HATAY’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (HATAY’IN ÖZELLİKLERİ, HATAY İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Hatay'da yörenin güzellikleri, şekilleri, tatları, renkleri mutfağa yansıtılmış olup, oldukça zengindir. Bunlardan Oruk, Öcce, Ekşili Börülce, Beyaz Kabak Boranisi, Cevizli Biber (Muhammara), Bakla Ezmesi, Humus, Nazlı Et Yemeği ile Peynirli Künefe ve Taş Kadayıf tatlıları damak zevkinizin çeşitliliğini arttıracaktır
Hatay Yöresel Yemekleri
- KUZU ETLİ PATLICAN SÖĞÜRME
- ORUK İÇLİ KÖFTE
- TEPSIDE KEKLIK KEBABI
- HATAY KÜNEFESİ
- YÖRÜK KEBABI
- MAKLUBE KAPAMA
- IZGARA TAVUK
- KAĞIT KEBABI
- ÇİĞKÖFTE
- KARIŞIK KEBAP
- PEYNİRLİ İRMİK HELVASI
- TURUNÇ REÇELİ
- TAHİNLİ PATLICAN
- AŞÜR DÖĞME
- KABAK TATLISI
- TEPSİ KEBABI
- AYVA TATLISI
- HUMUS
- ISPANAKLI BÖREK SERİMSEK
- ZILK SARMASI