OSMANİYE’YE GİDİNCE NELER YENİR, OSMANİYE’NİN YÖRESEL YEMEKLERİ (OSMANİYE’NİN ÖZELLİKLERİ, OSMANİYE İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Yöre mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur. Bu bakımdan yöresel yemeklerin çoğu bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi...
Diğer belli başlı yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir. Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır.
Osmaniye Yöresel Yemekleri
- Tırşik
- İçli köfte
- Mercimek köftesi
- Çiğ köfte
- Kısır
- Sarma içi
- Bulgur pilavı
- Batırık
- Çakıldaklı
- Tirşik (pancar)
- Toğgar
- Çiçcire
- Etli kömbe