NİĞDE’YE GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (NİĞDE’NİN ÖZELLİKLERİ, NİĞDE İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Niğde Mutfağı, değişik besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır.
Niğde'nin özel yemekleri arasında Niğde tavası, pancar çorbası, kuskus pilavı, ditme, tirit, Niğde çanağı, papara, oğma çorbası, mangır çorbası sayılabilir.
Özel tatlıları hüsmeni (güllü), halveter, köfter ve pekmezdir.
Niğde Yöresel Yemekleri
- Mangır Çorbası
- Oğma Çorbası
- Pancar Çorbası
- Erişte pilavı ve Çorbası
- Tarhana Çorbası
- Kuskus Çorbası ve Pilavı
- Üzüm Boranası
- Kabak Musakkası
- Niğde Tavası
- Ditme
- Tirit
- Niğde çanağı
- Unlu Söğürme
- Papara
- Soğan Yahnisi
- Cılbır
- Ayva Boranası
- Nohutlu Kuru Etli Çanak
- Bamya
- Höşmeri
- Halveter
- Kaygana
- Pekmez
- Aşure
- Zerde
- Sanburma
- Tatlı Dürümü
- BurmaTat1ısı
- Kaşık Kayganası