kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Bilecik Mutfağı

    BİLECİK'İN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (BİLECİK’İN ÖZELLİKLERİ, BİLECİK İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Büzme Tatlısı

    Kullanılacak Malzemeler:
    1,5 kg. un
    2 adet yumurta
    250 gr. tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tutam tuz
    1 kg. ceviz içi
    1 su bardağı susam
    50 gr. Hindistan cevizi
    400 gr. nişasta
    6 su bardağı tozşeker (ravak için)
    5 su bardağı su(ravak için)

    Hazırlanışı: Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, süt, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve un karıştırılır ve hamur iyice yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır. Hamura kıvamını verebilmek için yeterli miktarda nişasta ekilir ve açılan yufkalara çekilmiş ceviz içi serpilir. Yufkalar tekrar oklavaya özenle sarılır. Sarılma işleminden sonra hamurlar oklavada iken büzdürülür ve oklava içinden çıkarılır. Büzülmüş parçalar isteğe göre kesilerek yağlı tepsiye dizilir. Üzerine 250 gr. tereyağı eritilerek dökülür. Normal sıcaklıkta kızdırılan fırına sürülerek, pembeleşinceye kadar pişirilerek kızarması sağlanır. Pişirme işlemi bittikten sonra soğuması beklenirken, üzerine dökmen için 6 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su ile ravak şeklini alıncaya kadar kaynatılır. Ravak 15 dakika kadar bekletildikten sonra tepsinin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Diğer taraftan 1 su bardağı susam ezilerek ateşte kavrulur ve tepsinin üzerine yayılır. En son olarak 50 gram hindistan cevizi ile üzerine süsleme yapılır.
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Nohutlu Mantı

    Kullanılacak Malzemeler:
    1 kg. un
    1 adet yumurta
    0, 5 kg. nohut
    0,5 kg. yoğurt
    2 su bardağı su
    150 gr. tereyağı
    Tavuksuyu
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı salça
    1 demet maydanoz
    1 baş sarımsak
    Bir miktar karabiber, toz biber ve tuz.

    Hazırlanışı: Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, su, tuz ve un hamur kıvamına gelinceye dek yoğrulur. Yumruk büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır. Açılan yufkalar 4-5 cm. kare biçiminde kesilir. Bir gün önceden ıslatılan nohutlar dövülüp karabiber ilave edilerek bir karışım elde edilir. Bu karışımdan kesilen parçaların içine misket büyüklüğünde konarak, dört köşesinden kapatılır ve içine sıvıyağ sürülmüş tepsiye fazla bastırmadan dizilir. Dizme işlemi tamamlandığında tepsimiz kızgın fırına sürülür ve altı ve üstü iyice pişirilir. Pişme işleminden sonda fırından alınarak üzerine mantıların hizasına kadar kaynatılmış tavuksuyu ilave edilerek tekrar fırına sürülür. Fırında suyunu biraz çektikten sonra çıkarılarak üzerine önceden hazırlanmış sarımsaklı yoğurt karışımı dökülerek mantıların üzerine yayılır. Daha sonra üzerine süsleme yapmak için salça, sıvıyağ ve yarım bardak su ateşte karıştırılarak sos elde edilir. Yine mantının üzerine ilave etmek için tereyağı ateşte kızdırılarak toz biberle renklendirilir. Bu karışımlar da mantının üzerine dökülerek, maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak olarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)













    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bilecik Yöresel Yemekleri

    • BILDIRCIN KEBABI
    • BILDIRCINLI MANTI
    • CEVİZLİ BÜZME TATLISI
    • DAĞ ERİĞİ EKŞİLİ KESME ÇORBASI
    • KAÇAMAK
    • NOHUTLU MANTI
    • YUNUS ERİKLİ EKŞİLİ BİBER DOLMA
    • ZIRZ
    • PİDE
    • BÜKME
    • HODALAK
    • BÜZME
    • NOHUTLU TAVUKLU MANTI
    • KEŞKEK
    • OVMAÇ ÇORBASI
    • MERCİMEKLİ MANTI
    • KESME HAMUR
    • SACTA YUFKA BÖREĞİ
    • YAĞLI YUFKA
    • SU BÖREĞİ
    • KEKLİK KEBABI
    • GÜVEÇ
    • KURU FASULYE
    • KUSKUS PİLAVI
    • PİRUHİ
    • SAMSI
    • PANCAR PEKMEZİ
    • SAC KEBAP
    • KÖPÜK HELVASI
    • HOŞMERİM
    • KITIRCI HELVASI
    • KARACAOĞLU HELVASI
    • CEVİZLİ ÜZÜM SUCUĞU
    • KAVURMA
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bilecik Cevizli Büzme Tatlısı

    Bilecik Cevizli Büzme Tatlısı Malzemeleri

    • 1.5 kg. un
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tutam tuz
    • 1 kg. ceviz içi
    • 1 su bardağı susam
    • 50 gr. Hindistan cevizi
    • 6 su bardağı toz şeker (Ravak için)
    • 5 su bardağı su (Ravak için)
    • 400 gr. Nişasta

    Bilecik Cevizli Büzme Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Bir kaba iki yumurta kırılır ve 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 kaşık sirke, 1 kaşık toz şeker ile 1 kg. un ilave edilerek karıştırılır ve hamur elde edilir. Hamur iyice yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalara bölünerek bir sini üzerine oklava ile bu parçalar yufka gibi açılır. Hamurlar açılırken hamura kıvamını tutturabilmek için yeterli miktarda nişasta serpilir. Hamurların açılma işleminden sonra her bir parçaya çekilmiş ceviz içleri serpilir. Hamur tekrar oklavayla özenle sarılır. Sarılan hamur oklavada iken büzdürülür ve oklava içinden çıkartılır. Büzülmüş parçalar isteğe göre kesilerek yine istenilen şekilde yağlı tepsiye dizilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bilecik Nohutlu Mantı Malzemeleri

    • 1 kg. un
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 adet yumurta
    • 1 demet maydanoz
    • 0.5 kg. nohut
    • 1 baş sarımsak
    • 0.5 kg. yoğurt
    • Tavuksuyu
    • 150 gr. tereyağı
    • Karabiber
    • 2 bardak su
    • Toz biber
    • Tuz
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Bilecik Nohutlu Mantı Nasıl Yapılır?

    Belirtilen miktarlardaki yumurta, su, tuz ve un hamur kıvamına gelinceye dek yoğrulur. Yumuk büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır. Açılan yufkalar 4–5 cm. ebadında kare biçiminde kesilir. Bir gün önceden ıslatılan nohutlar dövülüp karabiber ilave edilerek bir karışım elde edilir. Bu karışım, kesilen parçaların içine misket büyüklüğünde konur, dört köşesinden kapatılarak içine sıvıyağ sürülmüş tepsiye dizilir. Tepsi kızgın fırına sürülür ve üstü iyice pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Şanlıurfa Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 21:54
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Hatay Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:26
  5. Hakkari Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:14

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort