kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Ordu Mutfağı

    Bütün karadeniz sahilinde olduğu gibi balık yemekleri tercih edilebilecek yiyeceklerin başında gelir.

    Ordu ilinin mahalli yemeklerinden Pancar Çorbası, Pancar Sarması, Melocan Kavurması, Sakarca Mıhlaması, Galdirik Kavurması, Keşkek, Tirmit (Mantar) Kavurması, Mısır Ekmeği, Turşu Kavurmaları, Su Böreği, Hamsi Tava, Hamsi Buğulama, Hamsili İçli Tava ve diğer balık çeşitleri önemli olanlardır.



    Ordu Yöresel Yemekleri


    • Mısır Yarmalı Aş Sarması
    • Kabak Kavurması
    • Sakarca Kayganası
    • Kabak Kayganası
    • Pezik (Pazı) Mücveri
    • Soslu Patlıcan
    • Taze Bezelye Kayganası
    • Sakarca Kayganası
    • Keşkek (Gendeme)
    • Pancar Diblesi
    • Fasulye Diblesi
    • Galdirik Kavurması
    • Fırın Fasulyesi
    • Etli Pancar Sarması
    • Pancar Döşemesi
    • Pancar Çorbası (Karalahana)
    • Mısır Çorbası
    • Kabak Çorbası
    • Isırgan Çorbası
    • İçli Tava
    • Hamsi Buğulama
    • Hamsi Köftesi
    • Su Böreği
    • Yufka Böreği
    • Ev Makarnası
    • Kabak Tatlısı
    • Aşure
    • Un Helvası
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ordu Hamsi Köftesi

    Ordu Hamsi Köftesi Malzemeleri

    1 kg. hamsi,1 yumurta,1 baş orta büyüklükte soğan,1 çorba kaşığı salça,2 yemek kasığı un, bayat ekmek içi. Köfte baharı, maydanoz, sarımsak, tuz


    Ordu Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır?

    Hamsiler ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Yıkanıp tuzlanır. Üzerine bayat ekmek içi ufalanarak yumurta, salça, un, köfte baharı dövülmüş sarımsak, maydanoz ve rendelenmiş soğan ilave edilir. Hepsi birlikte iyice yoğrulur. Köfte şekli verilip yağda kızartılır.
    Ordu Hamsi Tava

    Ordu Hamsi Tava Malzemeleri

    1 kg hamsi,1 çay bardağı zeytinyağı, biraz mısır unu, limon, tuz.
    Ordu Hamsi Tava Nasıl Yapılır?





    Hamsiler ayıklanarak yıkanır ve tuzlanır. Hamsinin iki tarafı da unlanır. Bir tavada yağ kızdırılır. Hamsiler tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hamsiler kızartılır. Tavanın kendi kapağı ile çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır servis tabağına alınır üzerine limon sıkılır.
    Ordu Etli Pancar Sarması

    Ordu Etli Pancar Sarması Malzemeleri

    3 bağ pancar (kara lahana), yarım kg. dana kıyma, 4 adet soğan, 1su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 fincan sıvıyağ, yarım demet maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, tuz-karabiber.
    Ordu Etli Pancar Sarması Nasıl Yapılır?

    Pancar saplarından ayrılır, kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve soğuk suya alınıp süzülür. Ayrı bir kapta kıyma ince kıyılmış soğan, yıkanmış pirinç, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ve biraz su ilave edilip yoğrulur. Pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde düz tabağa yayılır, hazırlanan iç arasına koyulur 2-3 cm eninde küçük sarılır. Tencereye düzgün şekilde dizilir, kalan salça sıcak suda ezilir, dolmanın üzerine ilave edilir. Dağılmaması için dolmaların üzerine tabak kapatılır. Kaynamaya bırakılır, üzerine tereyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Suyu çekerse sıcak su ilave edilerek pişirilir. Pişme suyu yarı yarıya kalması gerekir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ordu Kabak Tatlısı

    Ordu Kabak Tatlısı Malzemeleri

    1 kg. kış kabağı,2 bardak toz şeker,1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
    Ordu Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Kabak dilimlenerek kabukları soyulur. Bir tencereye dizilir. Kabakların üzerini örtecek kadar su konulur. Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Daha sonra kabak dilimleri fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine şeker serpilir. Fırına sürülür. Pişince fırından alınarak soğumaya bırakılır. Üzerine çekilmiş fındık içi veya ceviz içi serpilir. Servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    AKKUŞ FASULYE


    Malzemeler: ½ kg Akkuş Kuru Fasulyesi,1 baş orta soğan, 1 yemek kaşığı salça, 100 gr kıyma,Tuz, Pul biber, Tereyağ
    Yapılışı: Fasulye akşamdan ıslatılır. Soğan ince ince doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ve salça ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur. Akşamdan ıslatılmış ve süzülmüş fasulyeler üzerine dökülür. Tuz ve üzerine sıcak su ilave edilir ve kaynamaya başlayınca ateşin altı kısılarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Arzuya göre içine pul biber ilave edilir. Sıcak servis yapılır.




    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BAL KABAĞI TATLISI
    Malzemeler: 2 kg.balkabağı, 3 bardak toz şeker, 1 bardak su, 1 bardak dövülmüş fındık ,hindistan cevizi
    Yapılışı: Temizlenmiş,yıkanmış ve doğranmış balkabağı bir tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Kabakların üzerine toz şekeri serpilir. üzerine 1 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kabakların altı kısılır ve parlak olması için 2 tutam şeker serpilir. Kapağı kapatılıp 5 dk dinlendirilir. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık ve hindistan cevizi ilave edilir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BALIK ÇORBASI


    Malzemeler: 250 gr. Karagöz balığı, 100 gr. Un, 100 gr tereyağ, 200 gr havuç, 5 adet defne yaprağı, 1 çorba kaçığı sirke.
    Yapılışı: Yağ un ile birlikte kavrulur, soğuk su ile kıvama gelene kadar açılır, kaynadığında minik küpler halinde doğradığımız havuç ve defne yaprağı konulur. Havuç pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Diğer yanda balık temizlenip çok kısık ateşte biraz suyla haşlanır, soğuyan balık kılçıklarından ayrılıp, ister didiklenerek, ister küp küp doğranarak kaynayan çorbaya atılır ve kaynatmadan ateşin altı kapatılıp, çorbanın içinden defne yaprakları çıkartılarak demlenmeye bırakılır.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    LAHANA SARMA

    Malzemeler: Bir çay bardağı sıvı yağ, bir adet soğan, bir çorba kaşığı salça, bir tatlı kaşığı pul biber, bir su bardağı pirinç, tuz, 1 diş sarımsak, 4-5 yaprak maydanoz, karabiber, 1 top beyaz lahana
    Yapılışı: Seçilip yıkanan lahanalar bir güzel haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya alınarak bekletilir. İçinin hazırlanışı için ısıtılmış tencereye sıvı yağ, soğan, sarımsak, salça konularak güzelce kavrulur. Kavrulan soğanın içine pirinçler ilave edilir. Bir bardak su katılarak pilav gibi dinlendirilir. Hazırlanan içi lahanalara sararak doldurulur. Hazırlanan sarmalar bir tencereye alınır. Üzerine çıkıncaya kadar sıcak su konur. Sıvı yağ ve tuzu eklenerek 20 -25 dakika pişirilir. Pişen sarmalar servis tabağına alınarak servise hazır hale getirilir.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MISIR ÇORBA

    Malzemesi: 2,5 su bardağı beyaz mısır yarması, 1 su bardağı kuru fasulye,tuz, tereyağ veya sıvıyağ ,yoğurt, pul biber,nane

    Yapılışı: Akşamdan ayıklanan mısır ve fasulye derin bir tencerede ıslatılır. Ertesi günü mısır ve fasulye karışımı yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ayrı bir servis kabına alınır. Servis yapılacağı sırada önce yoğurt çorbanın üzerine dökülür.Daha sonra, küçük bir tavada yağ ,nane ve pul biber kızdırılarak yoğurdun üzerine dökülür. Servis yapılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇİLEK REÇELİ

    Malzemesi: 1 Kg Dağ çileği,1 Kg şeker, 2,5 su bardağı su,1 adet limon

    Yapılışı: Su ile şeker bal kıvamına gelene kadar kaynatılır. Temizlenmiş ve yıkanmış çilek ilave edilir, inmesine yakın kabukları soyulmuş ve ince doğranmış limonlar ilave edilerek 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşin altı söndürülür.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    DUT PEKMEZİ

    Yörede çokça beyaz ve karadut ağacı bulunur.
    Yapılışı: Dut ağacına çıkılır ayakla dut dolu dallara vurularak silkelenir. Aşağıdakiler dut akışına göre yer değiştirerek dutların sergenlere dolmasını sağlar. Dutlar biriktikçe sergen toplanıp aradaki dallar, görülen böcekler temizlenip büyük tava veya leğenlere alınır. Leğenlerde birikince üzerinden su dökülüp kazana aktarılır. Kazana aktarılan dutlar bir miktar suyla birlikte rengi değişene kadar kaynatılır. Rengi değişince başka bir kazanın üzerine kevgir ve tülbent konarak dutların suyu süzülür. Dutların içindeki doğal şeker suya geçtiğinden suyu süzülüp saatlerce karıştırılarak kaynatılıyor. Tüm suyu süzülmüş olan dutlar bir göceğe (sivri yöresel sepet) veya çuvala doldurulur ve altına leğen konur böylece dutların içinde kalan son özler de göcek veya çuvaldan süzülerek leğene birikir ve buda kaynayan kazana ilave edilir. Bu şekilde saatlerce kaynayan dut suyu koyulaşınca pekmez halini almış olur. İstenilen kaplara aktarılır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Ordu İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri
    Konu Sahibi KaMoreNa Forum Karadeniz Bölgesi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Ekim.2017, 11:10
  2. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  3. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  4. Elazığ Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:44
  5. Edirne Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:28

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort