kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ilisıra:
    MALZEMELER Miktarı
    kıyma yarım yağlı kuzu 600 gr.
    bulgur pilavlık 2 su bardağı
    patlıcan kemer patlıcan 3 adet
    soğan kuru soğan 2 adet
    sivri biber 2 adet
    tereyağı 3 çorba kaşığı
    salça domates salçası 3 çorba kaşığı
    maydanoz 1 demet
    yoğurt süzme 1 kase
    kırımızı biber 1 tatlı kaşığı
    karabiber 1 çay kaşığı
    tuz 1 tatlı kaşığı
    sarımsak 1 baş
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı salça karıştırılarak kızartılır. Ayrı bir tepsiye kıyma, bulgur ve diğer malzemeler karıştırılarak 2 dakika elimiz ile ovulur. Hazırlanan dolma içi el içinde yuvarlanarak daha önceden 1 cm x 10 cm ebadında dilinmiş olan ince patlıcanlar el içinde yuvarlanan oval şekildeki harcın dışına uzun şekilde konur ve tencereye yerleştirilir. Daha sonra üzerine yeteri kadar et suyu dökülerek 20 dakika normal ateşte pişirilir. 10 dakika dinlendirildikten sonra daha önce hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurt üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.
    Karaman ile Yollarbaşı kasabasına özgü bir yemek çeşididir. Özellikle düğünlerde ikram edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #22
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    yaprak sarma

    MALZEMELER Miktarı

    kıyma orta yağlı 500 gr.
    yaprak asma yaprağı 500 gr.
    bulgur veya pirinç (pilavlık bulgur) 500 gr.
    kuru soğan orta boy 3 adet
    sarımsak 6 diş
    biber salçası 1 yemek kaş.
    domates salçası 1 yemek kaş.
    karabiber 1 tatlı kaşığı
    kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
    tuz 1 tatlı kaşığı
    su 4 su bardağı
    limon 1 adet
    domates 2 adet
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 6 kişilik

    YAPILIŞI: Yapraklar taze ise bir tencerede haşlanır, salamura ise haşlanmaz. Bir kap içinde kıyma, bulgur (isteğe göre pirinç) ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarımsak, biber salçası, domates salçası, karabiber, kırmızıbiber ve tuz karıştırılıp harç yapılır. Tencerenin altına yaprak dizilir sonra hazırlanan harçtan yeteri kadar yaprak üzerine konarak sarılır ve sarılan yapraklar düzenli bir şekilde yerleştirilir. Bir adet limon ve 2 adet domates yuvarlak olarak kesilir yaprak sarmasının üstüne konur, üzerine 4 bardak su ilave edilir. Toprak ortası delikli (dolma kapağı) taş üstüne konur. Yapraklar ve bulgur pişinceye kadar (yaklaşık 45 dakika) orta ateşte pişirilir. Zeytinyağlı olarak
    da yapılabilir. Kıymalı olan sıcak, zeytinyağlı olanı da soğuk olarak servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #23
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    erikli yahni

    MALZEMELER Miktarı
    Kemikli veya Kemiksiz koyun eti 500 gr.
    Dağ eriği (Kurutulmuş) 250 gr.
    Kuru soğan (rendelenmiş orta boy) 2 adet
    Yağ 2 çay kaşığı
    Tarçın 1 çay kaşığı
    Şeker, tuz 1 çorba kaşığı

    NOT: Kuru erikleri, elin dayanacağı sıcaklıktaki suda 2 saat bekletirseniz, meyve kurutma yönteminin oluşturabileceği istenmeyen kokuları önlersiniz.

    [img]Tarifin kaç kişilik olduğu:
    6 kişilik

    YAPILIŞI:1) Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Tencereyi üzerine örtecek kadar su koyup haşlayın. 2) Kaynamaya başlayınca, kevgirde köpüğünü (kef) alın. 3) Haşlanınca, eti sudan çıkartın, güzelce süzün. 4) Üzerine rende soğan sıvayın; tuzunu serpin ve tavada yağ ile kızartın. 5) Etin haşlandığı suyu ete ilave eden; tarçın ve şeker katarak kaynatın. 6) Erik kurularını etten artan kızartma yağında kızartın. 7) Et pişince, erikleri ilave edin ve bir taşım daha pişirin. 8) Orta sıcaklıkta servis yapın.
    NOT: Garnitür olarak taze soğan kullanılabilir.
    [/B]
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #24
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    erişte pilavı


    MALZEMELER Miktarı
    Erişte 2 Su bardağı
    salça 1 yemek kaşığı
    zeytinyağı 1 yemek kaşığı
    tuz 1 çay kaşığı
    karabiber 1 çay kaşığı
    çökelek 200 gr.
    tereyağı 125 gr.
    su 5 Su bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Önceden hazırlanmış, kesilmiş, kurutulmuş erişte, içine zeytinyağı ve tuz
    atılmış kaynamakta olan suya bırakılır, bir müddet kaynatılır. Erişteler pişince ayrı bir kayık tabağa alınır. Tavada tereyağı eritilir, salça ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Çökelek eriştenin üzerine dökülür, tavada hazırlanan süs eriştenin üzerine gezdirilir. Tamamı karıştırılarak özleşmesi sağlanır. İsteğe göre ketçap dökülebilir. Cacık veya ayran ile yenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #25
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    şebit pilavı


    MALZEMELER Miktarı
    Et Koyun, Hindi, Tavuk 1 kg.
    tereyağı 3 çorba kaşığı
    salça Domates salçası 3 çorba kaşığı
    kırmızıbiber 1 çay kaşığı
    karabiber 1 çay kaşığı
    tuz 2 çay kaşığı
    yeşilbiber 5 adet
    domates 3 adet
    nohut 1 Su bardağı
    bulgur 3 Su bardağı
    Et suyu 4 Su bardağı



    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Pilav üzerine dökülecek etin (kebap) hazırlanışı: Bir tencereye iki çorba kaşığı salça tereyağı, önceden hazırlanmış haşlanmış et, kırmızı biber ve et suyu konularak 5 dakika kaynatılır. Pilav: Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı salça, 3 adet domates, 3 adet yeşil biber hazırlanıp 6 su bardağı et suyu konularak 15-20 dakika süre ile kısık ateşte pişirilir. Pişirilip ve 10 dakika dinlendirildikten sonra pilav tabaklara konularak önceden hazırlanan kebap (et) ve baharat üzerine dökülerek şebit ekmek (yufka) ile servis yapılır. Genellikle yufkaya sarılarak, yanında ayran ile yenilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #26
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Batırık


    MALZEMELER Miktarı
    Düğürcük Köftelik Bulgur 4 Su bardağı
    ceviz Döğülmüş Ceviz 2 Su bardağı
    domates 3 kilo
    soğan 2 adet
    maydanoz 1 demet
    reyhan (fesleğen) 2 dal
    Yeşil biber 3 adet
    tuz 1 çorba kaşığı
    kırmızıbiber 1 çorba kaşıgı

    [img]GARNİTÜR OLARAK:

    Haşlanmış lahana yarım kilo
    Haşlanmış lahana yaprak yarım kilo
    Haşlanmış lahana soğan yarım kilo
    Marul 2 adet
    domates 7 adet
    Yeşil biber yarım kilo

    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 7 kişilik


    YAPILIŞI: 1) Domatesler yıkanıp, rendelendikten sonra düğürcük ile karıştırılır. 2) Bu karışım beklerken içine kıyılmış soğan, reyhan, yeşil biber, tuz ilave edilerek iyice yoğurulur. 3) Düğürcükler yumuşayınca cevizi de ilave edilir. 4) Biraz daha yoğurulunca isteğe göre bir kısmı sıkma (köfte halinde) yapılır ve servise sunulur (Sıkmalar soğan puyazı, turşu, domates, salatalık, marul ve biber ile birlikte yenilir). 5) Diğer kısmına soğuk su ilave edilerek iyice ezilir, çorba kıvamına gelince servise hazır olur. 6) Servis yapılırken üzerine ezilmiş ceviz, kıyılmış maydanoz, kırmızı biber ve istenirse tuz da ilave edilerek yenmeye sunulur. Hazırlanmış olan lahana, yaprak, soğan, domates, salatalık gibi sebzeler ile birlikte yenir.
    [/B]
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #27
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    sade kurabiye


    MALZEMELER Miktarı
    Margarin 250 gr
    Pudra Şekeri 250 gr
    Un 4 Su bardağı
    Vanilya yarım paket
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 10 kişilik

    YAPILIŞI: Cam bir kase içerisinde margarin, pudra şekeri ve vanilya iyice karıştırılır. Karışıma un ilave edilerek sert bir hamur elde edilir. Cevizden büyük parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır veya kalıp ile şekiller verilir. Tepsiye dizilir orta harlı ateşte beyaz renkte pişirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #28
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Etli ekmek
    MALZEMELER Miktarı
    Kıyma (orta yağlı) 500 gr
    soğan 250 gr
    yeşil biber 250 gr
    domates 250 gr
    hamur (az mayalı) 750 gr
    tuz 2 çay kaşığı
    maydanoz 1 demet
    limon 2 adet
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Yarım kilo kıyma çekilir. Soğan, domates, biber satırla ince şekilde kıyılır, et kıyma ile harman yapılarak 100'er gram hamurlar açılır karışık kıyma hamur bezesine serilir. Odunlu taş fırında pişirilip servis yapılır. Fırından çıkan etli ekmeğin üzerine ince kıyılmış maydanoz dökülür, limon sıkılarak yenir. Yanında ayran veya kola içilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #29
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Peynirli Börek

    MALZEMELER Miktarı

    Peynir Kaşar, tulum, bez, taze peynir 500 gr
    maydanoz 1 demet
    soğan 250 gr
    tereyağı 100 gr
    tuz 1 çay kaşığı
    yumurta 5 adet
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Peynir ince kıyılır soğan, maydanoz da kıyılır peynir ile karıştırılır, hamura serilir. Her hamura 1 yumurta kırılır. Hamur iki taraftan kapaklı olur. Odunla ısıtılan taş fırına sürülür. Üstüne tereyağı sürülüp servis yapılır. Yanında ayran ikram edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #30
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    su böreği



    MALZEMELER Miktarı
    Yumurta 6 yumurta
    yoğurt 3 çorba kaşığı
    tuz yarım çorba kaşığı
    un 4 su bardağı
    kıyma 500 gr
    soğan 1 adet
    maydanoz yarım demet
    domates 1 adet
    karabiber 1 çay kaşığı
    tereyağı 3 çorba kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 10 kişilik

    YAPILIŞI: 1) 6 yumurta, yoğurt, tuz ve un ile yoğurularak şertçe bir hamur yapılır. Hamur 10 parçaya ayrılarak üzeri örtülü olarak 15-20 dakika dinlendirilir. 2) Her parça 2 mm inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayılır. 3) Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır. 4) Tepsiye büzgülü olarak serilip, her defasında erimiş yağ gezdirilir. 5) Hamurun yarısı bitince kıymalı iç konur. 6) Kıymalı iç için: Kıyma bir tavada kavrulur, soğan domates ilave edilerek biraz daha kavurduktan sonra maydanoz ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Ilınınca kullanılabilir. 7) Kıymalı iç konulduktan sonra diğer yufkalar da aynı şekilde serilip, sarkan parça üzerine çevrilir. Üzeri bolca yağlanıp, fırında kızartılır. 8) Üzerine sadece yumurta sarısı da sürülebilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kayseri Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:25
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort