kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Giresun Mutfağı

    GİRESUN'UN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (GİRESUN’UN ÖZELLİKLERİ, GİRESUN İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Ne Yenir?

    Giresun denilince akla karalahana ve hamsi gelir. Bunun yanında mısır unundan yiyecekler yapılır. Yemeklerden bazıları; Karalahana Çorbası, Karalahana Diblesi, Isırgan Püresi, Mısır Ekmeği, Fasulye Turşusu, Kiraz Duzlaması ve Pezik Mıhlamasıdır.

    Giresun'dan Yemek Tarifleri

    Isırganotu Çorbası

    Malzemeler:

    250 gr. ısırganotu
    1 adet büyük boy soğan
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı un
    2 kahve fincanı su
    2 kahve fincanı süt
    1 yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz karabiber

    Hazırlanışı: İncecik doğranmış soğan hafif ateşte pembeleştirilir. Un eklenir ve kavurmaya devam edilir. Su ve tuz ilave edildikten sonra 1-2 dakika iyice karıştırılır. Daha sonra doğranmış ısırganotu ilave edilir. Bu şekilde 10 dakika kadar kaynatılır. Süt eklendikten sonra birkaç dakika daha kaynatmaya devam edilir. Yumurta sarısı ve krema (veya süzme yoğurdu) ayrı bir yerde çırpılır. Servis yaparken kaselere alınan çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden dökülür. Dilerseniz rendelenmiş kaşar ile de süslenebilir.
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Fasulye Dible

    Malzemeler:

    1 adet orta boy havuç
    1 adet orta boy soğan
    1 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
    1 kg. taze fasulye
    1/2 çay bardağı zeytin yağı
    2 su bardağı su
    tuz karabiber

    Hazırlanışı: Fasulye, soğan ve havuçlar ince ince doğranır. Doğranan bu sebzeler tencereye alınır, üzerine pirinçler, tuz karabiber serpilir, zeytin yağ ve su ilave ederek pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hamsi Böreği

    Malzemeler:

    1 kg hamsi
    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 demet maydanoz
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı kuşüzümü
    1 kesme şeker
    1 çay bardağı mısır unu,
    tuz karabiber

    Hazırlanışı: Hamsiler temizlenip kılçıkları çıkarılır. Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzülür. Soğanlar inci ince doğranır, maydanozlar temizlenip kıyılır. Haşlanmış pirince soğanlar, kuşüzümü, şeker, maydanoz, yağın 1/3'ü ve tuz karabiber ilave edilir, iyice harmanlanır. Yağın geri kalanı fırın tepsisine dökülür hamsilerin yarısını mısır ununa bulanıp tepsiye dizilir. Üzerine pirinçli harç dökülür. Kalan hamsiler de unlanıp pirincin üzerine dizilir. Bu şekilde orta hararetli fırında 20 dakika pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)



























    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)





    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ANA SAYFA » YEMEK TARİFLERİ » GİRESUN İLİNİN MEŞHUR YÖRESEL YEMEKLERİ


    Giresun İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri



    Sponsorlu Bağlantılar

    16/08/14 Yemek Tarifleri
    Konu Başlıkları [gizle]


    Giresun Yöresine Özgü Lezzetler

    Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Giresun ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Giresun, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. Karadeniz Bölgesinde bulunan Giresun ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.

    Giresun iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Giresun denince akla ilk gelen yöresel lezzetler karalahana çorbası, çalıçileği çorbası, mendek çorbası, etli pancar sarması, ısırgan yemeği, fırın kurusu fasulye, hamsi böreği v.b. Bu yöresel lezzetlerin dışında Giresun iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız. İşte sizlere Giresun yöresine ait lezzetler…
    Giresun Yöresel Yemekleri

    • Karalahana Çorbası
    • Çalıçileği Çorbası
    • Mendek Çorbası
    • Etli Pancar (Karalahana) Sarması
    • Isırgan Yemeği
    • Fırın Kurusu Fasulye
    • Hamsi Böreği
    • Yağlaş
    • Karalahana Diblesi
    • Fasulye Diblesi
    • Taflan Tuzlusu Kavurması (Daphne)
    • Yeşil Domates Tuzlusu Kavurması
    • Kiraz Tuzlusu Kavurması
    • Merevcen (Diken Ucu) Kavurması
    • Fasulye Turşusu Kavurması
    • Mantar Kavurması
    • Pezik (Pazı) Mıhlaması
    • Sakarca Mücveri
    • Merevcen (Diken Ucu) Mücveri
    • Pezik (Pazı) Mücveri
    • Tel Kadayıf
    • Samaksa
    • Siron
    • Katmer
    • Mısır Unu Ekmeği
    • Hamsili Mısır Ekmeği
    • Pideler
    • Fındıklı Badem
    • Fındıklı Güllaç
    • Pezik (Pazı) Kökü Turşusu
    • Fasulye Turşusu


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Giresun Yöresel Yemek Tarifleri

    Giresun Fırın Kurusu Fasulye

    Giresun Fırın Kurusu Fasulye Malzemeleri

    • 1/2 kg fırın kurusu fasulye
    • 1 su bardağı kuru fasulye
    • 2 kaşık pirinç
    • 1 çay bardağı mısır yarması
    • 1 avuç mısır unu
    • 2 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Giresun Fırın Kurusu Fasulye Nasıl Yapılır?

    Fırın kurusu fasulyeler ayıklanarak haşlanır, süzülür ve doğranır. Diğer taraftan kuru fasulye ve yarma ayrı ayrı haşlanır, süzülür. Tencerede tereyağı eritilir, soğan ve salça konarak kavrulur. Kuru fasulye, yarma ve fırın kurusu fasulyeler ilave edilerek bir süre kavrulur. Üzerine sıcak su konur. Pirinç ve tuz ilave edilir. Yemek karıştırılarak mısır unu da konduktan sonra pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Giresun İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri
    Konu Sahibi KaMoreNa Forum Karadeniz Bölgesi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Ekim.2017, 11:00
  2. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57
  5. Düzce Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:16

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort