kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Batman Mutfağı

    BATMAN'A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (BATMAN’IN ÖZELLİKLERİ, BATMAN İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Bol yağlı et yemekleri, hamur işleri, yöreye özgün çorbalar, tiftik kıçıl denilen ve çamurdan yapılmış ocaklarda pişirilen tandır ekmeği ve taş ekmeği Hevra’nın tadına doyum olmaz.

























    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)









    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)








    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    içli köfte:
    Malzemeler:
    ½ kg. İnce bulgur
    ½ kg. Yarma irmik (sımeyt)
    Tuz
    Kişniş:1 yemek kaşığı (dövülmüş olarak)

    İç Malzemeleri:
    4 büyük baş sotelenmiş kuru soğan
    ½ kg. kuzu kıyma
    ½ demet maydanoz
    Karabiber
    Yenibahar
    (Not: Arzu edilirse ceviz içi eklenebilir)

    Hazırlanışı:
    Soteleşen soğan yağda öldürülür.
    Kıyma ilave edilir, kavrulur.
    Maydanoz, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edilip soğumaya bırakılır.
    Dış malzemeler bir tepside ½ saat ıslatılıp dinlendirilir.
    Daha sonra iyice yoğrulur. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
    ½ saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp
    köfteler açılır. İçine hazırlanan harç konup kapatılır. Tuzlu ve az
    yağ ilave edilmiş suda 10-15 dakika kaynatılır. Yüzeye çıkanlar toplanıp servis tabağına konur.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    işkembe dolması:

    MALZEMELER:
    1 kuzu işkembesi
    1 kuzu bağırsak
    1 limon
    İÇ MALZEMELER:
    1 kg. Kuzu kuşbaşı
    ½ kg. pirinç
    1-2 yemek kaşığı kuru nane Tuz
    Kırmızıbiber
    Karabiber
    Kullanılacak yağ

    Hazırlanışı:
    İşkembeler temizlenip iyice yıkanır.1
    tane limon suyuyla iyice karıştırılıp
    ½ saat dinlendirilir. Küçük parçalara
    ayrılıp kenarları dikilerek küçük
    kesecikler yapılır.

    İÇ MALZEME:
    Kuşbaşı et küçük küçük sotelenir, yıkanır (pirinçle birlikte). Üstüne tuz, nane, yağ ve baharatları ilave edilir. Karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme küçük keseciklere ve bağırsakların
    içine çok olmayacak şekilde doldurulup ağızları tekrar dikilerek kapatılır. Tencerenin içine konularak üstüne bol su, tuz ilavesiyle ağır ağır pişirilir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    kuru dolma:

    Malzemeler:
    10 adet patlıcan kurusu
    10 adet biber kurusu
    (Varsa kuru kabak, asma yaprağı )
    ½ kg. Pirinç
    1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    ½ kg. Yağlı kuzu kuşbaşı (sotelenmiş)
    Tuz, karabiber, yenibahar
    1 baş kuru soğan. (sotelenmiş)
    Sumak suyu (1 çay bardağı sumak,
    2 çay bardağı ılık suya konup
    bekletilir. Suyu kullanılır.)
    Kullanılacak yağ

    Hazırlanışı:
    Kuru dolmalar haşlanıp biraz yumuşatılır. Pirinç, sotelenmiş et yıkanır. Süzülüp üstüne tuz, yağ, salça, maydanoz, soğan, baharatlar ve sumak suyunun yarısı ilave edilip karıştırılır. Dolmalar doldurulup tencereye dizilir. Üstüne kalan sumak suyu ve su ilavesi yapılır.
    Kaynamaya başladıktan sonra ½ saat pişirilip söndürülür. Sıcak servis yapılır.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    tırkış:

    Malzemeler:
    ½ kg. Yağlı kuzu kuşbaşı veya
    Kemikli et
    1 baş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası veya
    domates
    Kullanılacak yağ. (zeytinyağı vb.)
    4 adet orta boy patlıcan
    1 kg. Soyulup doğranmamış domates
    ½ kg. çarliston veya dolmalık biber
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Tencereye kullanılan yağ ve yıkanmış et konup kısık ateşte çevrilerek yumuşatılır. Daha sonra soyulmuş sarımsak, doğranmış patlıcan ve biber ilave edilip çevrilir. Domates ve tuz ilave edilip sıcak su ilavesiyle pişirilir. (Domatesler su saldığından
    fazla su konmamalı.)



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Erzurum Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:41
  4. Gaziantep Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:26
  5. Eskişehir Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:02

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort