kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Erzurum Mutfağı

    ERZURUM'A GİDİNCE NELER YENİR, ERZURUM’UN YÖRESEL YEMEKLERİ (ERZURUM’UN ÖZELLİKLERİ, ERZURUM İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Su böreği, ekşili dolma, kesme çorbası, ayran aşı (yayla çorbası) çiriş, şalgam dolması, yumurta pilavı, kadayıf dolması Erzurum'un geleneksel mutfağını oluşturur.


    Erzurum Yöresel Yemekleri


    • Şiş Köfte
    • Civil Peyniri
    • Çiriş
    • Yumurta Pilavı
    • Patates Borani
    • Çaşır
    • Şalgam Dolması
    • Kesme Çorbası
    • Ekşili Dolma
    • Tatar Böreği
    • Sulu Hıngel
    • Herle Aşı
    • Demir Tatlısı
    • Soğan Çorbası
    • Hasıta
    • Erzurum Kadayıf Dolması
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Erzurum Yöresel Yemek Tarifleri

    Erzurum Cağ Kebabı



    Erzurum Cağ Kebabı Malzemeleri

    • 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
    • 1 adet kuru soğan
    • 100 gr. Yoğurt
    • Tuz
    • Karabiber
    • Lavaş ekmeği
    • Domates
    • Yeşil biber

    Erzurum Cağ Kebabı Nasıl Yapılır?

    Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Erzurum Den Çorbası Malzemeleri

    • 250gr. Yarma
    • 1 adet soğan
    • Yarım limon suyu
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yumurta sarısı
    • 500 gr. Yoğurt
    • 10 su bardağı kemik suyu
    • 2 kahve fincanı un
    • Tuz
    • Karabiber
    • Nane
    • Kırmızıbiber

    Erzurum Den Çorbası Nasıl Yapılır?

    Yarma önceden haşlanır. Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır. Üzerine kemik suyu ilave edilir. Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir. Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Erzurum Cevizli Kadayıf Dolması Malzemeleri

    • Yarım kg. burma kadayıf
    • 200 gr ceviz içi
    • 2.5 su bardağı toz şeker
    • Yarım limon suyu
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 2.5 su bardağı su
    • 2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
    • 200 gr kaymak

    Erzurum Cevizli Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

    Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır. Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır. Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir. Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)















    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)















    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    Son`NefeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    27.Haziran.2015
    Mesajlar
    118
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    :):):):)

  9. #9
    Son`NefeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    27.Haziran.2015
    Mesajlar
    118
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aRZu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erzurum Den Çorbası Malzemeleri


    • 250gr. Yarma
    • 1 adet soğan
    • Yarım limon suyu
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yumurta sarısı
    • 500 gr. Yoğurt
    • 10 su bardağı kemik suyu
    • 2 kahve fincanı un
    • Tuz
    • Karabiber
    • Nane
    • Kırmızıbiber

    Erzurum Den Çorbası Nasıl Yapılır?

    Yarma önceden haşlanır. Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır. Üzerine kemik suyu ilave edilir. Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir. Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
    Yarma derken :D:D:D:D

  10. #10
    Son`NefeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    27.Haziran.2015
    Mesajlar
    118
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ERZURUM'A GİDİNCE NELER YENİR, ERZURUM’UN YÖRESEL YEMEKLERİ (ERZURUM’UN ÖZELLİKLERİ, ERZURUM İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
    Su böreği, ekşili dolma, kesme çorbası, ayran aşı (yayla çorbası) çiriş, şalgam dolması, yumurta pilavı, kadayıf dolması Erzurum'un geleneksel mutfağını oluşturur.

    Erzurum Yöresel Yemekleri


    • Şiş Köfte - Yanlış :d Çağ Kebap
    • Civil Peyniri
    • Çiriş
    • Yumurta Pilavı - İlk defa duyuyorum :D
    • Patates Borani - Çeşiti çoktur :)
    • Çaşır
    • Şalgam Dolması
    • Kesme Çorbası
    • Ekşili Dolma
    • Tatar Böreği - Tatarlama - birde Mağarlama var :)
    • Sulu Hıngel
    • Herle Aşı
    • Demir Tatlısı - Duymadım :D
    • Soğan Çorbası
    • Hasıta
    • Erzurum Kadayıf Dolması ve aklıma gelmeyen çok çeşit var bunlarla kısıtlı değil yani :D

    [/QUOTE]

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Karaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 40
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 20:48
  4. Mersin Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 33
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:04
  5. Isparta Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 7
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 22:39

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort