ERZURUM'A GİDİNCE NELER YENİR, ERZURUM’UN YÖRESEL YEMEKLERİ (ERZURUM’UN ÖZELLİKLERİ, ERZURUM İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Su böreği, ekşili dolma, kesme çorbası, ayran aşı (yayla çorbası) çiriş, şalgam dolması, yumurta pilavı, kadayıf dolması Erzurum'un geleneksel mutfağını oluşturur.
Erzurum Yöresel Yemekleri
- Şiş Köfte
- Civil Peyniri
- Çiriş
- Yumurta Pilavı
- Patates Borani
- Çaşır
- Şalgam Dolması
- Kesme Çorbası
- Ekşili Dolma
- Tatar Böreği
- Sulu Hıngel
- Herle Aşı
- Demir Tatlısı
- Soğan Çorbası
- Hasıta
- Erzurum Kadayıf Dolması