HAKKARİ’YE GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (HAKKARİ’NİN ÖZELLİKLERİ, HAKKARİ İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Yöreye özgü yemek çeşidi olarak pirinç, darı veya bulgur karışımı bir nevi katı ayran çorbası olan gulul, bir çeşit işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir.
Hakkari Yöresel Yemekleri
- Doğaba
- Cimilig
- Parmak Kebap
- Yüksekova Kebabı
- Hekerun
- Keşkek
- Sengeser
- Çorti Aşı
- Aside Tatlısı
- Doleme
- İçli Köfte
- Gulul
- Doğaba
- Kepaye
- Keledoş
- Cevirmali Pilav
- Cembeli Tatlısı
- Köftesir
- Lalaped
- Kiriş