kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Manisa Mutfağı

    MANİSA’YA GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (MANİSA’NIN ÖZELLİKLERİ, MANİSA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Et ve süt ürünleri de ana besinler olmakla beraber, Manisa mutfağının temelini sebze ve meyveler oluşturmaktadır.

    Bazı yemeklerle pide ve börek gibi hamur işlerinde sebzeler ve değişik bitkilerin et ile birlikte kullanıldığı görülür. Yine de yöre mutfağında zeytinyağlıların yeri başkadır.

    Manisa kebabı, şevketi bostan, enginar dolması, semizotu, yalancı sarma, börülce tarator, sinkonta, simit ekmeği, mantar tatlısı, zerde yörenin sevilen yemek ve tatlılarıdır.



    Manisa Yöresel Yemekleri


    • Manisa Kebabı
    • Odun Köftesi
    • Simit Ekmeği
    • Ekmek Dolması
    • Nohutlu Mantı
    • Börülce Tarator
    • Alaşehir Kapaması
    • Şevket-i Bostan
    • Yaprak Sarması
    • Sinkonta
    • Höşmerim
    • Kula Güveci
    • Kabaklı Pide
    • Kula Şekerli Pidesi
    • Su Böreği
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 16:47 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Manisa Kebabı Malzemeleri
    Yumuşak tarafından 2/3 dana eti
    1/3 kuzu eti
    Tereyağı
    Sumak
    Tuz
    Domates
    Yeşil biber
    Kuru soğan
    Maydanoz (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.)
    Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?
    Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Manisa Sinkonta Malzemeleri

    • 1 kg balkabağı,
    • 3 orta boy soğan,
    • 1 çay bardağı zeytinyağı,
    • 1 kaşık salça,
    • tuz
    • Un
    • Şeker
    • Sarımsak
    • Yoğurt

    Manisa Sinkonta Nasıl Yapılır?




    Kabak yıkanır, soyulur ve yaklaşık 1.5 cm kalınlığında dilimlenir. Üzerlerine biraz tuz serpilerek bir süre bekletilir. Soğanların ikisi ince ince doğranır, yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak, bir sıra soğan olmak üzere yerleştirilir. En üstüne halka halka kesilmiş bir soğan dizilir. Şeker ve un serpilerek, sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir. Fırında pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    cevizli lokum:

    Malzemeler:
    400 gr un, ½ kg ceviz, 1 su bardağı sıvı yağ, ½ su bardağı süt ya da yoğurt, 10 gr pak maya, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz.
    Yapılışı:
    Maya, tuz, yarım su bardağı sıvı yağ, sit ya da yoğurt una karıştırılıp yeterince su eklenerek hamur yoğrulur, 20 dakika dinlendirilip mayalanması beklenir. Çekilmiş ceviz içi, sıvı yağ, şeker iyice karıştırılır. Mayalanmış hamur merdaneyle ya da elle 45-50 cm çapında kalın bir yufka olacak biçimde açılır ve hazırlanan iç yufkanın üzerine serilir. Bir ucundan katlanıp rulo yapılır ve parçalar 4-5 cm aralıklarla kesilip zemini yağlanmış fırın tepsisine yağa bandırılıp çıkartılarak bitişik düzende yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 160-180 derece ısıda 30-35 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    katmer:

    Malzemeler:
    1kg un, 500 gr peynir, 250 gr tereyağı, ½ litre su, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yumurta, 1 demet maydanoz, 1 yemek kaşığı tuz.
    Yapılışı:
    Un, tuz, su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra yeniden yoğrulup 30 dakika daha dinlendirilir, 15 bezeye ayrılıp zeytinyağı sürülür ve 7-8 saat bekletilir. Bezeler, merdaneyle 10-15 cm çapında açılır, üzerine birer çay kaşığı zeytinyağı koyup elle bastırılarak 45-50 cm çapında yufkalar açılır. Yufka, kenarları taşacak biçimde, içinde tereyağı eritilmiş çukur kızgın bir sac ya da tavaya döşenip üzerine yumurta kırılır, 1 yemek kaşığı rendelenmiş peynir, bir tutam ince kıyılmış maydanoz atılıp yemek kaşığının arkası ile dağıtılır. Yufka dört ucundan ortaya doğru zarf gibi katlanıp orta ateşte çevrilerek iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimlenir, üzerine rendelenmiş peynir ve maydanoz serpilerek sıcak olarak servis yapılır. Yanında ayran, çay ya da meyve suyu önerilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    akhisar köfte:

    Malzemeler:
    1 kg dana eti, 40 gr baş soğan, 20 gr tuz.
    Yapılışı:
    Dananın kaburga kısmından çıkarılmış olabildiğince az yağlı et ve soğan tuzlanır, harmanlanır, iki kez üst üste kıyma makinesinde kıyılarak sabaha kadar serin bir yerde dinlendirilir. Daha sonra elle iyice yoğrulup bir parmak uzunluğunda, 2cm kalınlığında yuvarlanan parçalar avuç içinde bastırılarak köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler, üzeri iyice küllenmiş közde ızgarada çevrilerek her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Servisi dilimlenmiş sıcak pidelerin üzerinde yapılır. Yanında ayran, kışın ince doğranmış soğan, maydanoz, karışık turşu; yazın domates ve ızgarada kızartılmış yeşilbiber önerilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    AKHİSAR SİMİT:
    Malzeme:
    1 çay bardağı nohut, bir bardak ılık su, un, 1 yumurta, tuz.
    Yapılışı:
    Nohut ince, ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak, un, su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip, fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ALAŞEHİR KAPAMA

    Malzemeler:
    500 gr kıyma (dana kuzu karışık), 2 baş soğan, 500 gr un, 150 gr tereyağı, 150 gr sıvı yağ, 150 gr kuyrukyağı, ½ demet maydanoz, ½ çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
    Yapılışı:
    Çok küçük küp doğranmış soğanlar, iyice kıyılmış maydanoz, karabiber kıymaya eklenip iyice yoğrulur. Un, tuz ve yavaş yavaş su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve 2 bezeye ayrılır. Bezeler 70-80 çapında çok ince açılır. Bir yufkanın üzerine 6-7 cm arayla ceviz büyüklüğünde iç koyulur ve araları kesilir. Üç ucu bohça biçiminde katlanır, dördüncü uç ise üzerine kapatılır. Kapamalar zemini yağlanmış tepsinin üzerine katlı kısımları aşağı gelecek biçimde sıralanır. Üzerini örtecek kadar tereyağı, eritilmiş kuyrukyağı ve sıvı yağ kızdırılarak dökülür. Kapamalar yüksek ateşte, pembeleşinceye kadar kızartılır, bozulmadan kevgirle yağını süzeceği bir yere alınır. Üzerine et suyu ya da sarımsaklı yoğurt dökülüp ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ATEŞ PİDESİ

    Malzemeler:
    10 adet kuru sac yufkası, 2 adet çiğ yufka, 2 adet haşlanmış patates, 250 gr beyaz peynir, 350 gr lor, 350 gr tereyağı, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
    Yapılışı:
    Kuru yufkalar iyice ıslatılıp üst üste seriliri ve yumuşamaları için üzerleri örtülür. Ufalanan peynir, lor, rendelenmiş patates, karabiber ve tuz ile iyice karıştırılır. Zemini yağlanmış tepsiye, 75-80 cm çağında açılmış çiğ yufka tepsinin kenarlarından taşacak biçimde döşenir. Üzerine bir sac yufkası serilerek hazırlanan harç yayılır, bir kaşıkla eritilmiş tereyağı gezdirilir. 10 yufka için de aynı işlem yapılarak son sac yufkasının üzerine çiğ yufka serilip ilk yufkanın taşan kısımları içeri doğru kapatılır. Közün üzerine sacayağı konulup üstüne tepsi yerleştirilir. Ara sıra altına bakılarak ve tepsiyi sacayağının üzerinde döndürerek altının kızarması beklenir. Altı pişen ateş pidesi daha büyük bir tepsiye ters olarak çevrilir. Küçük tepsinin zemini biraz yağlanarak pidenin pişmemiş tarafı alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirilir. Sacayağı kaldırılıp tepsi doğrudan közün üzerine koyulur. Köz ve külün sıcaklığı ile yine tepsiyi döndürerek pidenin altı kızartılır. Dilimlenen pidenin servisi sıcak yapılır. Yanında ayran, çay ya da üzüm hoşafı önerilir
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BAKLA DİZMESİ

    Malzemeler:
    1kg bakla, 1 büyük baş soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 250 gr yoğurt, 1 limon, 1 demet dereotu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 diş sarımsak.
    Yapılışı:
    Yıkanıp ayıklanan baklaların üzerine limon sıkılır. Bir tavada yağ kızdırılıp baklalar içine atılır ve rengi dönünceye kadar kızartılır. Yayvan bir tencerenin ortasına halka biçiminde kalın bir dilim soğan koyulur ve çevresine baklalar düzgünce dizilir. İkinci sıradan sonra katların arasına küp küp doğranmış soğan ile dereotu serpilir. Baklaların üzerine 1 su bardağı limonlu suda eritilmiş şeker, tuz, un gezdirilerek dökülür ve çok kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir. Soğuyunca tencereden biraz büyük düz bir tabak yardımıyla ters yüz edilir. Servis sırasında sarımsaklı yoğurt önerilir.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Çanakkale Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 43
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 12:25
  4. Bursa Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 20
    Son Mesaj : 16.Ocak.2016, 20:26
  5. Bolu Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 16.Ocak.2016, 20:12

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort