kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    9 - BÖRÜLCE KÖFTESİ






    MALZEMELER : 1 su bardağı börülce
    1 adet soğan
    1 adet domates
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı un
    yarım demet maydanoz
    yarım demet nane
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı acı pul biber
    2 çay kaşığı tuz
    1,5 su bardağı zeytinyağı
    HAZIRLANIŞI : Börülce, aldığı kadar suyla orta ateşte 1 saat haşlandıktan sonra süzülür. Bir kapta börülce, nane, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve domates ile karabiber, kekik, pul biber, tuz, un yoğrularak, harç elde edilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır Harçtan 1 yemek kaşığı malzeme alınarak, kızdırılmış zeytinyağına koyulur. Yayvanlaşması için, üstüne kaşıkla bastırılır. Pembeleştiğinde alt-üst edilerek pişirilir ve servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #22
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    PİLAVLAR1- LÜFER PİLAVI4







    MALZEMELER: 2 adet lüfer 3 su bardağı pirinç 1 adet iri soğan 1 tatlı kaşığı nane 5 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı ayçiçeği yağı yarım su bardağı ayçiçeği yağı 3 su bardağı suHAZIRLANIŞI : Balık –unlanmadan- 2 su bardağı ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kızartıldıktan sonra, yağdan çıkarılarak, bekletilir. Soğan doğranarak, yarım su bardağı ayçiçeği yağı ile pembeleştirildikten sonra, tuz ve su ile kaynamaya bırakılır. Kaynama başladığında yıkanmış pirinçler suya salınır. Su çekilmeye başladığında, pişirme kabına bütün haldeki balıklar da eklenir ve pilavın suyu tamamen çekilene kadar, birlikte pişirilir. Pişirilme bittiğinde, pişirme kabının üzerine, nane, defne yaprağı ve karabiber konularak servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #23
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    2 - PATLICAN KAPAMA



    MALZEMELER : 1 çay bardağı pirinç 3 adet patlıcan 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 lt su, 1 su bardağı suHAZIRLANIŞI : Patlıcanlar alaca soyularak, tuz ve 1 lt su içinde 30 dakika bekletilir. Tepsiye yıkanmış pirincin 1/3‘ü yayılır. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domatesler, patlıcanlar ve dilimlenmiş biberler serpilir. Bunların üzerine yeniden pirincin 1/3’ü; onun da üzerine halka kesilmiş domates, patlıcanlar ve dilimlenmiş biberler koyulur. Bu işlem son katta da tekrarlanır. Üzerlerine zeytinyağı gezdirilerek fırına verilir. Malzemelerin üstü kızardığında, tepsi fırından çıkarılarak, 1 su bardağı sıcak su gezdirilir ve tekrar fırına koyularak, suyunu çekene kadar pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #24
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    3 - DOLMA / YAPRAK SARMA






    MALZEMELER : ½ kg asma yaprağı
    ½ kg bulgur
    2 adet soğan
    yarım yemek kaşığı biber salçası
    yarım demet nane
    yarım demet maydanoz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kimyon
    yarım limon
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı tuz
    ½ lt su, 2 su bardağı su
    HAZIRLANIŞI : Yapraklar suda haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğan küçük küçük doğranarak, 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleştiğinde ½ lt kaynar su ve bulgur eklenerek ağzı kapatılır ve hemen ocaktan indirilir. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 30 dakika süre ile ağzı kapalı halde bekletilir. Bulgura 1 yemek kaşığı tuz ve ince doğranmış, nane, maydanoz, salça, karabiber, kırmızı biber, kimyon eklenerek karıştırılır. Her yaprağa 1 tatlı kaşığı iç koyularak ince sarılır ve tencerenin dibine dizili olan bir sıra yaprağın üzerine yanlamasına dizilir. Sarmaların üzerine limon halka halka dilimlenerek koyulur. Bu tencereye 2 su bardağı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek, kısık ateşte 25 dakika süre ile pişirilir. Sürenin bitiminde üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdirilir ve 15 dakika sonra ocaktan indirilerek servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #25
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    4 - PAZI DOLMASI





    MALZEMELER : 1 demet pazı
    1,5 su bardağı pirinç
    1 adet soğan
    yarım demet dereotu
    yarım demet maydanoz
    yarım demet yeşil soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı karabiber
    2 yemek kaşığı helva fıstığı
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı su
    1 çay bardağı su
    1 çay bardağı su
    HAZIRLANIŞI : Pazıların sapları kesilerek, kaynamış suya batırılıp hemen çıkarılır. Kuru soğan, yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleştiğinde pirinç ilave edilerek, ocakta 1–2 dakika daha pişirilir. Sürenin bitiminde 1 çay bardağı sıcak su eklenerek, ocaktan alınır ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakılır. Daha sonra ince doğranmış maydanoz, yeşil soğan, dereotu, domates salçası, yenibahar, karabiber, helva fıstığı ve tuz, dinlenmeye bırakılan malzeme ile harmanlanır. Her pazıya 1 yemek kaşığı harç konularak sarılır ve tencereye dizilir. Sarmaların üzerine 1 çay bardağı su dökülür ve suyunu çekinceye kadar, kapağı örtülerek, kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektiğinde 1 çay bardağı ılık su eklenerek suyunu çekinceye kadar yeniden pişirilir. Pişme gerçekleştiğinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı pazıların üzerinde gezdirilerek, tencere ateşten alınır ve servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #26
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    DENİZ ÜRÜNLERİ1 - PAPAZ YAHNİ







    MALZEMELER : ½ kg sarpa
    20 adet üzüm koruğu
    1 adet soğan
    2 adet sivri biber
    1 adet domates
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı tuz
    1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    1 su bardağı su, 1 su bardağı su
    HAZIRLANIŞI: Soğan ince ince kıyıldıktan sonra, orta ateşte, yağda sararıncaya kadar pişirilir. Salça eklenerek 2 dakika süreyle kavrulur. Sivri biber doğranır ve 1 dakika daha pişirildikten sonra doğranmış domates de eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Sürenin bitiminde 1 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Bu arada sarpaların içleri temizlenerek, başları ile birlikte –bütün halinde- tencereye konulur. 5 dakika da bu halde pişirilen malzemelere 1 su bardağı ılık su eklenir. 30 dakika süre ile pişirilir. Bu süre zarfında yahniye üzüm korukları ve tuz da eklenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #27
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    2 - MİDYE DOLMA






    MALZEMELER: 1 kg kabuklu midye
    250 gr pirinç
    1 adet soğan
    1 çay kaşığı çam fıstığı
    1 çay kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı yenibahar
    1 yemek kaşığı nane
    4–5 dal maydanoz
    4–5 dal dereotu
    2 çay kaşığı tuz
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 lt su, 2 su bardağı su
    HAZIRLANIŞI: Pirinç, üzerine çıkacak miktarda ılık suya konularak, 15 dakika bekletilir. Soğanlar ve çam fıstıkları ince ince kıyılarak, zeytinyağında, soğanlar pembeleşene kadar pişirilir. Süzülen pirinçler, soğana eklenip, 5 dakika daha kavrulur. Sonra kuş üzümü, nane, tarçın, karabiber, yenibahar, tuz katılarak, 2 dakika daha kavrulduktan sonra, 1 lt su ilave edilir. Bu malzemeler kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirildikten sonra ateşten alınır ve 10 dakika süreyle bekletilir. Sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenerek, iyice harmanlanır. Midye açılarak, hazırlanan harçtan 1 tatlı kaşığı koyularak, kapatılır ve tencereye yerleştirilir. Midyelerin üzerine 2 su bardağı kaynar su konulduktan sonra, üzerine, ağırlık oluşturması için bir tabak konulur. Kapağı kapatıldıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Tencereden alındığında, -isteğe bağlı olarak- limon ile servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #28
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    3 - TUZLU SARDALYE






    MALZEMELER : 1 kg sardalye ½ kg iri tuz ½ kg iri tuzHAZIRLANIŞI : Balıklar, içleri temizlenmeden, ½ kg tuz ile harmanlanarak, kanlarını salması amacıyla 3 saat süreyle bir leğende bekletilir. Bekleme süresinin sonunda bir tenekenin dibine 1 parmak kalınlığında iri tuz koyularak, balıklar aynı yöne bakar biçimde, sık sık dizilir. Bu işlem balık bitene kadar her katmanda devam eder. En üstte tuz yer alır. Tuzun üzerine, balıklara ağırlık yapması amacıyla en az 1 kg ağırlığında taş konulur. Güneş almayan bir kapalı mekânda 3 ay içinde yenilmeye hazır hale gelir. Tenekenin ağzı kapatıldıktan 15 gün sonra üzerindeki yağ tabakası, incir yaprağı ile alınır. Bu işlem 3 ay süresince 4–5 kez yinelenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #29
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    SALATALAR1 - BİBER PARPULLAMASI







    MALZEMELER : 5 adet kırmızı salçalık biber 2–3 dal maydanoz 1 baş sarımsak 1 adet limon 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağıHAZIRLANIŞI : Biberler, közde alt-üst edildikten sonra, kabukları soyularak, tabağa doğranır. İnce kıyılmış sarımsak ve maydanoz ile limon suyu, ayçiçeği yağı ve tuzla harmanlanarak servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #30
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    2 - DENİZ BÖRÜLCESİ






    MALZEMELER : 1demet deniz börülcesi 2 adet domates 2 diş sarımsak yarım limon 1 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 lt suHAZIRLANIŞI: Deniz börülceleri suda haşlandıktan sonra kılçıklarından temizlenir ve tabağa alınır. Dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş domates ile karıştırıldıktan sonra, zeytinyağı ve tuzla harmanlanarak, servis tabağına alınır. Üzerine limon sıkılarak servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 5 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 5 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Bayburt Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:52
  4. Batman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:41
  5. Adıyaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 19:50

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort