kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Çankırı Mutfağı

    ÇANKIRI'NIN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (ÇANKIRI’NIN ÖZELLİKLERİ, ÇANKIRI İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Ne Yenir?

    Çankırı'nın yöresel yemekleri etli hamur(mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava olarak sayılabilir.


    Çankırı'dan Yemek Tarifleri

    Hoşmerim (Tatlı)

    Malzemeler:

    2 su bardağı un
    300 gr. Tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 kg. bal


    Hazırlanışı: Yağ eritildikten sonra unu ilave edilir. Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuzlu bir fincan su ilave edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır. Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp tekrar bastırılır. Gevrek bir hal alıncaya kadar bu işlem devam eder. Sonra servis tabağına alınıp üzerine bal dökülür ılık olarak servise sunulur.
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:05 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Zeytinyağlı Pırasa Dolması

    Malzemeler:

    1 kg. pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )
    1 su bardağı pirinç
    250 gr. kıyma
    1 baş soğan
    1 kaşık salça
    Tereyağı, zeytinyağı
    Maydanoz, karabiber, pul biber
    1 limon

    Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm. boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır. Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır. Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur. İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
























    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çankırı Yöresel Yemekler

    • Yaren Güveci
    • Bütün Et
    • Mantı
    • Bazlama
    • Yağlı Gözleme
    • Katmerli
    • Tarhana Çorbası
    • Keşkek
    • Mıkla
    • Tutmaç
    • Bamya
    • Yumurta Tatlısı
    • Hoşmerim
    • Zeytinyağlı Pırasa Dolması
    • Çankırı Yöresel İçecekler

      • Kızılcık Şurubu
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çankırı Hoşmerim Tatlısı Tarifi

    Hoşmerim Malzemeleri

    • Un – 2 su bardağı
    • Tereyağı – 300 gram
    • Tuz – 1 çay kaşığı
    • Bal – Yarım kilogram
    • Hoşmerim Yapılışı

      300 gram tereyağını bir tavada eritin ve üzerine 2 su bardağı unu ekleyin. İyice karıştırıldıktan sonra meyane kıvamına gelsin. Ardından 1 çağ kaşığını 1 fincan suya karıştırın ve ardından bu suyu tavaya ekleyin. Karışım kızarında tava bastırılır ve kısık ateşte bu işlem devam ettirilir. Taa ki gevrek oluncaya kadar. Daha sonra ılık bir şekilde servis edilebilir. Servis edilirken üzerine bal dökülür.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çankırı Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi

    Zeytinyağlı Pırasa Dolması Malzemeleri

    • Pırasa – 1 kilogram (kalınlarından)
    • Pirinç – 1 su bardağı
    • Kıyma – 250 gram
    • Soğan – 1 adet
    • Salça – 1 kaşık
    • Limon – 1 adet
    • Tereyağı – 1 kaşık
    • Zeytinyağı – 1 kaşık
    • Maydanoz, karabiber, pul biber





    Zeytinyağlı Pırasa Dolması Yapılışı

    8 santimetre boyunda kesilen pırasalar sıcak su içinde ortalama 10 dakika haşlandıktan sonra katları ayrılır. Ufak ufak doğranan soğanları 1 kaşık tereyağında kavurun. Daha sonra bunun üzerine kıyma, pirinç, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve salçanızı ekleyin ve karıştırın. Katlarını ayırdığınız pırasalara hazırlanan bu malzemeleri koyun ve sarın. Sardığınız bu pırasaları tencereye dizin ve üzerine 1 kaşık zeytinyağı, sulandırılmış salça ve limon sıkın. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında isteğe göre ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce limon suyu sıkılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çankırı Kızılcık Şurubu Malzemeleri

    kızılcık, şeker, su
    Çankırı Kızılcık Şurubu Nasıl Yapılır?

    Suda kaynatılan kızılcıkların posası alınarak, süzülen su ile kaynatma işlemine devam edilir. Koyu hale gelince isteğe göre şeker ilave edilir. 15-20 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğutma işlemine geçilir. Konsantre hale gelen karışıma su ilave edilerek servis yapılır.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    pıhtı aşı


    Çankırı'nın yöresel yemekleri etli hamur(mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava olarak sayılabilir.


    Zeytinyağlı pırasa dolması


    Malzemeler:
    1 kg. pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )
    1 su bardağı pirinç
    250 gr. kıyma
    1 baş soğan
    1 kaşık salça
    Tereyağı, zeytinyağı
    Maydanoz, karabiber, pul biber
    1 limon


    Hazırlanışı:
    Kalın pırasalar 8 cm. boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır. Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır. Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur. İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir.


    Bıhtı ( Pıhtı Aşı )


    Malzemeler:
    1 su bardagi un
    3 su bardagi su ( ben 1,5 bardak 1,5 bardak süt kullandim)
    2 yemek kasigi tozseker
    1 cay kasigi tuz
    1 su bardagi pekmez
    1 su bardagi dövülmüs ceviz ici
    2 yemek kasigi tereyag ( ben bir yemek kasigi kullandim)


    Hazırlanışı:
    Tencerede kaynatilan suya un, seker ve cimdik tuz katilarak hizlica karistirilir.Karisim koyu kivamli muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirilir.
    Pisen hamur kasik kasik servis tabagina dizilir..Ya da tipki helva gibi servis tabagin üzeri düzeltilerek yayilir.
    Hamur sicak haldeyken üzerine pekmez eklenip. 10-15 dakika beklenir.( ben sicak sicak kasikla tabaga dizmeyi beceremedim o yüzden sogumasini bekledim)
    Sonra da eritilip biraz kizdirilan tereyagi pekmezli hamurlarin üzerine gezdirilir.
    En son asamada ise dövülmüs ceviz ici serpistirilen bihti servis edilir.Istege göre hamurlarin üzerine pekmez yerine tozseker de serpistirebilirsiniz.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Trabzon Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 25
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 16:03
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. İzmir Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:38
  5. İstanbul Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:21

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort