kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Karabük Mutfağı

    KARABÜK’E GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (KARABÜK’ÜN ÖZELLİKLERİ, KARABÜK İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Karabük'ün turizm merkezi Safranbolu'da evlerin restorasyonu ile oluşturulmuş pek çok yeme-içme ve eğlence mekanları bulunmaktadır.

    Akşamları Çarşı bölgesinde yoğunlaşmış eğlence mekanlarında canlı müzik dinlenebilir. Gözleme, kuyu kebabı, yayım makarnası, su böreği ve ev baklavası bulunabilecek yöresel yemeklerdendir.

    Her zaman taze satılan, fındıklı, şamfıstıklı, güllü ve safranlı çeşitleri bulunan Safranbolu lokumu, Safranbolu Evleri kadar ünlüdür.



    Sulu Yayım Çorbası






    2 su bardağı yayım
    1 yemek kaşığı salça
    100 gr kavrulmuş kuru kıyma
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir. Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pulbiber eklenerek servis edilir

    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 17:57 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    malak






    3 su bardağı buğday unu
    Mısır unu veya buğday ve mısır unu karışımı
    200 gr tereyağı
    Sulandırılmış 1 su bardağı pekmez
    Tuz
    Su

    Buğday unu ve mısır unu karıştırılır. Pekmez tereyağ, tuz ve su katılarak ocakta iyice pişirildikten sonra sıcak servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Pörüşke;
    Malzemeler: 5-6 kişilik 1-1,5 kg undan hazırlanmış katı hamur,1 kase çökelik veya kıyma veya yağda pişirilmiş 3-4 yumurta,
    Yapılışı: Hamur pözü (pazı) haline getirilip ekmek açar gibi ama kalın olarak açılır.3 parmak genişliğinde boydan boya dilimlenir. Kesilen malzemeye dokunulmadan tekrar diğer taraftan da boydan boya kesilerek kare şekline gelmesi sağlanır. Her kare hamur içine 1 çay kaşığı hazırlanan malzemeden konularak köşeden köşeye muska (üçgen) şeklinde kapatılır ve uçları bastırılarak yapıştırılır. Büyükçe bir tencerede kaynayan suyun içine bu malzeme teker teker bırakılır. 3-4 taşımlık pişirdikten sonra suyu süzülür. İsteğe göre üzerine nane, sarımsaklı yoğurt, kızartılmış tereyağı, gezdirilerek servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çapaç
    Malzemeler: 5-6 kişilik 1kg Fesleyen, Kanlıca, Yeryaran (üstü küpürlü) mantarları veya bunlardan hazırlanmış karışım.1 adet büyük soğan,1 çorba kaşığı salça,4 çorba kaşığı yağ,1 çorba kaşığı tereyağı,4 diş sarımsak,tuz,
    Yapılışı: Yemek Fesleyen mantarından yapılıyorsa, mantarın dış kabukları soyularak doğranır.Salça ve soğanlar kavrularak üzerine,doğranmış mantar ilave edilir.Biraz karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek 2-3 taşım kaynatılır ve altı kapatılarak ılımaya bırakılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

    Uğut
    Malzemeler :20-30 kg Buğday,isteye göre şeker.
    Yapılışı : Buğday su ile ıslanarak bir çuvala veya bir kaba doldurularak etrafı kilim ve benzeri bezlerle iyice sarılır. Yaklaşık 1 ay veya çimlenene dek bekletilir. Yeşil çimleri yarım veya 1 santim uzadığında temiz bir bez üzerine serilerek kurutulur. Kurutulan malzeme değirmende ince öğütülür. Yapılacak miktara göre büyükçe bir tencerede kaynatılmış suyun içine bir yandan karıştırarak hafif hafif bırakılır. Orta ateşte ara verilmeden karıştırılır ve tadı kontrol edilir.Tadı az ise şeker ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Sıcak olarak servis tabaklarına alınır.Ilık ve soğuk olarak yenir.
    Bir dönem yörenin en meşhur tatlısı olan Uğut, iyi yapıldığı takdirde hiç şeker katılmadan muhallebi kıvamında çok tatlı olur.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Sarığı burma
    Yapılışı: Un,yoğurt,yumurta,elma sirkesi, kabartma tozu, sıvı yağ karıştırılarak iyice yoğrulur. Bir kapta iyice yoğrulan hamur, kulak memesinden de yumuşak olmalıdır.Hamur 1 saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak nişasta ile açılır. İçine ceviz içi konduktan sonra oklavaya dolanır. Oklavaya dolanmış hamur,elle birer ucundan ortaya doğru hafifçe kavuşturarak buruşturulur ve arasından oklava çekilir. 2-3 parmak enliğinde veya bütün olarak içine şerbet gezdirilmiş tepsiye sıra ile dizilir. Üzerine eritilmiş yarım kğ tereyağı gezdirilerek orta ateşte üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbetlenerek servis yapılır.
    Miyana Helvası
    Eflani’de Miyana Helvası Ramazan ve Kurban Bayramı Günlerine Özel Yapılmaktadır. Yapılışı İse; Eritilmiş Tereyağı ve Kaynatılmış Süt Yaslayaç veya Bir Tepsi Üzerindeki Unun Üzerine Azar Azar Dökülüp Hamur Tomurcukları Oluşturulur, Bu Tomurcuklar Elekten Geçirilerek Küçültülür, Bu Hamur Taneleri Kızgın Güveçte Renkleri Kahverengi Olana Kadar Kızartılır ve Soğumaya Bırakılır. Sonrasında bir tabakta veya uygun bir kasede sıcak şerbet üzerine dökülür ve şerbet iyice çekildikten sonra servise hazır hale gelir
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Göcü Çorbası
    Genelde akşam içilir. Mideyi dinlendirir…
    Malzemesi: 2 su bardağı göcü (kırılmış arpa), 2-3çorba kaşığı yoğurt, yarım çorba kaşığı nane, tuz.
    Yapılışı: Göcü, iyice ayıklanıp yıkanır.Üstüne 2-3 parmak çıkıncaya kadar su konup, tuz da ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
    Üzerine yoğurt ilave edilerek karıştırılır ve nane serpilerek servis edilir.

    Uğmaç Çorbası
    Sabah ve akşamları içilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına çok iyi gelir…
    Malzemesi: 2 su bardağı un, isteğe göre 4 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt, tuz.
    Yapılışı: Genişçe bir kaba konulan un,hafif hafif ilave edilen su ile karıştırılarak küçük topaçlar haline getirilir.
    Bu topaçlar, kaynatılan suya az az bırakılarak karıştırılır. Hepsini ilave ettikten sonrada tuzu katılarak, koyulaşanadek 10-15 dakika kaynatılır.
    Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ilave edilerek servis yapılır.

    Mıklama
    Malzemeler: Yarım kilo elde kıyılmış orta yağlı kıyma, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, 1 yumurta, 1 domates,2 yeşil biber, birer tutam karabiber, pulbiber, tuz.
    Yapılışı: Kıyma, ağzı örtülü bir kapta suyunu çekinceye kadar kısık ateşte, arada bir karıştırılmak suretiyle hafifçe kavrulur. Bir tavada, doğranmış biber ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine hazırlanan kıyma ilave edilir. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiber atılır. Ağzı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra bir tepsiye alınarak bir su bardağı sıcak su ilave edilerek ortasına yumurta kırılır. Önceden ısıtılmış fırında yumurtanın üstü perdeleninceye kadar 8-10 dakika bekletilip sıcak olarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Talatur – Türbe Aşı
    Atalarımızın eski inançlarından kalma bir yemektir. Genelde Hıdırellez günü türbe ziyaretine giderken yapılır.
    Malzemesi:5 yumurta,1 bağ yeşil soğan, 4 su bardağı yoğurt, birçay bardağı ayçiçeği yağı, tuz.
    Yapılışı: Derince bir kaba yoğurt konularak iyice çırpılır. Yumurtalar suda haşlanır, dilimlenerek yoğurdun içine ilaveedilir. Yeşil soğanlarda bir santim uzunluğunda doğranarak ilave edilir. Yağ ve tuzda eklendikten sonra iyice karıştırılır. Kıvamını alınca afiyetle yenir.

    Ter Helva
    Malzemesi: 4 su bardağı su, 4 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı tereyağı, isteğe göre şeker.
    Yapılışı: Nişasta az miktarda su ile sulandırılır. Üzerine su ve şeker ilave edililip karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınarak kâselere doldurulur. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip sıcak olarak servis yapılır.

    Cazu Balı
    Armut, elma, kabak ve ayvalar ortasından yarılır. Kaynar suda pişirilir. Süzgeçten geçirildikten sonra iyice birbirine karıştırılır. İstenildiği takdirde bir tencerede 3-4 dakika kaynatılır. Tadına bakılarak sıcağı sıcağına şeker ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Soğuk olarak servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    malak


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    zerde

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    höşmerim

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Elazığ Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:44
  4. Edirne Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:28
  5. Düzce Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:16

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort