MUĞLA’YA GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (MUĞLA’NIN ÖZELLİKLERİ, MUĞLA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Muğla ve ilçeleri zengin yemek çeşitleri ile Türk Mutfağı'nın özelliklerini yansıtır. Özellikle sebze yemeklerinde ve hamur işlerinde görülen çeşitlilik şaşırtıcıdır.
Tarhana, ara ve dutmeş (çorbalar); çopur, döş, çızdırma, gürlen kebabı, sura, ballık kavurma, dövme köfte ve karın-kumbar dolması (et yemekleri); her tür balık ızgara ve buğulama, pirinçli balık (balık); hardal haşlaması, börülce kavurma, sirken otlaşı, ekşili biber, galli patlıcan (sebze); ballı kabuk, üzüm köftesi, hoşmerim, pekmez reçeli, üzüm, domates, patlıcan ve kabak reçeli (tatlılar) yöreye has mutfak kültürü ürünleri olarak tadılmaya değer lezzette yiyeceklerdir.
Börülce çorbası, börülce salatası, kuru biber kızartması, çıtırmak tatlısı, her türlü sebzenin haşlanıp un kavrulup üzerine eksi dökülerek yenmesi Muğla'ya hastır.
Mutlaka deneyin...
Muğla Yöresel Yemekleri
Muğla Yöresel Çorbaları
Tarhana, ara ve dutmeş
Muğla Yöresel Yemekleri
Çopur, Et Terbiyelisi, Döş Dolması, Büryan, Balıklen, Karın kumbar dolması, Çökertme, pirinçli balık, Ahtapotlu pilav, her tür balık ızgara ve buğulama, Çıntar Kavurması, Ot Ekşilemesi, Galli Patlıcan, Ebegümeci Kavurması, Börülce Kavurması, Teltorlu Börülce,hardal haşlaması,sirken otlaşı, ekşili biber
Muğla Yöresel Hamur İşleri
Keşkek, Saç Böreği, Yalankı, Zerde, Katmer, Badem ve cevizli sucuk, Üzüm köftesi, Ballı Kabak, hoşmerim