kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #31
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    3 - AHTAPOT SALATA








    MALZEMELER: 750 gr ahtapot
    yarım soğan
    yarım limon
    yarım limon
    3–4 dal maydanoz
    4–5 dal maydanoz
    3–4 yaprak defne
    3–4 dal dereotu
    1 adet havuç
    1 yemek kaşığı şeker
    3–4 diş sarımsak
    yarım çay bardağı sirke
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 lt su
    HAZIRLANIŞI : Ahtapot bütün halde tenceredeki suyun içine konulduktan sonra, ikiye bölünmüş soğan ve yarım limon ile 3–4 dal maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Sürenin bitiminde, ahtapot süzgeç yardımıyla sudan çıkartılarak soğuk suyun altına tutulur. Ahtapot soğuduğunda üst kabuğu ve kafa kısmı çıkartılarak temizlenir. Kuşbaşı dilimlenen ahtapot, ince kıyılmış dereotu ile harmanlanarak servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Yarım limon, 4–5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #32
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    4 - PATLICAN TURŞUSU






    MALZEMELER: 3 kg patlıcan
    1 adet lahana
    1 kg yeşil domates
    1 kg yeşil biber
    1 kg salçalık kırmızı biber
    4 adet havuç
    1 demet kereviz
    1 çay bardağı limon tozu
    1,5 kg turşukur
    4,5 lt su,
    1 su bardağı tuz
    HAZIRLANIŞI : Patlıcanlar yıkandıktan sonra, bıçakla uzunlamasına çizilerek, yumuşayıncaya kadar tencerede haşlanır. Domatesler, yeşil ve kırmızı biberler ile havuçlar ince ince kıyılır. Lahanadan ise, patlıcanların sayına yetecek miktarda yapraklar ayrıldıktan sonra, geriye kalan lahanalar ince ince kıyılarak, diğer malzemeler ile karıştırılır. Bütün malzemeler, geniş bir kapta limon tozu ile harmanlandıktan sonra, 1 su bardağı tuz eklenir. Patlıcanların çizilmiş kısımlarından içleri açılır. Hazırlanan harç, aldığı kadar, her patlıcanın içine yerleştirilir. Kapak için ayrılan lahana, harcın üzerine örtüldükten sonra, harcın dağılmaması amacıyla, iple bağlanır ve kavanoza yerleştirilir. Patlıcanların arasına kereviz konulmasına dikkat edilmelidir. Kavanozdaki malzemenin üzerine turşukur ve su karıştırılıp eklendikten sonra, malzemelerin üzerine ağırlık yapması amacıyla taş konularak, ağzı kapatılır. Turşu 15 gün içinde yenmeye hazır hale gelir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #33
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    5 - YAĞLI TURŞU






    MALZEMELER : 1 kg sivri biber
    3–4 diş sarımsak
    1 su bardağı ayçiçeği yağı
    1 su bardağı sirke
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    HAZIRLANIŞI : Biberler 4–5 cm uzunluğunda doğrandıktan sonra yıkanarak, şişeye doldurulur. Bir huni yardımıyla sirke, sıvı yağ, tuz, şeker ve çok ince kesilmiş sarımsaklar eklenerek, kapağı sıkıca kapatılır. 15 gün içinde tüketime hazır hale gelen biberlerin olgunlaşması için, aralıklarla alt üst edilmesi gerekir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #34
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    6 - DELİ ARMUT TURŞUSU/AHLAT TURŞUSU






    MALZEMELER : 3 kg ahlat 1 kavanoz suHAZIRLANIŞI : Ahlatlar yıkanarak kavanoza koyulduktan sonra, üzeri su ile doldurulur. Herhangi bir malzeme kullanılmadan, kendi suyunda 7–10 gün içinde yenilebilir hale gelir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #35
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TATLILAR
    1-PEYNİR HELVASI





    PEYNİR İÇİN MALZEMELER : 5 lt inek sütü
    yarım tatlı kaşığı peynir mayası
    yarım çay bardağı su
    HAZIRLANIŞI : Ilık sütün içine maya ve su katılarak, 2 saat süreyle bekletilir. Sürenin sonunda peynir karıştırılarak, dibe çökmesi sağlanır. Sulu kısmı yukarıda kalır. Malzeme, bez den süzülür. Peynir hafif sulu; tamamen katılaşmadan, helva yapımı için alınır.
    HELVA İÇİN MALZEMELER : 1,5 kg peynir
    1,5 su bardağı irmik
    1 su bardağı un
    1,5 kg şeker
    1 yumurta sarısı
    HAZIRLANIŞI : Tencere içine peynir konularak, irmik ve unla harmanlanır. Yoğrulma işleminin bitiminde hafif ateşte 10 dakika süreyle pişmeye bırakılır. Bu sürenin sonunda, üzerine şeker ve yumurta sarısı konulur. Bütün bu malzemeler ocak dışında 5 dakika süreyle karıştırıldıktan sonra, ocağa konup, 10 dakika daha pişirilir. Helva tabaklara konulmadan önce, her tabağın altına 1 tatlı kaşığı şeker serpilir. Tatlı konulduktan sonra ise, tabaklara 1’er yemek kaşığı daha şeker serpilir. Kaşıkla değişik şekiller verilerek servis edilir. (İstendiği takdirde bütün işlemlerin bitiminden sonra, 5 dakika süreyle fırına koyulup, pembeleştirilir.)
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #36
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    2 - YUMURTA HELVASI





    MALZEME: 2 yumurta (Yumurtanın bardakta kapladığı miktarda:) Un Toz şeker Zeytinyağı SuHAZIRLANIŞI: Yukarıda verilen malzemelerin hepsi aynı anda bir kap içinde çırpılır. Hazırlanan karışım kısık ateşte katılaşana kadar, sürekli karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınan helvanın üzerine istenirse bir tatlı kaşığı toz şeker katılarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #37
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    3-HALLE ŞEFTALİSİ REÇELİ



    MALZEME: 1 kg halle şeftalisi 750 gr toz şekerHAZIRLANIŞI: Şeftalilerin çekirdekleri çıkartılıp, çekirdek kısmındaki kırmızı bölge temizlendikten sonra dilimlenir. Dilimlenen şeftaliler üzerine şeker dökülerek beklemeye bırakılır. Şeker tamamen eriyene kadar beklenilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra tencereye konularak kısık ateşte pişirilir. Reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #38
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    4-MAFİŞ




    MALZEME: 1 çay kaşığı tuz 1 bardak su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta ½ kg un 2 yemek kaşığı toz şekerHAZIRLANIŞI: Şeker hariç diğer tüm malzemelerin hepsi karıştırılarak, hamur haline getirilir. Elde edilen bu hamur oklava yardımıyla açılır. Açılan bu hamur, bıçakla veya yuvarlak bir nesne ile yaklaşık 10 cm çapında dairelere bölünür. Bölünen bu parçalar, bıçak yardımı ile 1,5–2 cm eninde ve 7–8 cm uzunluğunda paralel parçalar halinde kesilir ve kesilen bu parçalar saç örgüsü şeklinde birbiri içinden geçirilir. Bu şekilde hazırlanan hamur, kızgın haldeki ayçiçek yağının içine bırakılarak, pişirilir. Kızartılan hamurun kararmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle kızgın yağın içinde fazla bekletilmemelidir. Pişen hamurlar üzerine toz şekeri (isteğe bağlı olarak) serpilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #39
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    5 - ÜZÜM REÇELİ





    MALZEMELER : 1,5 kg çekirdeksiz üzüm 2 kg şeker yarım limon 1,5 lt suHAZIRLANIŞI : Su ile şeker 30 dakika, koyulaşana kadar kaynatılır. Sürenin bitiminde üzümler eklenerek, 30 dakika da bu şekilde kaynatılır. Limonu sıkılarak, 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan indirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #40
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    6 - SAMSA (SAMSI)/OTURTMA




    MALZEMELER : ½ kg un
    2 kg şeker
    3 adet yumurta
    2 kg ceviz
    1 kg badem
    2–3 adet karanfil
    ¼ çay kaşığı tuz
    ½ lt zeytinyağı
    2 yarım yumurta ölçüsünde zeytinyağı
    ½ lt su, 1 su bardağı su
    HAZIRLANIŞI : Bademler kaynak suda, kabukları çıkarılana kadar haşlanır. Kabuklar temizlendikten sonra, bir tavada, orta ateşte 15–20 dakika süreyle kavrulur ve havanda dövülür. Ceviz ise ocakta kabuğundan ayrılana kadar, kavrulduktan sonra havanda dövülür. Yumurta, tuz ve 2 yarım yumurta kabuğu zeytinyağı çırpılarak, un ve 1 su bardağı su ile yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 1 saat dinlenmeye bırakılan bu hamur, yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür. Tepsi veya yastıaç boyutunda, baklava yufkası inceliğinde açılır. Her yufkaya dövülmüş ceviz, badem ve karanfilden 1’er çay bardağı ölçüsünde koyulur. Yufka daha sonra oklavaya sarılarak, rulo yapılır. (Bu işlem her yufkaya uygulanır) Daha sonra 3–4 cm genişliğinde kesilerek, uzunlamasına tepsiye dizilir. ½ lt zeytinyağı kızdırılarak, tepsideki soğuk malzemeye dökülür ve fırına verilir. Malzemeler, tepsi salladığında kayabilir ölçüye geldiğinde –hafif pembeleştiğinde- fırından alınarak, soğumaya bırakılır. Şeker, ½ lt su ile koyulaşana kadar kaynatılır. Kaynar halde, tepside soğumuş halde duran malzemenin üzerine dökülür. 1 saat sonra, suyunu çektiğinde servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 13 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 13 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Bayburt Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:52
  4. Batman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 23:41
  5. Adıyaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 15.Ocak.2016, 19:50

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort