kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 35 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MALZEMELER



    • 300 g çiğ köftelik dana eti.

    • 6 adet yumurta.

    • 2,5 su bardağı köftelik bulgur.

    • 1 adet kuru soğan.

    • 2 yemek kaşığı kişniş.

    • 1 tatlı kaşığı pul biber.

    • 1 demet maydanoz.

    • 1 yemek kaşığı tereyağ.

    • yarım çay bardağı zeytinyağı.

    • 1 yemek kaşığı tuz


    HAZIRLANIŞI

    1. 2,5 bardak köftelik bulgur geniş bir kaba alınır.
    2. Üzerine pul biber tuz ve dövülen kişniş bırakılır. Doğranan soğanlar ilave edilir ve su ile özleşene kadar yoğurulur. 3-4 kere çekilen dana eti karışıma eklenip tekrar yoğurulur.
    3. Sunum tabağına alınıp bastırılarak yayılarak yerleştirilir.
    4. Ortasına doğranan maydanoz dökülür.
    5. Yağda kırılan yumurtalar pişince üzerine yerleştirilir.

    Accin sunuma hazır. Afiyet Olsun
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #22
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mardin Maldum Tarifi ( Patlıcan )

    MALZEMELER

    • 500 gr. dana kıyma

    • 3 patlıcan

    • 3 kabak

    • 1 soğan

    • 4 domates

    • 5-6 yeşil biber

    • 1/2 demet maydanoz

    • 1 yemek kaşığı domates salçası

    • 4 diş sarımsak

    • 1 tatlı kaşığı karabiber

    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    • 1 çay kaşığı yenibahar

    • kızartmak için sıvı yağ


    HAZIRLANIŞI

    3 patlıcan alacalı olarak sayılır. Ardından alaca soyulan patlıcanları halka şeklinde doğrayarak tuzlu suyun içine alıp acısının çıkması için bekleyin. Kabakların kabuklarını kazıyarak halka şeklinde doğrayıp bir kenara alın. Domateslerin kabuklarını soyarak boylamasına ortasından iki parçaya ayırarak tekrar parçaları boylamasına keserek bir domatesi altı dilim haline getirelim. Yeşil biberlerin çekirdek ve sap kısımlarını temizleyerek boylamasına ortadan ikiye ayırın.

    Ardından sebzelerin hazırlanma işlemi tamamlandıktan sonra kızartma tavamıza sıvıyağı alarak kızdıralım. İçine halka doğranmış kabakları, tuzlu sudan çıkartarak kuruladığımız patlıcanları ve yeşilbiberleri sırasıyla kızartarak tavadan alalım.

    Yemeğin köftelerini hazırlamak için karıştırma kabına yarım kg kıymayı alarak üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, incecik kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle karıştırarak köftelik harcını iyice yoğurun.

    Hazırladığınız köfte harcından ceviz iriliğinden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar alarak elimizde yuvarlayıp üzerine bastırarak yuvarlak köfteler hazırlayın.

    Şimdi sıra tüm malzemeyi birleştirmeye geldi. Fırın tepsinizi yanınıza alarak hazırladığınız malzemeleri sırasıyla bir patlıcan, bir köfte, bir kabak, biber ve domates olarak tepsiye sıralayarak döşeyelim. Daha sonra yemeğin sosunu hazırlamak için derin bir kabın içine 1 yemek kaşığı domates salçasını alarak üzerine 1 su bardağı kaynar su ilavesiyle kırıştırıp salçayı ezerek 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştırarak tepsiye döşeyip yemeğin üzerine dökün.

    Hazır hale gelen maldum yemeğini önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırına vererek sebzeler kızarana kadar pişirip fırından alarak sıcak olarak servise sunun

    Afiyet olsun
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #23
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Zingil Tatlısı Tarifi Mardin Tatlı Tarifleri


    Malzemeler:


    6 adet yumurta


    5 Çorba Kaşığı yoğurt (dolma kaşık)


    3 bardaktan çok az un


    Yarım yemek kaşığı karbonat


    Az miktarda sıvı yağ (1 yemek kaşığı )


    Şerbet İçin


    1.5 su bardağı toz şeker


    1.5 su bardağı su


    Yapılışı


    Yumurtalarıçırpın sonra yoğurdu ekleyin un ve karbonatı ve sıvı yağı da ekleyerekçırpın Kızgın yağa kaşığı suda ıslatarak hamurdan parçalar alarakkızgın yağın içine bırakın ters düz döndürdükten sonra çok kızarmadan tavadan alınız.


    Afiyet Olsun.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #24
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Sembusek Tarifi Mardin Yemek Tarifleri Bu tarife yöresel bir tarif olmakla birlikte bir nevi kapalı lahmacun veya bir nevi de etli pide de diyebiliriz, çok lezzetli görünüyor mutlaka denemelisiniz.

    Malzemeler

    1. tam buğday unu 3 su bardağı

    2. beyaz un 1 su bardağı

    3. su 1 su bardağı

    4. yoğurt 1 küçük çay bardağı

    5. sıvıyağ Yarım çay bardağı

    6. kuru maya 1 yemek kaşığı

    7. tuz

      Sembusek Tarifi

      1. Yoğurma kabında hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin…

      2. Mayalanması için hamurun üzerini örtüp bekleyin..

      3. Bu arada sizde iç malzemesini hazırlayın..

      4. Kıymaya küçük küçük doğradıktan sonra soğan, biber, domates maydanozu ekleyin.

      5. Üzerine sıvı yağ, baharat, tuzu da ilave edip güzelce karıştırın.

      6. Mayaladığınız hamuru iki ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.

      7. Un döktüğünüz tezgahınızda merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklügünde olacak şekilde oval olarak açın.

      8. Hamurun yarısına hazırladığınız iç malzemesinden bir kaşık koyduktan sonra yayın.

      9. Diğer kısmını üstüne kapatın.

      10. Kenar kısımlarını ruletle keserek şelikllendirin yoksa elinizlede kapatabilirsiniz bastırarak.

      11. Fırın tepsinize yerleştirdikten sonra üzerlerine yumurta ile yoğurt karışımı sürün.

      12. Fırınınızı önceden 200 derece ısıtın ve sembusekler kızarana kadar pişirin.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #25
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mardin Usulü harire tatlısı tarifi

    Malzemeler

    • 1 bardak un
    • 1 bardak pekmez
    • 1 bardak toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 2 kaşık ceviz içi

    Yemeğin Yapılışı

    • Bir bardak pekmezi, bir bardak unu, bir bardak toz şekeri ve beş bardak suyu bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra beş dakika daha karıştırmaya devam edin ve içine bir tatlı kaşığı tarçın atın. Sonra ocağı kapayın. Soğumadan kaselere aktarın. Üzerlerini dövülmüş cevizle süsleyerek soğuduktan sonra servis yapın.

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #26
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)





    dobo

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #27
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)











    sembusek





    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #28
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)





    ebrar




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #29
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #30
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)


















    mumbar

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 11 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 11 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Elazığ Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:44
  4. Edirne Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:28
  5. Düzce Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:16

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort