MALZEMELER
- 300 g çiğ köftelik dana eti.
- 6 adet yumurta.
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur.
- 1 adet kuru soğan.
- 2 yemek kaşığı kişniş.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 demet maydanoz.
- 1 yemek kaşığı tereyağ.
- yarım çay bardağı zeytinyağı.
- 1 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
- 2,5 bardak köftelik bulgur geniş bir kaba alınır.
- Üzerine pul biber tuz ve dövülen kişniş bırakılır. Doğranan soğanlar ilave edilir ve su ile özleşene kadar yoğurulur. 3-4 kere çekilen dana eti karışıma eklenip tekrar yoğurulur.
- Sunum tabağına alınıp bastırılarak yayılarak yerleştirilir.
- Ortasına doğranan maydanoz dökülür.
- Yağda kırılan yumurtalar pişince üzerine yerleştirilir.
Accin sunuma hazır. Afiyet Olsun