KİLİS’E GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (KİLİS’İN ÖZELLİKLERİ, KİLİS İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Geleneksel kültürü yansıtan yöresel yemeklerin tadı ve görüntüsü ile oldukça etkileyicidir. Kilis'te yapılan kebap çeşitleri özel baharatlarla tatlandırılarak dumanı üstünde servis yapılmaktadır.
Göl üzerinde bulunan restoranlarda yemek yemenin lezzetine ve pekmezin tadına doyulmaz
Kilis Yöresel Yemekleri
Kilis Yöresel Dolmalar
- Acir Dolması
- KabakDolması
- Şıhıl Mahşe
- Yaprak Sarması
- Patlıcan
- Rami
- İşkembe
- Kaburga
Kilis Yöresel Köfteler
- İçli Köfte
- Oruk
- Kübbülmüşviyye
- İç Katması
- Çiğ Köfte
Kilis Yöresel Çorbalar
- Talı Malhıta
- Ekşili Malhıta
- Köllük Aşı
- Kelle Paça
- Lebeniye
Kilis Yöresel Tatlıları
- Peynir Helvası
- Zerde
- Hedik
- Gerebiç
- Züngül
- Katmer
- Belluriye
- Şıllık
- Cennet Çamuru
Kilis Yöresel Pilavlar
- Otlu Aşı
- Simit Aşı
- Firik Pilavı
- Keşkek
- Bulgur Aşı
- İran Pilavı
- Müceddere
Kilis Yöresel Yemekleri
- Kibe
- Mazlum
- Mıkşi
- Orman Yemeği
- Alinazik
- Silkme
- Teşrübe
- Acur Musakka
- Patates Musakka
- Heylan Kabağı
- Pirçikli kavurması