KIRŞEHİR’E GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (KIRŞEHİR’İN ÖZELLİKLERİ, KIRŞEHİR İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Tandırda çömlek paça, keşkef mutlaka tadılmalıdır.
Kırşehir Yöresel Yemekleri
- Tandırda Çömlek Paça
- Çömlekte Kuru Fasulye
- Et Yahnisi
- Madıkmak
- Kesme Aşı
- Yoğurt (Ayran) Çorbası
- Topalak (Etsiz Köfte)
- Düğür Çorbası
- Lepe (Sütlü Pilav)
- Pancar Çırpması
- Yarma Aşı
- Keşkef
- Çullama
- Soğanlama
- Kürt Pilavı
- Sebzeli Bulgur Pilavı
- Çirleme
- Boranı
- Sündürme
- Ayva Dolması