Bütün karadeniz sahilinde olduğu gibi balık yemekleri tercih edilebilecek yiyeceklerin başında gelir.
Ordu ilinin mahalli yemeklerinden Pancar Çorbası, Pancar Sarması, Melocan Kavurması, Sakarca Mıhlaması, Galdirik Kavurması, Keşkek, Tirmit (Mantar) Kavurması, Mısır Ekmeği, Turşu Kavurmaları, Su Böreği, Hamsi Tava, Hamsi Buğulama, Hamsili İçli Tava ve diğer balık çeşitleri önemli olanlardır.
Ordu Yöresel Yemekleri
- Mısır Yarmalı Aş Sarması
- Kabak Kavurması
- Sakarca Kayganası
- Kabak Kayganası
- Pezik (Pazı) Mücveri
- Soslu Patlıcan
- Taze Bezelye Kayganası
- Sakarca Kayganası
- Keşkek (Gendeme)
- Pancar Diblesi
- Fasulye Diblesi
- Galdirik Kavurması
- Fırın Fasulyesi
- Etli Pancar Sarması
- Pancar Döşemesi
- Pancar Çorbası (Karalahana)
- Mısır Çorbası
- Kabak Çorbası
- Isırgan Çorbası
- İçli Tava
- Hamsi Buğulama
- Hamsi Köftesi
- Su Böreği
- Yufka Böreği
- Ev Makarnası
- Kabak Tatlısı
- Aşure
- Un Helvası