kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    patlıcan kebap:

    MALZEMELER Miktarı
    Patlıcan 1kg.
    Domates 5 adet
    yeşil biber 15 adet
    kıyma 750 gr.
    Tuz 2 çay kaşığı
    Karabiber 1 çay kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 Kişilik
    YAPILIŞI:1) Kıyma, tuz ve karabiber yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. 2) Patlıcanlar yıkanıp, kurulanır. Üçer parmak genişliğinde halkalar şeklinde kesilir. 3) Şişe, bir patlıcan, bir köfteyi sırası ile dizip, şişler kömür ateşinde çevrilerek iyice pişirilir. 4) Pişirilen patlıcan ve köfteler yayvan bir kap içine çıkarılır. Aynı şekilde 4 parçaya bölünmüş domatesler ile biberler de kömür ateşinde közlenip patlıcanlar üzerine yerleştirilir ve kapak kapatılıp, çok kısık ateş üzerinde 1-2 dakika tuttuktan sonra üzeri kapalı yarım saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    kabak çullama:

    MALZEMELER Miktarı

    Kabak orta boy yemeklik kabak 1 adet
    Karabiber 1 çay kaşığı
    Pul Biber 1 çay kaşığı
    tuz 1 çay kaşığı
    kabartma tozu 1 çay kaşığı
    nane 1 çay kaşığı
    yumurta 3 adet
    un 1 Su bardağı
    Sıvı Yağ 1 Su bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Kabak yıkanıp rendenin ince bölümünde rendelenir. Rendelenmiş kabak bir kaba konur. Aynı kabın içine 3 yumurta, 1 kaşık tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, kabartma tozu ve un konarak iyice çırpılır, karıştırılır. Bir kaba sıvı yağ konarak ateşte ısıtılır. Isıtılan yağın içine birer kaşık karışımdan konarak pembeleşinceye kadar kızartılır ve kızartılan kabak çullamaları bir tabağa alınarak servis yapılır.

    NOT: Bu işlem kabak rendelenme yerine yuvarlak doğranıp, elde edilen karışımla kaplanıp, kızartılarak da yapılabilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    piliç dolma

    MALZEMELER Miktarı
    Piliç 3 adet
    Margarin 3 çorba kaşığı
    Domates 3 adet
    Tuz 1 tatlı kaşığı
    Pilicin kızardığı yağlı su 2 Su bardağı
    Margarin 3 çorba kaşığı
    Toz şeker 2 tatlı kaşığı
    Çam fıstığı 2 tatlı kaşığı
    Kuş üzümü 1 çorba kaşığı
    Piliçlerin ciğeri
    Pirinç 2 Su bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 Kişilik


    YAPILIŞI: Bir tencereye margarin koyarak kızdırılır. İçi-dışı temizlenmiş, yıkanmış, ve ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış 3 adet piliç tencereye koyularak tencerenin kapağını kapatmak suretiyle piliçlerin iki tarafı da kızartılır. Her tarafı nar gibi olması için az kuvvetteki ateşte 20-30 dakika arasında kızartmaya bırakılır.Kızaran piliçler kol, göğüs, but, sırt olmak üzere parçalara ayrılır. Ayrı bir tarafta 3 çorba kaşığı margarin eritilir, üzerine zarı soyularak küçük doğranmış ciğer ilave edilerek yağda sote edilir ve pilavda kullanılmak üzere bir kenara konulur. PİLAV İÇİN: 7 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış bir baş soğan ile kavrulur, sonra ayıklanmış ılık tuzlu suda bekletilmiş suyu süzülüp, iyice yıkanmış ve suyu iyice süzdürülmüş 2 bardak pirinç ilave ederek 10 dakika kavrulur. Sonra sırası ile birer kahve kaşığı karabiber, tarçın, bahar, 3 bardak et suyu, kuş üzümü, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, soyulup, küçük doğranmış domates katılarak önce kuvvetli, sonra orta ateşte pişirilir. Suyunu çeken pilava kıyılmış dereotu, sote edilmiş ciğer katılarak biraz daha pişirilir. Pilav dinlendirildikten sonra tabağa alınır, üstlerine piliçler oturtulmuş olarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Salçalı Köfte
    MALZEMELER Miktarı
    Kıyma 600 gr.
    Baş soğan 1 adet
    Ekmek içi 2 dilim
    Yumurta 1 adet
    Maydanoz 1 demet
    Tuz 1 tatlı kaşığı
    Karabiber 1 çay kaşığı
    SALÇASI İÇİN:
    Margarin 3 çorba kaşığı
    Domates salçası 3 çorba kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Kıyma rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış sıkılmış iki dilim bayat ekmek, tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz da katılarak bir süre daha yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır. Bir tencereye margarini koyarak az kızdırılmalı ve içine köfteler ilave edilmelidir. Tencereyi arada bir sallamak suretiyle köftelerin kızarması sağlanır. Sonra salça da ilave ederek, 2 bardak su katılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Orta kuvvetteki ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir ve köfteler salçası ile birlikte tabağa alınarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    karnı yarık:

    MALZEMELER Miktarı
    Patlıcan 5 adet
    Kıyma 250 gr.
    kuru soğan 4 adet
    sarımsak 1 baş
    tuz 1 tatlı kaşığı
    karabiber 1 çay kaşığı
    salça 1 yemek kaşığı
    domates 2 adet
    yeşil biber 4 adet
    margarin 100 gr.
    Su 3 su bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Patlıcanlar soyulur, tüm olarak sıvı yağda kızartılır. Sonra bir tepsiye dizilir ve içleri doldurulacak şekilde ortadan açılır. Margarin bir tencereye konur, sırayla ince kıyılmış soğan, sarımsak, kıyma ilave edilir. kıyma kavrulduktan sonra biber, domates ve salça konur. Bu karışım patlıcanların içine doldurulur. Üzerleri domates ve yeşil biberle süslenir. 3 bardak su ile 20 dakika pişirilir. Yemek servise hazırdır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    sac kavurma:

    MALZEMELER: Miktarı
    Et (koyun eti) 1 kg.
    Baş soğan 5 adet
    Sıvı yağ 2 çorba kaşığı
    Margarin 1 çorba kaşığı
    Domates 2 adet
    Su 2 bardak
    Tuz 1 tatlı kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 Kişilik

    YAPILIŞI: Bir tencereye sıvı yağ ile margarini koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa aşağı yukarı iki-üç santim boyunda yarım santim eninde ince ve uzun parçalara doğranmış koyun eti ilave ederek, etler iyice kızarmış bir renk alıncaya kadar karıştırmak suretiyle kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu etlere piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde doğranmış soğanın yarısını ilave ederek, soğanlar pembe bir hal alıncaya kadar bunları da karıştırarak kavurmakta devam etmelidir. Doğranmış 2 adet domates ilave ederek, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam etmeli, sonra da tuz ve kalan soğanları da ilave ederek beraberce bir beş dakika daha pişirdikten sonra, iki-üç defada olmak üzere 2 bardak sıcak su katmalı ve etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte bir-iki saat pişirilmelidir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    zülbiye:

    MALZEMELER: Miktarı
    Et (yağlı eğey tarafından) ½ kg.
    Soğan ufağı (Göver) 1 kg.
    Yağ 3 kaşık
    Domates (veya 1 kaşık salça) 4 adet
    Tuz 1 tatlı kaşığı
    Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı

    [img]Tarifin kaç kişilik olduğu:
    6 kişilik

    YAPILIŞI:Et yıkanır. Haşlanır. Soğanlar ufaksa bütün olarak, büyükse dörde bölünerek etin üzerine konur. Yağ, salça veya domates, biber ve tuzu ilave edilir. Çok hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
    NOT: İstenirse etle beraber bir avuç nohut ilave edilir ve pişirilir.
    [/B]
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    fasulye piyazı:

    MALZEMELER: Miktarı
    Kuru Fasulye 1 Su bardağı
    Yumurta 3 adet
    Soğan 2 adet
    Domates 2 adet
    sivri biber 5 adet
    zeytin 15 adet
    zeytinyağı 1 çay bardağı
    sirke 1 çay bardağı
    karabiber 1 çay kaşığı
    kırmızıbiber 1 çay kaşığı
    tuz 1 çay kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 kişilik


    YAPILIŞI: 1) Akşamdan suda ıslatılıp, haşlanan fasulyeler, soğuk sudan geçirilip bir kaseye konulur. 2) İnce halkalar şeklinde doğranan soğan, ince doğranmış yeşil biber, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, doğranmış domates, yumurta, zeytin tanesi ilave edilir. 3) Zeytinyağı ve sirke katılıp karıştırılır. 4) Hazırlanan karışım servis tabağına alınıp, isteğe göre süslenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    calla:

    MALZEMELER Miktarı

    nohut 1 Su bardağı
    bulgur köftelik bulgur yarım Su bardağı
    un 4 Su bardağı
    kemikli et kuzu eti 250 gr.
    salça biber ve domates karışımı 3 çorba kaşığı
    kırmızı biber 1 çorba kaşığı
    fesleğen 1 çay kaşığı
    tuz 1 çay kaşığı
    soğan 1 adet
    sıvı yağ 5 çorba kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 kişilik

    YAPILIŞI: 1) Nohut önceden haşlanır. 2) Kemikli et kendi suyu ile kavrulduktan sonra 2 litre su ile pişirilir. 3) Un, bulgur, biber, tuz ve fesleğen karıştırılarak yeteri kadar su ile yoğrulur. 4) Küçük köfteler yapılır. 5) Yapılan köfteler, kaynamakta olan etli suya ilave edilir. 6) Nohut da ilave edilerek 20 dakika kadar pişirilir. 7) Diğer taraftan bir tavaya yağ konularak, soğanlar ince ince doğranıp ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salçası katılır. 8) Kaynamakta olan yemeğe ilave edilerek 10 dakika daha pişer. 9) Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte yenilebilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #20
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    keşkek

    MALZEMELER Miktarı

    Buğday aşurelik buğday 4 Su bardağı
    tereyağı 1 kg
    kemikli kuzu eti 250 gr.
    sumak 2 çorba kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 8 kişilik

    YAPILIŞI: 1) Buğday, kemikli et ile birlikte pişirilir. 2) Pişen keşkek bir tepsiye alınır. 3) Diğer taraftan bir tavada eritilen tereyağı, tepsideki keşkeğin üzerine gezdirilir. 4) Servise hazır hale gelen keşkeğin üzeri sumak ile süslenerek servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kayseri Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:25
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort