İSKORPİT ÇORBASI
Malzemeler: 1 adet iskorpit, 1 adet havuç 1 adet domates 1 çay bardağı un 2 diş sarımsak yarım soğan, yarım limon 3–4 dal maydanoz 3 defne yaprağı, 3–4 dal dereotu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı tuz yarım çay bardağı zeytinyağı 1 lt suHAZIRLANIŞI : İskorpit temizlenerek, derisi ve kılçıkları alındıktan sonra suya konulur. Sarımsaklar bütün halinde, soğan ve limon ikişer parçaya bölünerek, defne yaprağı, maydanoz katılarak, 15 dakika süreyle orta ateşte pişirilir. Sürenin sonunda balık süzgeç yardımıyla alınarak, soğumaya bırakılır. Haşlama suyundaki diğer malzemeler süzülerek, posaları atılır. Zeytinyağı bir tencereye konulur kızdığında rendelenmiş havuç, toz biber, karabiber, dereotu, pul biber ve un eklenerek 3–4 dakika süreyle kavrulur. Daha sonra rendelenmiş domates ile birlikte, 1–2 dakika daha pişirilir. Haşlamada kullanılan balık suyundan 2 su bardağı su, malzemelere eklenir. Kaynama başladığında, içine didilmiş balık etleri ve tuz eklenip, birkaç dakika sonra ateşten alınarak servis edilir.