BAYBURT’UN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (BAYBURT’UN ÖZELLİKLERİ, BAYBURT İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Galacoş
Malzemeler:
250 gr Yeşil mercimek
500 gr kıyma
200gr tereyağı
1 Adet Büyük Boy soğan
2 kaşık salça
3 su bardağı süzme yoğurt veya kurut
2 adet pide veya ev ekmeği
Yapılışı:
Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzülür. Bir kenarda bekletilir. Soğanlar küçük küçük kıyılır. Yağda kavrulur. Kıyma ilave edilerek 5 dakika süre ile karıştırarak kavrulur. Mercimek salça ilave edilir. Tuz ve karabiberde ilave edilerek lezzetlendirilir. Servis tabağına pideler doğranır. Kıymalı karışım ekmeklerin üzerine dengeli bir şekilde yayılır. Ezilmiş süzme yoğurt üzerine dökülür. Yağ kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Servis yapılır.