kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler
    Yarım kilo tel kadayıf
    5 yemek kaşığı tereyağı
    250 gr fıstık ya da ceviz
    Kadayıf şerbeti için malzemeler
    3 bardak toz şeker
    4 bardak su
    Yarım limonun suyu
    Kadayıfı hazırlayın
    Kenarları yüksek olmayan bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
    Fıstıkları dişe gelecek parçalar haline gelene kadar dövün.
    Çiğ kadayıfı iyice didikleyin ya da bıçakla doğrayın.
    Kadayıfı tereyağı ile yoğurun.
    Kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın.
    Dövülmüş fıstıkları kadayıfın üzerine yayın.
    Kalan kadayıfı fıstıkların üzerine gelecek şekilde bastırarak tepsiye yayın.
    Kadayıfı şerbetleyin
    Şerbet ılınınca kadayıfın üzerine yedire yedire dökün.
    Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın.
    Tatlınız oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.
    Soğuyan tatlınızı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!
    Kadayıf yapmanın püf noktaları
    Kadayıfları olabildiğince küçük parçalara bölün.
    Kadayıfı tepsiye mümkün olduğunca sıkı yayın.
    Yoğururken kadayıfa tereyağını iyice yedirin.
    Kadayıfın şerbetten daha ılık olmasına dikkat edin


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KALBUR HURMASI
    Malzemeler:
    2 yumurta
    ½ su bardağı yoğurt
    ½ bardak süt
    ½ bardak su
    ½ bardak sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı karbonat )
    Tuz ve aldığı kadar un
    2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
    Hazırlanışı: Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dk kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır oval şekil verilir.
    Delikli bir kap üzerinde 3 parmakla bastırılıp açılır ve mekik şeklinde yuvarlanır (endenin iri bölümünde de olabilir). Kızgın yağ içinde kızartılır.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    keldoş:

    MALZEMESI

    Un
    Tuz
    Ilık Su
    Ayran
    Tereyağı


    YAPILIŞI

    Mayasız una ılık su katılarak iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur orta büyüklükte bir tepsiye konarak el ile tepsinin içinde dağıtılarak düzeltilir. Yanan ocaktaki köz açılır, altındaki kül temizlenir, tepsideki hamur közün içinde açılan yere düzgün konularak üstü sac ile örtülür. Sacın üstüne köz ateş konur, iyice kızartıldıktan sonra ekmek çıkartılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan ekmek ufak ufak bir kaba doğranır, daha önce hazırlanan sarımsaklı ayran ve tereyağı üzerine dökülerek servis yapılır


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bulgurlu kuru dolma
    Bulgurlu kuru dolma malzemeleri
    8 dolmalık kuru patlıcan
    8 dolmalık kuru biber
    250 gr kıyma
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    1 çay bardağı pilavlık bulgur
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    Sosu için
    1 yemek kaşığı domates salçası
    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Sıcak su
    Bulgurlu kuru dolma hazırlanışı
    Bulgurlu kuru dolma:
    Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin.
    Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
    Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin.
    Salça, ayçiçeği yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
    Bulgurlu kuru dolma artık hazır, afiyet olsun

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mastuva :
    Malzemesi : 2 kğ. ayran 300 gr. pirinç, 125 gr tereyağı
    Yapılışı : Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra geniş bir tencereye bırakılır. Ve ayran ilave edilir. Tencere
    konulan malzemeyle birlikte yanan bir ocagın üstüne konulup karıştırılmaya başlanır. Ayranın bozulmaması
    için tahta bir kaşıkla ara verilmeksizin sürekli karıştırılır. Ayran kaynamaya başladıktan sonra karıştırma
    işlemi bir müddet devam eder. Yemek katı hale gelinceye kadar ateşte bırakılır. Katılaşan yemek ateşten
    alınarak ortası boşaltılmış vaziyette kapa konulur. Kızartılan tereyağı ortası boşaltılan yemeğin içine
    dökülür ve servis yapılır


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bingöl'ün Gözdesi Sırın(SERİNA PEL)
    Malzemesi : Yufka ekmek, yoğurt, sarmısak, tuz ve tereyağı
    Yapılışı : Pişirilip hazırlanan yufkalar 4-5 cm. dürülür. Dürülen yufkalar hamur tahtası üzerinde 4-5 cm.
    aralıklarla kesilir. Kesilen parçalar dik gelecek şekilde yan yana sıkı sıkıya dizilir. Dövülen sarımsak yoğurda
    katılarak sarımsaklı yoğurt işlemi yapılır. Sarımsaklı yoğurt dizilen ekmeğin üstüne dökülür. Daha sonra
    üzerine kızartılmış tereyağı ilave edilerek yemek servise hazır hale gelir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MALZEMELER:
    6 yumurta
    1 kahve fincanı su
    Tuz
    Aldığı kadar sinangil böreklik un
    250 gr tereyağı ve sıvı yağ karışımı
    ŞOK HAŞLAMA SUYU:
    1 tencere tuzlu kaynar su
    1 tencere soğuk su
    İÇ HARCI:
    Beyaz peynir
    Rende kaşar
    Maydanoz
    YAPILIŞI:
    Unun ortası açılır,yumurta,tuz ve su ile yoğrulmaya başlanır.Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde hamur özleşene kadar yoğrulur.10 bezeye ayrılır.Hamurun üzeri nemli bezle örtülüp 30 dk. dinlendirilir.Yufkalar tek tek açılır.Birinci yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir.Diğer yufkalar sıcak tuzlu suda çok az haşlanıp hemen soğuk suda şoklanır.Şoklanan hamurların fazla suyu kevgir üzerinde süzdürülür.Yufkaların arasına erimiş tereyağı ve sıvıyağı karışımı gezdirilir.5 yufkadan sonra iç harcı koyup aynı işleme devam ediyoruz.Son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine kapatılır ve tereyağı gezdirilir.200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TUTMAÇ ÇORBASI :
    Malzemesi: 500 gr. Un, 1 kg.yoğurt, 2 baş sarımsak, 1 kaşık tereyağı, 200 gr.kavurma, yeteri kadar toz biber, nane ve
    tuz .
    Yapılışı : Un biraz tuz ile yoğrulur. Hamur haline getirilip, yoğrulan hamur kağıt inceliğinde yufkalar haline getirilir.
    Temiz bir bez üzerinde tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su karıştırılıp
    hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar
    kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak
    ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilererk servis yapılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Bingöl Yöresel El Sanatları
    Konu Sahibi Nartaneside Forum Doğu Anadolu Bölgesi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 29.Ekim.2017, 19:39
  2. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Hakkari Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:14
  5. Gümüşhane Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:04

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort