kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Malzemeler


    • Yarım kg. Buğday
    • 250 gr. Pirinç
    • 250 gr. Nohut
    • 250 gr. Fasulye
    • 250 gr. Kuru Kayısı
    • 250 gr. Sarı Kuru Üzüm ( leblebi ile yediğimiz üzümden)
    • 250 gr. Kuru İncir
    • 1 kg. Elma
    • 1 kg Portakal
    • 1 Paket Pirinç Unu
    • 3 kg. Şeker
    • 1 – 2 kepçe Gülsuyu
    • Bir çimdik tuz
    • Üzeri için :
    • 750 gr. Tuzsuz Yerfıstığı İçi
    • 250 gr. Fındık
    • 100 gr. Çam Fıstığı ( dolmalık fıstık )
    • 100 gr. Dolmalık Üzüm
    • 250 gr. Ceviz
    • Arzu ederseniz toz şamfıstık
    • Pişirmek için :
    • 1 Aşure tenceresi
    • Büyük bir tahta kaşık.

    Hazırlanışı


    • Bir gece önceden :
    • Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde pişirelim. Nohutun – piştikten sonra – kabuklarını mutlaka çıkaralım.
    • Nohut ve fasulyemiz piştikten sonra, süzelim ve kapaklı kaplara koyarak buzdolabına kaldıralım(sabahleyin uyanır uyanmaz dolaptan çıkarın ki aşureye ekleyene kadar oda sıcaklığına gelsin)
    • Haşlama suyunu süzüp, nohutların kabuklarını çıkarmayı unutmayalım
    • Fasulyeleri pişirdikten sonra süzelim..
    • Buğdayı ovuştura ovuştura iyice yıkayalım(7 su).
    • Pirinci de nişstası gidene kadar güzelce yıkayalım.
    • Yıkanmış buğday ve pirinci aşure tenceremize alalım.
    • Üzerlerine yaklaşık 7 litre su ilave edelim.
    • Ara ara karıştırarak pişirelim ve pişerken suyu azaldıkça sıcak su ilave edelim(tencerenin kapağını kapatın)
    • Buğday ve pirincimiz piştikleri zaman, tenceredeki su, ilk koyduğumuz kadar olmalıdır. Bu nedenle su azalırsa sıcak su ilave etmemiz gerekiyor.
    • Buğdayımız çok ama çok iyi pişmelidir ki, şeker ilave ettiğimiz zaman sertleşmesin(buğday şeker ile karıştığı zaman sertleşir. Bu nedenle çok çok iyi pişirmemiz gerekiyor). 4 saatte kısık ateşte pişiyorlar.
    • Pirinç ve buğday piştilerse, ocağımızın altını kapatalım ve sabaha kadar tencerede demlenmeye bırakalım.Fındıklarımızı file şeklinde(dilim dilim) doğrayalım.
    • Cevizlerimizi orta irilikte doğrayalım.
    • Dolmalık üzümlerimizi yıkayalım ve saplarını ovuşturarak
    • Süsleri de geceden hazır edelim :
    • Yer fıstıklarımızın kahverengi kabuklarını çıkaralım ve ikiye bölelim elimizle uzunlamasına hemen bölünüyorlar.
    • ayıklayalım, süzelim
    • Dolmalık fıstıklarımızı da yıkayalım süzelim.
    • Nohutları ve fasulyeleri buzdolabından çıkaralım ki, oda sıcaklığına gelsinler biraz.
    • Meyveleri pişirelim :
    • Yıkanmış incirlerimizin tepelerini temizleyelim ve ikiye bölelim.
    • Bir tencerede haşlayalım ve süzelim.
    • Süzülmüş incirlerimizin çekirdeklerini incecik akan musluğun altında, parmaklarımız ile hafif ovuşturarak temizleyelim.
    • Çekirdeklerinden arındırılmış incirlerimizi kuşbaşı olarak doğrayalım. Not : İncirin çekirdekleri aşuremizi karartır. Süt gibi bir aşure için; onları temizlememiz gerekli. Kuşbaşı doğradığımız incirlerimizi bir tabakta kenarda bekletelim.
    • Yıkanmış ve kabukları soyulmuş elmaları kuşbağı doğrayalım ve bir tencerede 1,5 litre suda haşlayalım. Kapağını kapatıp kenarda bekletelim
    • Yıkanmış kayısıları 4? e bölelim ve yıkanmış Sarı üzümlerimiz ile birlikte küçük bir tencerede 1,5 litre suda haşlayalım. Kapağını kapatalım, kenarda bekletelim.
    • Yıkanmış portakallarımızın kabuklarını rendeleyelim. Bir kenarda bekletelim.
    • Kabukları rendelenmiş portakallarımızın üzerlerindeki beyazlıkları temizleyelim ve bütün olarak haşlayalım. Haşanan portakalların suyunu süzelim. Biraz soğuduktan sonra kuşbaşı doğrayalım. Bir tabakta kenarda bekletelim.
    • Şimdi de tahılları uyandıralım =)
    • Aşure tenceremizi orta ateşe alalım.
    • Pişmiş olan buğday ve pirincimiz biraz pelteleşmiş, suyunu çekmiş gibi görünebilir.
    • Önemli değil, hemen sıcak su yapıp, tenceremiz ılındıktan sonra içerisine ilave su ile karıştıra karıştıra eski haline getirebiliyoruz. Kıvamı dün gece piştikten sonraki seviyeye ve kıvama gelene kadar azar azar su ilavesi ile açıyoruz.(tenceredekiler ılınmadan, yani pelteleşmiş görünen yerler açılmadan su ilave etmeyin ki, fazla su koymuş olmayalım ;)
    • Kıvamı eski haline getirildi. Önce ısındı, pelteler açıldı, ne kadar su gerektiği görüldükten sonra ilave edildi.
    • Tenceremiz kaynayana kadar ara ara karıştıralım.
    • Kaynayan aşure tenceresine, nohutu ve fasulyeyi ekleyelim. Ara ara aşure tenceremizi karıştırmayı ihmal etmeyelim. Şimdi ocağımızın altını kısık ateşe alabiliriz. Dibini sarmasın.
    • Nohut ve fasulyenin ardından şekeri de ilave edelim. Biz çimdik de tuz atalım. Güzelce kaynasın tenceremiz, fokurdasın. Karıştırmayı unutmayalım.
    • Şimdi sıra meyveleri eklemeye geldi :
    • Haşlanan ve tenceresinde haşlandığı su ile beklettiğimiz elmalarımızı haşlama suyu ile birlikte aşure tenceresine ekleyelim
    • Haşlanan ve tenceresinde haşlandığı su ile beklettiğimiz kayısı ve üzümlerimizi de haşlama suyu ile birlikte aşure tencremize ekleyelim.
    • Kuşbaşı portakallarımızı aşure tenceremize ilave edelim.
    • Kuşbaşı incirlerimizi de aşure tenceremize ilave edelim.
    • Rende portakal kabuklarımızıda ilave edelim tenceremize.
    • Şimdi aşuremizi güzelce karıştıralım.
    • Pirinç ununun sırası geldi :
    • Bir kasede 1 paket pirinç ununu bir miktar su ile ayran kıvamına getiriyoruz.
    • Ayran kıvamına gelen pirinç ununu, aşurenin suyundan azar azar ilave ederek(4- 5 kepçe kadar) alıştıralım (Alıştırmak : Kasede karıştırdığımız sıvının ısısının, tenceredeki sıvıya yakın bir hale getirilmesidir).
    • İyice kıvamı açılan ve aşure tenceremizdeki suyun ısısına yaklaşan piriç unumuzu yavaş yavaş, karıştıra karıştıra tenceremize ilave edelim.
    • Tencere kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Ocağın altını biraz açalım şimdi..
    • 20- 30 dakika kadar kaynasın..
    • Arada karıştırmayı unutmayalım.
    • Bu arada Aşuremız biraz koyulanacaktır.
    • Kaynama süresinin sonunda, ocağımızı kapatalım.
    • Gülsuyunu da ilave edelim şimdi :
    • 1 büyük kepçe ile gülsuyu da ilave ettikten sonra, güzelce aşuremizi karıştırıp, kapağını örtelim ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
    • Evet çok şükür aşuremiz pişti =)





    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    simit :

    Malzemeler



    Hazırlanışı


    • Veeee istanbul simitleriii:))Arkadaşlar kesinlikle bunu yapın derim..Bildiğimiz simitten hiç bir farkı yok..Ayağım alçıda olduğu için günüm tv izlemekle geçiyor:))İyi de oluyor hani..Yeni yeni tarifler öğreniyorum..Bu simitleri star tv de yemek saati programında gördüm..Hiç zaman kaybetmeden yaptım..Çok masrafsız ve kolay..evet gelelim tarifimiz
    • MALZEME:
    • 3 su bardağı un1 paket instant maya1 su bardağından bir parmak fazla ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker 2 çay bardağı susam Yarım çay bardağı pekmez Yarım çay bardağı suYAPILIŞI: Unumuzu yoğurma kabına alalım..Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve şekeri koyalım..Tuzuda unun üzerine serpip ılık suyumuzla yoğuralım..Hamuru 15-20 dakika sıcak bir ortamda üzerini örterek dinlendirelim..hamurumuzu22 minik bezeye ayıralım..Elimizdeiki bezeyide uzatıp birbirine dolayalım ve simit şekli verelim.Susamlarımızı bir teflon tavaya alıp çekirdek kavurur gibi kavuralım..Pekmez ve suyumuzuda bir kapta karıştıralım..simitlerimizi önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim… Önceden ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirelim..şahane simitlerimiz hazır..AFİYET OLSUN….




    Konu aRZuU tarafından (18.Ocak.2016 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kocaeli Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 22:33
  4. Gaziantep Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:26
  5. Eskişehir Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:02

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort