kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #31
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    bidik

    MALZEMELER Miktarı

    Un 1 kg
    tereyağı 250 gr
    yumurta 5 adet
    tuz 1 tatlı kaşığı
    sıcak 1 kangal
    su 3 su bardağı
    cüccem (çörekotu) 1 tatlı kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: Un, su, tuz karıştırılarak kulak memesi yumuşaklıında yoğurulur. Hamur bezeler haline getirilir. Bezereler büyükçe alt tarafı geniş, üst tarafı dar olacak şekilde hazırlanır. Eğsiranı ile hafif yan çizgiler çizilir ve üstten basmak suretiyle ortası açılır, yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak hale getirilir. Her bezeye 1 yumurta kırılır, tereyağı, sucuk ve çok az cüccem konarak fırına pişmeye bırakılır. Bidik yaklaşık 25 dakika pişirilerek, sıcak olarak servis yapılır. Yanında ayran, kola , çay alınabilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #32
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Tahranabaşı
    MALZEMELER Miktarı

    Kuru soğan 2 adet
    Patates 1 kg.
    Kuru Reyhan 1 çay kaşığı
    Kekik 1 çay kaşığı
    Pul Biber 1 çay kaşığı
    Kavrulmuş Kuru Kıyma 250 gr.
    Yumurta 2 adet
    Un 2 yemek kaşığı
    Tuz 1 tatlı kaşığı
    Sıvı yağı 5 çorba kaşığı
    İnce düğürcük 250 gr.
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: 1) Patatesleri haşlarız, doğranmış soğan üzerine patatesleri sıcak olarak rendeleriz, tüm
    baharatları ilave ederiz. Kuru kıyma (doğranmış), yumurta, un, sıvı yağ ve düğürcük de ilave ederiz. 2) Tüm bu karışımı yaklaşık 5 dakika yoğururuz. Karışımdan küçük bezeler alarak (ceviz büyüklüğünde) çay tabak altı büyüklüğünde yuvarlak olarak elde açıyoruz. 3) Daha önce yağladığımız fırın tepsisine koyarak 175 derece sıcaklıktaki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiririz. 4) Sıcak olarak servis yaparız.Yanında ayran veya komposto ile ikram edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #33
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    irmik helvası


    MALZEMELER Miktarı
    İrmik 250 gr
    Margarin 125 gr
    Şeker 500 gr
    Çam fıstık 1,5 çorba kaşığı
    Süt Yarım kilo
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 7 kişilik

    YAPILIŞI:1) Bir tencerede yağ eritilir, içine irmik ve çam fıstığı ilave edilip, hafif pembe kavrulur. 2) Şeker ve süt ilave edilip karıştırılır. 3) Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çekilir. 4) 15 dakika bekletildikten sonra 1 kahve fincanı şeker serpilir. Kapak tekrar kapatılır. 5) Soğuyunca servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #34
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Şekerpare
    MALZEMELER Miktarı
    Un 250 gr.
    Margarin 125 gr.
    Pudra şekeri 75 gr.
    Yumurta sarısı 2 adet
    Limon kabuğu rendesi 1 adet
    Vanilya yarım paket
    Pudra şekeri 1 tatlı kaşığı
    kabartma tozu 1çay kaşığı
    şeker 300 gr.
    Badem 15 adet
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 10 kişilik

    YAPILIŞI:1) Porselen bir kase içerisinde margarin ve 75 gr. Pudra şekeri karıştırılarak beyazlatılır. 2) Karışıma yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesi, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip yoğrulur. 3) Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, düzgün toplar yapılır. Biraz yassılaştırıp, yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. Ortalarına kabukları soyulmuş yarım badem konup hafif bastırılır. 4) Orta hararetteki fırında pembe renkte pişirilir. 5) Fırından çıkarıp sıcak iken üzerine yukarıda hazırlanan şurup ılık olarak dökülür. Ocak üzerinde ve hafif ateşte şurubu çektirilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #35
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    baklava


    MALZEMELER Miktarı
    Un 4,5 Su bardağı
    Margarin 250 gr.
    Yumurta 2 adet
    Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
    Limon suyu 2 tatlı kaşığı
    Limon kabuğu rendesi 1çay kaşığı
    Ceviz içi (dövülmüş) 2 Su bardağı
    Şeker 4 Su bardağı
    Tuz 1 çay kaşığı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 10 kişilik

    YAPILIŞI:
    1) 4 Su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu bir tencere içinde kaynatılarak koyuca bir şurup yapılır. 2) 4 su bardağı elenmiş un, 1 yumurta, 1 kaşık zeytinyağı, tuz, 1 kaşık limon suyu, 3/4 su bardağı su ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yaş bez altında 15-20 dakika hamur dinlendirilir. 3) Dinlenmiş hamur 30 cm çapında açılıp ortasına yumuşak margarin bohça gibi kapatılır. Bolca unlanıp hamur boyuna açılır. Kitap gibi katlanarak 20 dakika yaş bez altında ve serin bir yerde dinlendirilir. Bu dinlendirilme işlemi 3 kez daha tekrar edilir. 4) Dinlenen hamur 4 mm kalınlığında açılıp karelere kesilir. Ortasına dövülmüş ceviz ve şeker karışımı konulup üçgen olacak şekilde katlanır. Tepsiye dizilip üstlerine yumurta sarısı (?) sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 5) Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şurup dökülür.
    Geleneksel
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #36
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TARİFİN ADI : Tahinli Un Helvası

    MALZEMELER Miktarı

    Tahin susam tahini 1 kg
    Pekmez üzüm pekmezi yarım kg
    Un ekmeklik un 1 su bardağı
    Su 1 çay bardağı
    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 5 kişilik

    YAPILIŞI: 1) Büyük bir tencereye tahin konur, içine unu ilave edip orta harlı ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur. 2) Pekmez ile su ayrı bir kapta karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Pembeleşmiş olan tahinin üzerine kaynamakta olan pekmezin tamamı birden dökülür. Tencerenin ağzı kapatılır. 3) 2 dakika sonra tencerenin ağzı açılır. Orta harlı ateşte yavaş yavaş yağı yüzeye çıkana kadar karıştırılır. Bu süre yaklaşık beş dakikadır. 4) Servise hazır hale gelen pekmezli tahin helvası servis tabağına alınır, kaşıkla şekil verilir, soğuduktan sonra yenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #37
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    guymak


    MALZEMELER Miktarı
    kaymak ravak yağı (krema) 500 gr.
    süt 250 ml
    un 400 gr.
    şeker 800 gr.
    su 750 ml
    limon suyu 5 ml
    bal 50 gr.



    Tarifin kaç kişilik olarak hazırlanacağı:ı 8 kişilik

    YAPILIŞI: 1) Kaymak, un ve süt birlikte karıştırılarak pembemsi bir renk alana kadar yarım saat kavrulur. 2) Kavrulan bu karışım orta boy bir tepsiye yayılarak fırında 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 3) Diğer taraftan şeker, su, bal ve limon ile hazırladığımız şurup, fırından çıkan tatlının üzerine sıcak olarak dökülür. 4) Şurup çektikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #38
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    çekme

    MALZEMELER Miktarı
    Süt 1 su bardağı
    Sıvıyağ 1 çay bardağı
    Yumurta 3 adet
    Su 1 çay bardağı
    Un (Kepekli veya yulaflı) aldığı kadar
    Nişasta (yufka açmak için) 1,5 su bardağı
    Margarin (Üstü için) 250 gr.
    İÇ MALZEME:
    Fındık 250 gr.
    ŞERBETİ İÇİN:
    Toz şeker 3 su bardağı
    Su 4 su bardağı

    [img]Tarifin kaç kişilik olduğu:
    6 kişilik

    YAPILIŞI:Hamur malzemesini karıştırıp, tatlı hamurunu yoğurun ve 15 parça bölün. Aldığınız bezelerin her birini nişastayla büyüterek açın. Arasına fındık serpiştirerek çift oklavaya sarın. Sarılan her parçayı tepsiye yerleştirirken büzüştürün. Bitinceye kadar devam edin, bittikten sonra üzerine eritilmiş margarini gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra hazırladığınız ve ılıttığınız şerbeti sıcak tatlının üzerine dökünüz.[/B]
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #39
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)




















    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #40
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)





    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kayseri Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:25
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort