EDİRNE'NİN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ? (EDİRNE’NİN ÖZELLİKLERİ, EDİRNE İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Ne Yenir?
Edirne’ye özgü yiyeceklerin başında Edirne’nin meşhur tava ciğeri gelmektedir. Edirne’yi ziyaret edenler Edirne’nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar.
Edirne’den Yemek Tarifleri
Ciğer Tava
Malzemeler:
Dana ciğeri,
Buğday unu,
Yağ, tuz,
Kurutulmuş kırmızıbiber.
Hazırlanışı:
Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır. Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur. Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir.