IĞDIR’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (IĞDIR’IN ÖZELLİKLERİ, IĞDIR İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Bozbaş isimli kuzu inciğinden yapılan yemeği meşhurdur.
Iğdır Yöresel Yemekleri
Iğdır Yöresel Çorbaları
- Gatığaşı
- Kelecoş
- Ayranaşı
- Hörre
- Süt hörresi
- Sabahaşı
- Helise
- Perzana
Iğdır Yöresel Yemekleri
- Taş köfte
- Tavuk şorva
- Tandır şiş
- Ekşili
- İşkembe kavurma
- Cızdık
- Paça
- Bozbaş
- Yağ şorvası
- Etli sarma
- Cılvır
- Salmanca
- Omacaşı
- Ekşili pilav
- Kuru üzümlü pilav
- Keklik etli lepeli pilav
- Sütlü pilav
- Börülceli bulgur
- Evelikli bulgur
- Tereyağlı erişte
- Tapan
Iğdır Yöresel Tatlıları
- Fetir
- Kuymak
- Omaç helvası
- Kavut
- Kaysafa