kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    DOLANGER
    Malzemeler


    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1,5 su bardağı su
    • 1 yumurta
    • 50 gr sanayağı
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • bir miktar tuz
    • Dövülmüş ceviz
    • 1 fincan zeytinyağı
    • Açmak için nişasta ve un

    Şerbet için:

    • 6 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • 6 damla limon

    YAPILIŞI
    1.Malzemelere göre yumuşak bir hamur yoğrulur.
    2.Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar yapılır.Her yumak oklava yardımıyla yufkaya dönüştürülür.
    3.Yufka ortadan ikiye kesilip üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
    4.Yufka yuvarlak kenarından oklavaya sarılıp yuvarlanır.Oklava üzerinde el yordamıyla iki taraftan hafif sıkıştırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
    5.Her yumak için aynı işlem uygulanır.
    6.Tepsi dolduktan sonra sıvı yağ dökülüp fırında kızartılır.Fırından çıktıktan sonra şerbeti verilir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KÖMBE TARİFİ

    MALZEMELER

    KUŞBAŞI ETLİ HARCI İÇİN.

    • - 750 g kuzu kuşbaşı et.
    • - 1 tatlı kaşığı tuz.
    • - 2 kaşık tereyağı


    • - 500 g dana kıyma.
    • - 3 kuru soğan.
    • - 2 kaşık tereyağ.
    • - yarım çay bardağı sıvıyağ.
    • - 1 kaşık biber salçası.
    • - 1 çay kaşığı tuz.

    KAVUT İÇİN.

    • - 4 kaşık tereyağı
    • - 3 kaşık un.
    • - 2 bardak ceviz.

    HAMURU İÇİN.

    • - 2 kilo un.
    • - 1 tatlı kaşığı tuz.
    • - su.




    HAZIRLANIŞI

    1. Kuşbaşı etli harcı için : etler düdüklü tencereye konur ve üzerine su bırakılır. Tuzu atılıp haşlanır. Pişince suyu süzülen etler tereyağında kavrulur ve soğumaya bırakılır.
    2. Kıymalı harcı için : kıyma tavaya alınır rengi dönünce tereyağı konur ve doğranan soğanlar bırakılır. Biber salçası ilave edilir. Tuzu atılıp kavrulunca ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
    3. Kavutlu harcı için : 4 kaşık tereyağında 3 kaşık un kavrulur. Ocaktan alınır içine ve soğumaya bırakılır.
    4. 2 kilo un geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur tutulur. Tutulan hamurdan Portakal büyüklüğünde bir beze alınır ve açılıp üzerine sıvı yağ gezdirilen fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine soğuyan kavut harçtan gezdirilir ve çekilmiş ceviz serpilir. Üzerine ceviz büyüklüğünde alınıp açılan yufka serilir ve soğuyan kıymalı harçtan konur.
    5. Yine ceviz büyüklüğünde alınıp açılan yufka serilip üzerine kuşbaşılı harçtan konup bu şekilde en sona portakal büyüklüğünde hamur kalacak şekilde sırasıyla dizmeye devam edilir. 2 kilo undan 2 tane portakal büyüklüğünde 13 tane de ceviz büyüklüğünde beze çıkacaktır. En üstü kalın açılan yufka konur ve kenarlarındaki fazla hamurlar içe doğru kapatılarak düzeltilir.
    6. Bıçakla aralara delikler açılır ve eritilen tereyağı gezdirilir. İlk başta 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 1- 1,5 saat pişme süresi vardır. İlk yarım saatten sonra fırının derecesini biraz düşürebilirsiniz. Fırından çıkınca üst kapağı alınır ve içindeki harç karıştırılıp sunuma alınır.
    7. Kömbe sunuma hazırdır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kırıkkale Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:55
  4. Kayseri Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:25
  5. Karaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 40
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 20:48

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort