kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI

    16 adet kabak çiçeği, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta, yarım su bardağı ılık süt, tuz.
    Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın. Suların süzülmesi için ters çevirip dizin. Una yumurtayı kırın. Tozunu koyun, çırparak azar azar ılık sütü ekleyin. Gerektiği kadar ılık su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kabak çiçeklerini bulamaca batırıp iki taraflarını da kızartın. Sıcak olarak sofraya getirin. Yanında limon dilimi veya sarmısaklı, dereotlu süzme yoğurtla servis yapabilirsiniz.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI





    Malzemeler;- 15-20 adet kabak çiçeği
    - 200 gr kadar asma yaprağı
    - 3 adet orta boy soğan
    - 1 su bardağı pirinç
    - 1/2 su bardağı zeytinyağı
    - 1/2 tatlı kaşığı tarçın
    - 1 tatlı kaşığı şeker
    - 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    - 1 yemek kaşığı kuş üzümü
    - 1 tatlı kaşığı karabiber
    - 1 yemek kaşığı kuru nane
    - tuz ve kaynamış su
    Yapılışı;
    - Kaynayan tuzlu suda asma yapraklarını renkleri dönene kadar haşlayın. Kevgire çıkarın. Kabak çiçeklerini suyun altında yırtmamaya özen göstererek yıkayın.
    - Yemeklik doğradığınız soğanları ve fıstıkları zeytinyağında pişirin. Pirinçleri iyice yıkayın ve soğanlara ekleyin. 2-3 dakika kadar daha kavurun.
    - Karışıma baharatları ekleyin. 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyip altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin.
    - Pirinçli iç harç ılındıktan sonra, asma yapraklarının içine 1 tatlı kaşığı harçdan koyup sigara böreği gibi sarın.
    - Tencerenin dibine asma yaprakları dizin ve sardığınız dolmaları sıralayın.
    - Kabak çiçeklerinin içlerini 1 tatlı kaşığı harçla doldurup dolmaların üzerlerine dizin. Çiçeklerin ağız kısımlarında 1 parmak boşluk bırakacak şekilde doldurun.
    - Tüm yapraklar bitince üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Sarmaların üzerine, bir tabağı ters çevirerek kapatın. Kısık ateşte dolmalar yumuşayana kadar pişirin.
    - Soğuduktan sonra limonla servis yapın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BÖRÜLCE TARATORU






    Malzemeler:
    1 kg borulce
    4-5 dis sarımsak
    1 cay bardagi zeytinyagi,
    1 limon
    Ekmek ici(Tercihe gore ekmegin kabugu) –miktar ne kadar uygun gorurseniz–
    Tuz.
    Yapilisi:
    Borulceler taze fasulye gibi ayiklanir ve rengi degisinceye kadar suda haslanir….
    Borulce, haslandigi kapta sogumaya birakilir…
    Taratoru icin sarimsaklar tuzla iyice dovulur,
    Sarımsaklara azar azar once yag sonra limon ilave edilir..
    Arzuya gore ekmegin ici veya kabugu da taratora ilave edilir….
    Tarator Sogumus borulceye dokulur, Taratorlu borulce yaklasik 1-2 saat buzdolabinda bekletilir ve servis edilir….
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ekmek dolması

    Ekmek dolmasının ekmeği, fırınından temin edilir. Ekmek 4/3 yuvarlak olarak açılır. Hamurun içi tamamen boşaltılır. İçinden alınan hamur parçalar halinde bir tavanın içine konularak, bir baş soğan, en az 250 gr. kıyma, kuş üzümü, çam fıstığıyla kavrulur. Parçalanan ekmek dolmasının içi tavaya konarak, çok az kavrulup, açılan ekmek dolmasının içine sıkı sıkı koyarak pişirilir. Ayrı bir tencerede et suyu kaynatılarak, ekmek dolmasının üzerine iki parmak kadar mesafe kalacak şekilde sıcak et suyu eklenir. Kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Pişme esnasında kaşıkla, üstündeki kaynayan et suyu ekmek dolmasının üstüne serpiştirilir. Servis yapılır.
    BULGUR BÖREĞİ
    Malzemeler :
    3 su bardağı haşlanmış pilavlık bulgur
    (en fazla 1,5 su bardağı kuru bulgur kullanın. Çünkü haşlandığında bulgur 3 su bardağını geçiyor)
    250 gr az yağlı kıyma
    2 kaşık tereyağ
    2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
    3 yumurta
    4 kaşık galeta unu
    5 kaşık un
    1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    ½ bardağ irice kıyılmış ceviz
    1 paket kabartma tozu
    tuz, karabiber, kimyon

    1) Tereyağı ile soğanları bir tavaya alalım. Bir kaç dakika kavurup, kıymayı ekleyelim ve et suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edelim ocağı kapatalım.

    2) Ayrı bir kapta yumurtaları çırpalım.

    3) Karıştırma kabına aldığımız ılımış haşlanmış bulgurun içine sırasıyla kıymalı soğanları, çırpılmış yumurtaları, galeta ununu, unu, kıyılmış cevizi, kabartma tozunu, tuz, karabiber, kimyon (yada istediğiniz başka baharatları) ve kaşar peynirini ekleyelim (fırından çıkmadan önce kekin üzerine serpmek için isterseniz kaşar peynirinden bir kaç kaşık ayırın). Bütün malzemeleri iyice karıştıralım.

    4) Karışımı güzelce yağlanmış 24 cm lik kelepçeli kalıba boşaltalım ve üzerini elimizle düzeltelim. Önceden 170 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Sürenin sonuna doğru ayırdığımız kaşar peynirlerini kekin üzerine serpelim ve peynirler hafifçe eriyip pembeleşinceye kadar fırında tutalım.Fırından alıp ılımaya bırakalım ve kalıptan çıkaralım.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KEŞKEK





    MALZEMELER:
    2 kase keşkeklik buğday
    1 kase nohut
    1 parça tavuk
    ÜZERİ İÇİN:
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı tere yağ
    1 çorba kaşığı salça
    Pul biber
    HAZIRLANIŞI:
    Buğday ve nohut akşamdan ıslanır.Buğday,nohut ve tavuk ayrı ayrı pişirilir.Buğday piştikten sonra mikser ile çırpılır ve içine pişmiş nohut ve parçalanmış tavuk eklenerek karıştırılır.Tabi tuz eklemeyi unutmamak gerekir.Keşkek tabaklara konur.Üzerine de yağda kavrulmuş salça gezdirilir…
    AFİYET OLSUN…
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BORANİ-İ HASSA - ISPANAK BORANİSİ


    MALZEMELER



    hazırlanışı
    1. Borani-i hossa'yı (ıspanak boranisi) sıcak servis yapmak için; ıspanağı çok ince doğrayın ve ezin. Üç-dört diş sarımsağı iyice dövün. 1 soğanı rendeleyin. 1 bardak yoğurt ve sıcak sütü karıştırın.
    2. Zeytinyağında rendelenmiş soğan ve ıspanağı kavurun. Sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
    3. Ateşten alıp yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı alarak ıspanağın üzerine ilave edip sürekli karıştırın. Karışımı rulo halinde servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ekleyin. Sütlü yoğurtlu karışımın kalanını da üzerlerine ilave edip kırmızıbiber ve kekikle süsledikten sonra sıcak servis yapın.
    4. Soğuk servis yapmak isterseniz; ıspanağı ince ince kıyın. Tüm baharatları ve süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini süsleyip servis yapın. (4 kişilik)
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    SÜTLÜ KABAK TATLISI




    Malzemeler;2 kg beyaz sakiz kabagi ;1,5 cay bardagi seker ;2litre sut ;2 paket vanilya ;uzerini suslemek icin samfistigi veya cevizYapilisi;Kabaklar yikanir ve kucuk parcalara bolunup dudukluye konur uzerine yeteri kadar su dokulur az tuz serpilir agzi kapatilip 10 dakika pisirilir.Duduklunun kapagi acilir ve pisen kabaklar kucuk gozenekleri olan bir suzgece dokulur kabaklar tahta bir kasik yardimiyla bastirilarak iyice ezilir ve suyunu suzmesi saglanir.Sut ve seker bir tencereye konur kaynamaya baslayinca kabaklar ilave edilir,vanilya ilave edilir.Tatlimizin kivami pudink kivaminda olacaktir,kabak lifleri de sutun icinde ince ince gorunecektir .Bir tasim kaynayip sekerini icine alinca ocak kapatilir.Tatlimiz soguyunca buzdolabinda muhafaza edilir,servis yapacagimiz zaman tabaklara konup soguk soguk servis yapilir.Uzeri de samfistigiyla veya cevizle suslenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇİNGENE PİLAVI





    • ½ kg. cokelek,
    • Sivri biber
    • Domates
    • Taze sogan
    • Dere otu
    • Maydanoz
    • Biraz zeytinyagi
    • Tuz ve kirmizi biber Peynir bir kaba alinir, ufalanir, domatesler, yesil birber, taze sogan, maydanoz,dere otu kucuk kucuk dogranir. Peynir ile karistilir. Biraz tuz, kirmizi birber ve zeytinyagi gezdirilir,sonrada ister cayin yanina, ister yemeklerin yanina konur ve afiyet ile yenir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    AĞAÇ KAVUNU REÇELİ




    Malzemeler:
    4 adet orta boy ağaç kavunu
    4 kg. şeker
    1 tane limon

    Yapılışı:
    Önce kavunların kabuklarını sonra en iç kısmını soyup çıkartalım. Sadece ortada kalan beyaz kısmı dilimleyip küp küp doğrayalım. Derin bir kapta bir gece suda bekletelim. Sonra sudan sıkıp çıkartalım ve tekrar suya koyup yarım saatte bir 3 kere suyunu değiştirelim ve tekar bol suyla kaynatalım. Bu arada acı suyu çıkmış oluyor.

    Kaynadıktan sonra son kez sıkarak çıkartalım. Kavunlar nihayet hazır durumdalar. Derin bir kapta balını kaynatalım ve 1 limonla balını kestirip hazırda bekleyen ağaç kavunlarını balın içerisine bırakalım. Kıvamını alana kadar kaynadııktan sonra reçelimiz hazırdır.

    Bu reçelin yapılışı zor ama tadı harika. Üzerine irice dövülmüş fındık veya cevizle denemenizi tavsiye edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #20
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TURUNÇ REÇELİ

    MALZEMELER

    2 adet turunç
    2 bardak şeker
    1,5 bardak su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    HAZIRLANIŞI
    Turunçların kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.Derin bir kabın içine koyup üzerini kapatacak kadar su ilave edin.Bir gece suyun içinde bekletin.Ertesi gün o suyu döküp tekrar temiz su koyarak turunç kabuğundaki acılığın gitmesini sağlayın.Bu işlemi 4 gün boyunca tekrarladıktan sonra turunçları bir tencerede kaynatın.Ayrı bir yerde 1,5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp şurup yapın.Haşlanan turunç kabuklarını bu şurubun içine atın.Kabukların rengi şeffaflaştıktan sonra limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alın.AFİYET OLSUN!!!



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Kayseri Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 21:25
  4. Karaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 40
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 20:48
  5. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort