kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ERİŞTE ÇORBASI
    Yapılışı: Bir miktar tuzlu su kaynatılır, eriştesi atılır. Kırmızı biber, salça, kavrulmuş kıyma, maydanoz hepsi birden ilave edilerek kaynatılır. (Ayrı bir tencerede) Haşlanan erişte soğuk sudan geçirilerek süzülür. Kaynamakta olan karışıma ilave edilir.
    Eriştenin Yapılışı :
    Un, yumurta ve tuzla su hepsi birlikte iyice yoğrulur. Ele yapışmayacak hale gelince, hatta biraz da sertçe bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Bol un serpilerek açılır. Baklava hamuru gibi olana kadar yalnız her inceltilişte bol un serpilir, yoksa yapışır. 4'e 5'e katlanarak ince ince kesilir. Temiz bir bez üzerinde arada bir karıştırmak sureti ile kurutulur. Torbalara konur.

    ÇÖKELEK PİYAZI
    Yapılışı :Çökelek geniş bir kaba konarak içine çok küçük doğranmış salatalık domatesi, biber, taze soğan, varsa taze reyhan, maydanoz, nane konularak karıştırılır. Biraz su ile inceltilir ve zeytinyağı gezdirilir. Ya salata gibi ya da tabaklara alınarak ekmekle yenir.

    REYHANLI ÇORBA
    Malzemeler: 500 gr. börülce ,1 su bardağı buğday , 2 çorba kaşığı margarin ,Reyhan (yoksa fesleğen) , tuz.

    Yapılışı :Börülceyi haşlayın. Suyunu süzmeden buğdayı ve tuzunu ilave edip pişirin. Sonra yağ ile reyhanı kızdırıp üzerine dökün.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    GENDİME PİLAVI
    Malzemeler:1'er su bardağı nohut ve buğday , 3 soğan ,katıyağ , 100 gr. kavurma , su , tuz.

    Yapılışı :Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Buğday ve nohutu, üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ile bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, 15 dk. pişirip, suyunu süzdürün. Kızgın yağda, doğranmış soğanları ve kavurmayı, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, buğday ve nohutun üzerine boşaltın. 2 bardak su koyup, bir taşım kaynatın ve tuzunu ayarlayın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavada biraz yağ kızdırıp, pilavın üzerine gezdirin.
    ERZİNCAN KETESİ
    Malzemeler: 1 komposto kasesi margarin yada tereyağı , 2 su bardağı süt , 1 çorba kaşığı tepeleme kuru maya , 4 su bardağı un , Yarım çay bardağı ılık su , 1 tatlı kaşığı toz şeker , 1 tatlı kaşığı tuz , 1 adet yumurtanın sarısı
    İçi için:
    250 gr. margarin (1 paket) ,6 su bardağı un 2 çorba kaşığı toz şeker

    Yapılışı :Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri eritin. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamuru 12 parçaya bölün. Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun. 2 çorba kaşığı toz şekeri katıp, karıştırın. Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın. Elle bastırıp, hamuru açın. Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    UN HELVASI
    Malzemeler: 2,5 su bardağı un , 2,5 çorba kaşığı çam fıstığı , 1 su bardağı pudra şekeri , 1 çay kaşığı tarçın 150 gr. tereyağ veya margarin

    Yapılışı: Yağ, fıstık ve unu bir tencereye koyup hafif hararetli ısıda karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Pudra şekerini katıp ocaktan alarak yediriniz.
    Bir parmak kalınlığında tepsiye muntazam yayınız. Baklava dilimlerine keserek üzerine tarçın serpiniz. Soğuyunca servis tabağına yerleştiriniz.

    ZEYTİNYAĞLI ELMA DOLMASI
    Malzemeler: 4 adet yesil elma , 1 tatli kasigi dolmalik fistik ,1 tatli kasigi kus üzümü , 3 adet sogan , 1 kahve fincani pirinç , 4-5 dal maydonoz , 4-5 yaprak nane ,1 tatli kasigi toz seker ,1 tutam tuz ,2 çorba kasigi zeytinyagi

    Yapılışı: Rendelenmis soganlari, fistiklarla birlikte zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun. Yikanmis pirinci ekleyin. 1,5 kahve fincani su ilave edip pirinçler diri kalacak sekilde pisirin. Seker, tuz, kiyilmis nane ve maydonoz ekleyip karistirin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra sogumaya birakin.
    Elmalari sivri uçlu ince bir biçakla oyun. Hazirladiginiz karisimi elmalarin içine doldurun. Orta isili firinda 40 dakika pisirin. Soguk olarak servis yapin.

    KENGER YEMEĞİ
    Malzemeler: 1 dizi kenger ,250 gr. kavurma ,1 yemek kaşığı salça ,1-2 yemek kaşığı yağ ,1 su,bardağı haşlanmış barbunya ,1-2 baş kuru soğan ,tuz ,su.
    Yapılışı: İlkbaharda çıkan taze kengerler toplanarak iplere dizilir. Dikenleri temizlenir. Kurutulmuş kenger kaynar suda 1-2 saat kadar bekletilerek iyice yumuşatılır. Siyah yerleri ve dikenleri temizlenir. Bol soğuk suda yıkanır. Kavurması daha önceden haşlanmış barbunyası ve kengeri de ilave edilerek biraz da su konarak pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    GAH YAHNİSİ
    Malzemeler: 1,5 su bardağı elma kurusu (akşamdan ıslatılacak) ,2 ince kıyılmış kuru soğan ,4 santimetrelik parçalar halinde kesilmiş 1 ufak kuzu kolu,3 çorba kaşığı sıvı yağı ,3 su bardağı sıcak su ,1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    Yapılışı: Öncelikle bir tencerede iki çorba kaşığı sıvı yağda soğanı soteleyin. Diğer tarafta geniş yüzeyli bir teflon tencereye bir çorba kaşığı sıvı yağı koyup, etleri orta ateşte arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine soğan koyup iki bardak kaynar su ilave edin. Altını kısarak pişirmeye devam edin. Elmalara biraz su ilave edip, bir taşım kaynatıp süzün. Et yumuşamaya başladığında diğer kaynar suyu ve fasulyeyi koyup, yeterince tuz ve karabiberini de serpin. Kısık ateşte etleri iyice pişirin ve tencerenin ocaktan inmesine yakın elma kurularını da serpiştirip biraz daha kaynatın. Daha sonra istediğiniz yeşillikleri kıyıp, arzuya göre kırmızı pul biberlii Teremyağ gezdirerek sıcak servis yapın.
    EKŞİLİ
    Malzemeler: 2 soğan ,2 çorba kaşığı margarin, 8 su bardağı su, 2 çorba kaşığı salça ,1 kase iri bulgur ,Yarım su bardağı kurutulmuş erik ,5 taze soğan, Yarım demet dereotu ,2 yumurta ,250 gr kavurma veya pişirilmiş kuşbaşı et, tuz
    Yapılışı: Soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurup pişirilmiş kuşbaşı eti ya da kavurmayı ekleyin. Sekiz su bardağı su, tuz ve salça ilave edip kaynatın. Kaynayan karışıma bulgur ile kurutulmuş ekşi erikleri ilave edin ve pişirin. Ateşten indirmeye yakın ince kıyılmış taze soğan ve dereotunu ekleyin. Ocağı kapatın ve çorbanın içine iki yumurta kırarak karıştırın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Trabzon Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 25
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 16:03
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. İstanbul Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:21
  5. Mersin Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 33
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:04

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort