kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Osmaniye Mutfağı

    OSMANİYE’YE GİDİNCE NELER YENİR, OSMANİYE’NİN YÖRESEL YEMEKLERİ (OSMANİYE’NİN ÖZELLİKLERİ, OSMANİYE İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Yöre mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur. Bu bakımdan yöresel yemeklerin çoğu bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi...

    Diğer belli başlı yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir. Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır.


    Osmaniye Yöresel Yemekleri


    • Tırşik
    • İçli köfte
    • Mercimek köftesi
    • Çiğ köfte
    • Kısır
    • Sarma içi
    • Bulgur pilavı
    • Batırık
    • Çakıldaklı
    • Tirşik (pancar)
    • Toğgar
    • Çiçcire
    • Etli kömbe
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Osmaniye Tırşik

    Osmaniye Tırşik Malzemeleri

    • 1 kg Tırşik yaprağı
    • 1 kase yoğurt
    • 1 kg nohut ile dövme
    • 1 çorba kaşığı tuz
    • 4 yemek kaşığı un
    • Yeterince su

    Osmaniye Tırşik Nasıl Yapılır?





    Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Osmaniye Çakıldaklı Malzemeleri

    • Yarım kg biber
    • Yarım kg patlıcan
    • Yarım kg fasulye
    • Yarım kg domates
    • Yarım kg dövme
    • Yarım kg nohut
    • 2 tane patates

    Osmaniye Çakıldaklı Nasıl Yapılır?

    Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    bayram kömbesi

    MALZEMELERİ
    1 Kğ Un.500 gr yogurt 1 su bardağı süt.1 paket maya 2,5 su bardağı şeker Baharatlar(Tahin,Kömbe kokusu,Tarçın,Çörek otu,Karanfil)
    1Paket margarin
    YAPILIŞI
    Büyük bir kabın içine ince elekle elenir Elenen unun içine şeker ve hazırlanan baharatlar konulup iyice karıştırılır. daha sonra yoğurt maya ve yag ilave edilip ılık sütle iyice yoğrulan hamurun mayalanması için üzeri kalın bezle sıkıca kapatılır bir gece bekletilen hamurun mayası geldiği zaman ekmem tahtasının üzerinde yaglanırhamur yumurta büyüklüğünde alınır. Yuvarlak şekil verilerek üzerine bastırılır.Şekil verilen hamurun üzerine susam atılır.Kömbeler tepsiye dizilerek fırında pişirilir.
    Afiyet olsun


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇAKILDAKLI ÇORBA

    MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
    Yarım kğ patlıcan.Yarım kğ kuru fasülye.Yarım kğ dövme.1 Çay bardagı nohut.2 tane yeşil biber.3 litre su 250 gr yeşi fasülye.250 gr kabak.1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı nar ekşisi.1 tatlı kaşığı kimyon.1 tatlı kaşığı kırmızı biber.1,5 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı salça.1,5 yemek kaşığı sıvı yağ.2 yemek kaşığı kuru nane 5 diş sarımsak
    YAPILIŞI
    Biber.Patlıcan,yeşil fasülye,kabak ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut kuru fasülye iyice yıkanır çukur bir kaba ısıtılmış su tencereye aktarılır iyice haşlanır.Sonra ufak ufak doğranan malzeme katılarak biraz kaynatılır.Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça,nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur.Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ÇÖKELEKLİ BÖREK

    MALZEMELER:
    4 Su bardağı Un.4,5 su Bardağı su.1/2 çorba kaşığı kabartma tozu.Tuz 1 adet yumurta.3 çorba kaşığı Yoğurt.250 gr sogan 500 gr çökelik 1/2 bag maydonoz.2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
    2 çorba kaşığı katı yağ.1 su bardağızeytinyağı
    YAPILIŞI:
    Soganları ve maydonozları ince ince kıyın.Katı yagı tavada eritin.Yağ kızınca soganları iinde pempeleşinceye kadar kavurun.pul biberi katıp,karıştırarak ateşten alın.Çökeleği ve maydonuzu ekleyin soganlarla karıştırarak harcı tamamlayın.Un ile kabartma tozunu ve tuzu bir kaba ekleyin.Ortasını havuz biçiminde açıp yumurtayı,yoğurdu ve suyu koyun.Parmak uçlarınızla suyu una yedirerek yogurup yumuşak bir bir hamur hazırlayın.Hamuru 30 parçaya ayırın,yuvarlayarak topak yapın.Topakları birer birer önünüze alıp unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm çapında açın.Hamurların birer yarısına harcı bölüştürün.Hamurun öteki yarısını üzerine kapatıp açılmaması için kenarlarına bastırın.Zeytinyağını tavada kızdırın.Hazırladıgınız börekleri tavaya yerleştirip her iki yanıda altın sarısı renk alınca kadar kızartın.Süzdürerek yağdan alıp,üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın.Bütün börekleri böylece kızartıp bir tabağa aktararak servis yapın.Aynı şekilde çökelik böreklerini kor ateş üzerinde kızgın saç üzerinde de pişirilir.
    Afiyet Olsun


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    EKŞİLİ FÖFLE


    MALZEMELER
    1 Su Bardağ Tepeleme ince Bulgur.1 Yumurta.4,5 su bardagı su.Et bulyon 1 su bardağı un.Nane.Tuz.Kırmızı biber.1 adet limonun suyu 1. Çorba kaşığı salça1 su bardağı haşlanmış nohut
    YAPILIŞI
    Bulgur,salça.un,yumurta bir kapta yoğrulur.Su katarak kıvamınını buluncaya kadar yoğrmaya devam edilir.Kıvamı bulunca hamurdan nohut büyüklüğünde kopartılarak yuvarlayıp koyulur.Şekli vermek için iki elin arasında ileri geri yaparak yuvarlanır.Suyu tencere koyup kaynamaya ırakıp,et suyunu,limon suyunu,tuzu eklenir.Nohut ve köfteleri de katarak kısık ateşle kaynatılır.Üzerine naneli,bibrli yağı yakıp servis yapılır.
    Afiyet Olsun.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ETLİ KÖMBE

    MALZEMELER

    Hamuru için
    1,5 kg un
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1/ 2 limon suyu

    Harcı için
    300 gram kıyma(az yağlı)
    1/ 2 kg soğan
    1 demet maydanoz
    1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay kaşığı tuz

    Kömbenin üzeri için
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hamurun yapılışı
    Derin bir kabın içine un elenir.Ortası açılır.İçerisine tuz,yağ,yoğurt,bir yumurta,yarım limon suyu,kabartma tozu konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve yarım saat dinlendirilir.

    Harcın yapılışı
    Soğanlar ince ince kıyılır,içerisine kıyma ,ince ince kıyılmış maydanoz ve salça,baharatları ve yağ konularak karıştırılır.

    Kömbenin yapılışı
    Daha önce hazırlayıp dinlenmeye aldığımız hamur 9 çeşit parçaya bölünür.Orta boy bir fırın tepsisi tabanı yağlanarak hazırda bekletilir.İlk beze alabildiğince ince açılan yufka tepsiye döşenir.Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.Aynı işlem ikinci yufkaya da aynı şekilde uygulanır.üçüncü yufkanın üzerine kıymalı harç döşenir.Dört ve beşinci yufkalara 1 ve 2. yufkalara uygulanan işlem yapılır.Altıncı yufkanın üzerine yeniden kıymalı harçtan döşenir.Kalan 3 yufkada arası yağlı olarak üst üste döşenir.Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ile hazırlanmış karışım dökülür.İsteğe göre baklava dilimi yada kare olarak fırına konmadan önce kesilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 35 ile 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun..



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    İÇLİKÖFTE


    MALZEMELER
    ½ kg kıyma
    3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kimyon
    1 fincan ceviz
    1 su bardağı un
    1 fincan irmik
    1 adet yumurta
    ½ ince bulgur
    1 bağ maydanoz
    ½ adet margarin
    YAPILIŞI
    Kıyma tencerede kavrulur soğanlar küçük parçalar halinde doğranarak kavrulan kıymanın içerisine konarak beraber kavrulmaya bırakılır.Baharatları margarin ve maydanozu da eklenerek iyice kavrulur.
    Hamurun hazırlanışı
    İnce bulgur ve irmik ılk su ile ıslanır, üzerine baharatlar koyularak 5 dakika dinlendirilir salça ve yumurta büyüklüğündeki kıyma ve 1 su bardağı un ile kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamur kıvama geldiğinde bir yumurta büyüklüğünde parça alınıp içi açılarak önceden hazırlanmış olan köfte harcı içine koyulur hamur çevirerek kapatılır. Kaynamış su içinde haşladıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KIZILCIK ŞURUBU

    MALZEMELER
    1. kg kızılcık 1 kg şeker 2 lion 2 Bardak su
    YAPILIŞI:
    Kızılcık kirazı yıkanır ve ezilir.Suyu süzülerek şeker ilave edilir.İki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu koyup 1-2 taşım kaynatılır.Ilıyınca kavonozlara konur.Kullanılacagı zaman istenen oranda sulandırılarak yaz mevsimindeyse soguk olarak servis yapılır.
    NOT:Kızılcık Şurubu Kaynatılırsa uzun süreli dayanabilecek şekilde kızılcık hektarı elde edilir.Sulandırılarak her mevsimde afiyetle tüketilir.
    AFİYET OLSUN.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Karaman Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 40
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 20:48
  4. Karabük Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 19:11
  5. Kahramanmaraş Mutfağı
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 18.Ocak.2016, 18:57

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort