KARAMAN’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (KARAMAN’IN ÖZELLİKLERİ, KARAMAN İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Arabaşı, Toyga, paça, aşlık gibi çorba çeşitleri, cibe, batırık, yaprak ve köy dolmaları, keşkek ve bulamaç yörenin geleneksel yemekleri arasında sayılabilir.
KARAMAN İLİNİN MEŞHUR YÖRESEL YEMEKLERİ
Karaman İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri
29/08/14
Karaman Yöresine Özgü Lezzetler
Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Karaman ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Karaman, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. İç Anadolu Bölgesinde bulunan Karaman ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.
Karaman iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Karaman denince akla ilk gelen yöresel lezzetler Sulu pilav, Arabaşı çorbası, Köy dolması, Cibe dolması, Bulamaç v.b. Bu yöresel lezzetlerin dışında Karaman iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız. İşte sizlere Karaman yöresine ait lezzetler…
Karaman Yöresel Yemekleri
- Sulu pilav
- Arabaşı çorbası
- Köy dolması
- Cibe dolması
- Bulamaç
- Batırık
- Bidik
- Sütlü köfte
- Guymak
- Susuz kebap
- Eğey dolması
- Mıkla
- Zerde
- Toyga çorbası
- Keşkek
- Kabak çiçeği dolması