KAHRAMANMARAŞ’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (KAHRAMANMARAŞ’IN ÖZELLİKLERİ, BİLGİLER, TANITIMLAR)
Kahramanmaraş'ta kültürel değerlerin bir öğesi de yemek ve tatlılardır. Kış için tarhana, bulgur, döğme, nişasta hazırlanır ve biber, patlıcan, kabak, bamya ve fasulye gibi yiyecekler kurutularak saklanır.
Tarhana, eşkili çorba, döğmeli mercimekli çorba, yoğurtlu döğmeli çorba, Maraş paçası gibi çorbalar; simit köftesi, kısır köftesi, içli köfte, sömelek köfte, suluyağlı köfte, eşkili köfte, yoğurtlu köfte, yavan köfte, eşkili aya köftesi gibi köfte çeşitleri; keşk aşı (döğme aşı), Maraş pilavı, tavuklu pilav, peynirli ve çökelekli börek, bayram çöreği gibi pilav ve börekler yöreye özgü yemeklerdir.
Tatlı olarak ünlü Maraş dondurmasını unutmamak gerekir. Fıstık ezmesi, un sucuğu, pestil sucuğu, hapısa yörenin bilinen diğer tatlılardır.
Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri
- Tirşik Çorbası
- Tarhana Çorbası
- Ekşili Çorba
- Eşkilaye Sulusu
- Leğen Çorbası
- Yoğurtlu Döğme Aşı
- Kahramanmaraş Paçası
- Kısır Köftesi
- Yavan Köfte
- Ekşili Köfte
- İçli Köfte
- Yoğurtlu Köfte
- Suluyağlı Köfte
- Bezdirme Köftesi
- Simit Köftesi
- Çökelek Böreği
- Et Böreği
- Bayram Çöreği
- Biber Dolması
- Kuru Dolması
- Mimbar Dolması
- Kabak Dolması
- Patlıcan Dolması
- Tas Pilavı
- Pancar Sarması
- Fıstıklı Pilav
- Maraş Pilavı Dövme Aşı
- Acem Pilavı
- Pıt Pıt Lapası
- Kabak Lapası
- Havuç Dolması
- Patlıcan Kebabı
- Ekşili Kebap
- Yoğurtlu Kebap
- Saç Kavurması
- Ekşili Bamya
- Bazlama
- Nohut Yahnisi
- Bulamaç
- Söörme
- Etli Salçalı Bulgur Pilavı
- Ekşili Turşu
- Dövmeli Mercimek Çorbası
- Çiğ Köfte
- Sömelek Köfte
- Peynirli Börek
- Salatalık Dolması
- Yaprak Sarması
- Tavuklu Pilav
- Ciğer Kebabı
- Ekşili Et Kabağı
- Boranı
- Ekşili Havuç Salatası
- Şekerli Peynirli Börek
- Külbastı
- Şebit
- Eli Böğründe
- Domatesli Maraş Kebabı
- Somun Arası Kebap