ELAZIĞ'IN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (ELAZIĞ’IN ÖZELLİKLERİ, ELAZIĞ İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Ne Yenir?
Elazığ-Harput mutfağı yörenin özelliklerine bağlı olarak çok büyük çeşitlilik ve zenginlik gösterir. İlin kendine has ve kendi ismiyle anılan pek çok yemeği vardır. Bu yemekler ülkemizin bir çok yöresinde Elazığ yemeği olarak yapılmaktadır. Kellecoş, işgene, Harput köfte, taş ekmeği, peynir ekmek, fodula, gömme, ufalama, söğürtme, ışkın, pirpirim, hesüde, ***gana, pestilli yumurta, dolangel, kalbur hurması, dilberdudağı, Elazığ'a has yemek ve tatlılardan bir kaçını örnek olarak verebiliriz.
Elazığ'dan Yemek Tarifleri
Harput Köftesi
Malzemeler:
Yağsız kıyma
Bulgur
1 adet soğan
Baharat tuz
Maydanoz
Suyu için:
Yağ ve salça
Hazırlanışı: Soğanlar yemeklik doğranır. Tüm malzeme karıştırılır ve yoğrulur. Yağlı ve salçalı kaynayan suyun içine atılarak haşlanır.