Lahmacun (Malatya)
1 Kg orta yağlı kıyma
3-4 yemek kaşığı çekilmiş kuyruk yağı
2 pates
4-5 tane kuru soğan
2-3 tane yeşil biber
1 fincan sıvıyağ
4-5 diş sarmısak
3-4 tane domates veya 3 yemek kaşığı domates-biber salçası
maydanoz
tuz-pul biber -karabiber
Kıymayı-Kuyruk yağını-sıvı yağı-yemeklik doğranmış kuru soğan-rendelenmiş patates ince kıyılmış yeşil biber ve maydanoz-salça veya domates-doğaranmı veya ezilmiş sarmısak -baharatlar ve tuz bir tepside yoğurun.Kıyma hamurun üzerine sürüldüğü zaman top top olmayacak şekilde yuğurunEğer katı ise domates suyu veya su ile az gevşetin.Hazırlana karışımı mahalle fırınına gönderin.Malatya pidesi kıyması bol pidesisinin kalın olması ile ayrı bir lezzeti vardır.