kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Karaman Mutfağı

    KARAMAN’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (KARAMAN’IN ÖZELLİKLERİ, KARAMAN İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Arabaşı, Toyga, paça, aşlık gibi çorba çeşitleri, cibe, batırık, yaprak ve köy dolmaları, keşkek ve bulamaç yörenin geleneksel yemekleri arasında sayılabilir.



    KARAMAN İLİNİN MEŞHUR YÖRESEL YEMEKLERİ


    Karaman İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri





    29/08/14

    Karaman Yöresine Özgü Lezzetler

    Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Karaman ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Karaman, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. İç Anadolu Bölgesinde bulunan Karaman ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.

    Karaman iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Karaman denince akla ilk gelen yöresel lezzetler Sulu pilav, Arabaşı çorbası, Köy dolması, Cibe dolması, Bulamaç v.b. Bu yöresel lezzetlerin dışında Karaman iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız. İşte sizlere Karaman yöresine ait lezzetler…
    Karaman Yöresel Yemekleri


    • Sulu pilav
    • Arabaşı çorbası
    • Köy dolması
    • Cibe dolması
    • Bulamaç
    • Batırık
    • Bidik
    • Sütlü köfte
    • Guymak
    • Susuz kebap
    • Eğey dolması
    • Mıkla
    • Zerde
    • Toyga çorbası
    • Keşkek
    • Kabak çiçeği dolması


    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 17:55 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Karaman Batırık Malzemeleri

    • Düğürcük
    • Tahin (veya ceviz, menengiç, v.s.)
    • Soğan
    • Domates
    • Taze biber
    • Maydanoz
    • 7 türlü baharat
    • Tuz
    • Sumak
    • Salça
    • Biber salçası

    Karaman Batırık Nasıl Yapılır?

    Düğürcük büyükçe tepsi veya sini üzerine dökülür. Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, ince kıyılmış biber ve maydanoz, kızartılmış tahin, ve baharat ilave edilerek ovulur. Düğürcük yumuşayıp dişe dokunmayacak hale gelinceye kadar ovma işlemi devam eder. Daha sonra küçük sıkmalar haline getirilir. Rendelenmiş ve sumaklanmış soğan, domates, salatalık ve turşu ile yenir. Ayrıca sulandırılarak da yenir. Cevizli, menengiçli, susamlı, fıstıklı şekilleride yapılabilir. Besin değeri çok yüksektir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Karaman Toyga Çorbası Malzemeleri

    • Bulgur
    • Nohut
    • İnce kıyılmış et
    • Yoğurt
    • Tereyağı
    • Nane
    • Kırmızıbiber
    • Yumurta
    • Un

    Karaman Toyga Çorbası Nasıl Yapılır?

    Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. Bu karışıma et, bulgur, nohut katılarak sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan çorba piştikten sonra ocaktan indirilir. Bir tavada eritilen tereyağına nane ve kırmızı biber de katılır ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökülür.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    arabaşı:


    MALZEMELER Miktarı

    Piliç irisinden 1 adet
    tereyağı yarım kg.
    kurutulmuş acı biber 10 adet
    pulbiber 1 tatlı kaşığı
    etsuyu 10 su bardağı
    su
    kornişon biber
    limon
    un
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 10 kişilik

    YAPILIŞI: Arabaşı çorbası, arabaşı ve hamur olmak üzere iki bölümlüdür.
    ÇORBA: Büyükçe bir tavada tereyağı eritilir. Unun bir kısmı tavaya dökülür rengi kahverengioluncaya kadar (meyene şeklinde) kavrulur. Kavrulan bu un büyük bir tencereye alınır. Daha önce haşladığımız tavuk suyu yavaş yavaş karıştırılarak tencereye dökülür. Un çorbası kıvamına getirilir. Kurutulmuş acı biber, tuz ve yeteri kadar su ilave edilir. 45 dakika kaynatılır. Haşlanmış tavuk didilerek etleri bu suyun içine atılıp kaynatılabilir veya çorba sofraya konduğunda sonradan da ilave edilebilir. Çorbaya yeneceğinde limon sıkılır, pul biber ilave edilebilir ve yanında kornişon turşu yenebilir. HAMUR: Bir kapta ılık suya un bulanır. Daha sonra bu bulamaç tencerede kaynayan suya yavaş yavaş dökülerek karıştırılır ve bir müddet pişirilir. Belli kıvama geldikten sonra tepsi veya siniye yaklaşık 1,5 cm. kalınlığında ince olarak dökülür. Hamur soğumaya bırakılır.
    Tahta kaşık ile alınan hamur tasa konan arabaşı çorbasına batırılarak hamur çorba suyu ile
    çiğnemeden yutulur. Mide ve barsak tembelliğine iyi gelir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Toyga Çorbası
    MALZEMELER Miktarı

    Bulgur iri bulgur 1 Su bardağı
    nohut 1 Su bardağı
    ince kıyılmış et 200 gr.
    yoğurt süzme yoğurt 500 gr.
    tereyağı 3 çorba kaşığı
    nane 1 çay kaşığı
    kırmızıbiber 1 çorba kaşığı
    yumurta 1 adet
    un 2 çorba kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 kişilik

    YAPILIŞI: 1) Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. 2) Bu karışıma et, bulgur, nohut, katılarak sürekli karıştırılarak kaynatılır. 3) Kaynayan çorba piştikten sonra ocaktan indirilir. 4) Bir tavada eritilen tereyağına nane ve kırmızıbiber de katılır ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökülür.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Tarhana Çorbası
    MALZEMELER Miktarı
    Tarhana 3 Yemek Kş.
    Su 5 Su brd.
    Salça 1 Yemek Kş.
    Margarin 50 Gr.
    Tuz Nane
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 4 kişilik

    YAPILIŞI:
    1 Su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az 1 saat önce ıslatılır. Tencerede salça ve nane, yağ hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır.
    MALZEMELER Miktarı ı
    Yoğurt (yağsız süzme yoğurt) yarım kilo
    Nane 1 tatlı kaşığı
    Pul biber 1 tatlı kaşığı
    tereyağı 250 gr.
    HAMUR İÇİN:
    Yumurta 1 adet
    Su 1 çay bardağı
    tuz 1 çay kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Hamuru: Bir yumurta, 1 çay bardağı su, tuz, bir kaba konur. Üzerine un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğrulur. Bir tane beze halinde elde yuvarlanıp, merdane ile kalın yufka halinde açılır. 1 cm.'lik kareler halinde küçük küçük kesilir ve bir bez üzerinde 1 gün kurutulur. Çorbanın yapılışı: 1 litre suyu kaynatıp kestiğimiz hamurun bir çay bardağını alırız. Geri kalanını kaynayan suyun içine koyarız. Hamur yumuşayınca ocağın altını kapatırız. Bu erişteli suyun içine yoğurdu karıştırarak koyarız. Bir tavada yağı eritip ayırdığımız 1 çay bardağı erişteyi yağa atıp pembeleşinceye kadar kavururuz. Üzerine nane, pul biber, tuz ilave ederek yoğurtlu eriştenin üzerine dökerek servis yaparız.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Sulu Pilav
    MALZEMELER Miktarı
    Kıyma (zıygıç) kemikli kuru kıyma 250 gr.
    tereyağı 2 yemek kaşığı
    margarin 2 yemekkaşığ
    sivribiber 2 adet
    domates 2 adet
    bulgur (Köftelik) 1 su bardağı
    salça 2 çorba kaşığı
    tuz 1 çorba kaşığı
    su 5 su bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 kişilik

    YAPILIŞI: Bir tencerede kıyma kavrulur, daha sonra tereyağı ve margarin ilave edilerek yağ eritilir. Önceden hazırlanan ince kıyılmış domates, yeşil biber eklenerek güzelce kavrulur. Bulgur salça ve tuz konularak 5-10 dakika kadar kavurma işlemi devam eder. Son olarak suyu konarak kısık ateşte 25-30 dakika kadar kaynatılır. Servis sıcak yapılarak yanında kuru soğan ile yenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Sakala Sünen
    MALZEMELER Miktarı
    Erişte ev eriştesi 250 gr.
    mercimek yeşil mercimek 250 gr.
    kıyma 300 gr.
    soğan 1 adet
    salça 1 yemek kaş.
    tuz 1 tatlı kaşığı
    karabiber 1 tatlı kaşığı
    tereyağı 150 gr.
    su 5 su bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 kişilik

    YAPILIŞI: Mercimek akşamdan ayrı bir kaba ıslatılır. Bir tencerede tereyağı eritilir, çok ince doğranmış soğanlar içine atılır, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilerek kavurma işlemi devam eder. Yumuşatılmış mercimek, erişte ilave edilir. Salça, tuz ve karabiber de konarak karıştırılır, su ilave edilir. Mercimek ve erişte pişinceye kadar orta harlı ateşte pişirilir. Besin maddesi yüksek tadı güzel bir çorbadır. Mercimekli erişte çorbası da denir. Genelde yemeklerden önce yenebileceği gibi tek başına yemek olarak da servis yapılabilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Etli Bamya
    MALZEMELER Miktarı
    Kuşbaşı et 300 gr.
    Bamya yarım kilo
    kuru soğan 2 adet
    domates 3 adet
    yeşil biber 2 adet
    sıvı yağ 1 çay bardağı
    tuz 1 çay kaşığı
    limon tuzu 1 çay kaşığı
    salça 1 yemek kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI:
    Bir tencerede etler yağla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış
    biber ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Bamyalar ilave edilir ve üzerini örtecek kadar su eklenerek bir taşım kaynatılır sonra limon tuzu ilave edilir ve bamyalar pişinceye kadar pişirilir, sıcak olarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    şişkebap:

    MALZEMELER Miktarı
    Kuşbaşı et 1 kg
    Domates 3 adet
    sivri biber 6 adet
    zeytinyağı 1 fincan
    limon 1 adet
    kekik 1 çay kaşığı
    soğan 1 adet
    tuz 2 çay kaşığı
    karabiber 1 çay kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 10 Kişilik

    YAPILIŞI:1) Bir kap içine kuşbaşı et, zeytinyağı, limon suyu, kekik, soğan, tuz, karabiber konup karıştırılır. 4-5 saat dinlendirilir. 2) Biber ve domateslerde et büyüklüğünde kesilir. 3) Şişlere et, domates, biber sırası ile dizilip, kömür ateşinde çevrilerek pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kayseri Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:25
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort