyan karışımın üzerine, içine eritilmiş tereyağı konulan süt dökülür. Sıcak servis edilir.

    MALZEMELER VE YAPILIŞI (ULUS USULÜ)

    1,5 lt su
    500 gr mısır unu
    250 gr tereyağ
    250 gr pekmez
    300 gr toz şeker
    Tuz

    Kaynayan suya tuz ve mısır unu yavaş yavaş çırpılarak eklenir. Karışım kaynadıktan sonra 5 dk çırparak pişmesi beklenir. Şeker serpilmiş tepsinin içine suya batırılan kaşıkla tepsiye alınır. Üzerine toz şeker serpilir. Önce pekmez sonra eritilen tereyağı dökülür.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    incir dondurması:

    İNCİR ( YEMİŞ ) DONDURMASI

    Malzemeler

    Yarım kg kuru incir
    1 lt süt
    Su

    Yapılışı

    İncirler küçük küçük doğranıp, yıkanıp bir tencereye alınır. İncirin üstüne çıkacak kadar su koyulur ve pişirilir. İncir ballaşana kadar (suyunu çekene kadar) pişirilir. Pişen incirler tabakların ortasına koyulur. Soğuk süt incirin üstüne geçmeyecek kadar boşaltılır. Tabaktaki incirler ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını alıncaya kadar incirler pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KABAK TATLISI (BÖREĞİ )
    Malzemeler
    1 kg yufka
    1 kg bal kabağı
    1 kase şeker
    1 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti İçin
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Yapılışı

    Kabaklar rendelenir. Yağlanan yufkaların içine kabak döşenir ve şeker serpilir. kabak koyulan yufkalar rulo halinde sarılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar yağlanan tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Fırında pişirilir. Hazırlanan şerbet ılındıktan sonra fırından çıkarılıp soğuyan tatlının üzerine dökülür.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    kaha tatlısı:

    Malzemeler
    (Hamuru İçin)
    2 yumurta
    1 kahve fincan sıvıyağı
    2 kahve fincan süt
    1 yemek kaşığı sirke
    Aldığı kadar un
    1 tutam tuz

    (Şerbeti İçin)
    2 su bardağı şeker
    2,5 su bardağı su

    Yapılışı

    Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp çırpılır. Aldığı kadar un eklendikten sonra yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. Arasına nişasta unu serpilir. İnce bir şekilde açılan hamur oklavaya dolanır. Oklavadan çıkarılır. Tane tane kesilir. Kesilen hamurlar kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencerede hazırlanan şerbet soğuduktan sonra tatlıların üzerine boşaltılır.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KAŞIK HELVASI
    Malzemeler
    1 paket margarin
    3 su bardağı un
    1 su bardağı iri dövülmüş fındık
    2 paket (250 gr) pudra şekeri

    Yapılışı
    1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    LOKMA (KABARTMA)
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    4 su bardağı su
    1 paket yaş maya
    Tuz
    Aldığı kadar un
    Kızartmak İçin
    2 lt sıvıyağ

    Yapılışı
    Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Mayalanması için 1 saat bekletilir. Hamur küçük parçalar halinde kaşıkla alınarak kızan sıvıyağın içine atılır. Kızaran hamurlar sıvıyağdan çıkarılır ve servis edilir.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MANCAR DOLMASI
    Malzemeler
    Yarım kg mancar (karalahana)
    İç Harcı İçin
    3 su bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Yarım bağ maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Nane
    Pul biber
    Yapılışı
    Mancarlar (karalahana) suda haşlanır. İç malzemesi için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Mancarların içine bir miktar koyulur ve sarılır. Sarılan mancarlar tencereye dizilir. Mancarların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    maydanoz köftesi:
    Malzemeler

    1 kg kıyma
    1,5 bağ maydanoz
    1 su bardağı haşlanmış pirinç
    1 baş soğan
    4 dilim bayat ekmek
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    Karabiber, Nane, Tuz
    (Haşlama Suyu İçin)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 yemek kaşığı domates salçası
    Su

    Yapılışı

    1 su bardağı pirinç haşlanır. Soğan, kıyma, bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar karıştırılır.

    Un, haşlanan pirinç ve yumurta kıyma harcıyla karıştırılır. Yoğrulan harç misket büyüklüğünde yuvarlak haline getirilir. Kaynayan salçalı suya toplar atılır. 5 - 10 dk kaynatılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #20
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 kg un
    2 yumurta
    Tuz
    Su
    Harcı İçin
    1 kg kıyma
    3 soğan
    1 su bardağı pirinç
    1 bağ maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tavuk suyu
    Yapılışı
    Hamur için gerekli olan bütün malzemeler yoğrulur.
    Sıvıyağ ve margarinin içine soğan, kıyma baharatlar eklenerek kavrulur. Pirinçle beraber su da ilave edilir. Harç suyunu çektikten sonra üzerine maydanoz eklenir.
    Hazırlanan mantının hamuru oklavayla açılır ve 3-4 cm büyüklüğünde kare kare kesilir. İçine harçtan bir miktar koyulur. Uçları birleştirilerek bohça şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilen mantılar fırında pişirilir. Pişen mantı fırından çıkarıldıktan sonra üzerine tavuk suyu dökülür ve mantının suyu çekmesi beklenir.
    Soğuyan mantı servis edilir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 11 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 11 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. İzmir Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:38
  4. İstanbul Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:21
  5. Mersin Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 33
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:04

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort