MALZEMELER



  • 300 g çiğ köftelik dana eti.

  • 6 adet yumurta.

  • 2,5 su bardağı köftelik bulgur.

  • 1 adet kuru soğan.

  • 2 yemek kaşığı kişniş.

  • 1 tatlı kaşığı pul biber.

  • 1 demet maydanoz.

  • 1 yemek kaşığı tereyağ.

  • yarım çay bardağı zeytinyağı.

  • 1 yemek kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

  1. 2,5 bardak köftelik bulgur geniş bir kaba alınır.
  2. Üzerine pul biber tuz ve dövülen kişniş bırakılır. Doğranan soğanlar ilave edilir ve su ile özleşene kadar yoğurulur. 3-4 kere çekilen dana eti karışıma eklenip tekrar yoğurulur.
  3. Sunum tabağına alınıp bastırılarak yayılarak yerleştirilir.
  4. Ortasına doğranan maydanoz dökülür.
  5. Yağda kırılan yumurtalar pişince üzerine yerleştirilir.

Accin sunuma hazır. Afiyet Olsun